Belki (bagażnik) na dach - obejmy czy rynienki
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
barteck
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 mulitvan
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Belki (bagażnik) na dach - obejmy czy rynienki
Witam Wszystkich,
orientujecie się może czy do multivana z 2001 da się w jakiś sposób zalożyć bagażnik na dach (pałąki, belki, bazowy czy jak to kto jeszcze nazywa:]) tak żeby wykorzystać rynienki w dachu?
Czy bagażniki tego typu (obejmujące belkę nad drzwiami):
http://azerrad.2be.pl/bt4
to jedyny sposób montażu w T4?
Czy może da się zamontować jakoś coś takiego do rynienki? (zdjęcie chyba akurat pokazuje T5 ale chodzi mi o pokazanie idei):
http://azerrad.2be.pl/t5
W rynienkach w mojej T4 nie ma żadnych dziur na śruby.
Nie udało mi się niestety do tej pory znaleźć podobnego wątku na forum więc będę wdzięczny za Wasze opinie/doświadczenia. Może możecie polecić mi jakiś konkretny model, który u Was się sprawdził.
Pozdrawiam <01>
Bartek
orientujecie się może czy do multivana z 2001 da się w jakiś sposób zalożyć bagażnik na dach (pałąki, belki, bazowy czy jak to kto jeszcze nazywa:]) tak żeby wykorzystać rynienki w dachu?
Czy bagażniki tego typu (obejmujące belkę nad drzwiami):
http://azerrad.2be.pl/bt4
to jedyny sposób montażu w T4?
Czy może da się zamontować jakoś coś takiego do rynienki? (zdjęcie chyba akurat pokazuje T5 ale chodzi mi o pokazanie idei):
http://azerrad.2be.pl/t5
W rynienkach w mojej T4 nie ma żadnych dziur na śruby.
Nie udało mi się niestety do tej pory znaleźć podobnego wątku na forum więc będę wdzięczny za Wasze opinie/doświadczenia. Może możecie polecić mi jakiś konkretny model, który u Was się sprawdził.
Pozdrawiam <01>
Bartek
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Belki (bagażnik) na dach - obejmy czy rynienki
Kupiłem takie belki firmy THULE razem z autem ( z obejmami ), nie mam zastrzeżeń co do użytkowania.
Jednak szum jaki wywołują jest dosyć spory przy jeździe > 100km/h no i minus jest taki, że na lakierze w miejscu gdzie ten metal chwyta auto zostaje ślad w tej masie uszczelniającej zaraz przy linii dachu
Jednak szum jaki wywołują jest dosyć spory przy jeździe > 100km/h no i minus jest taki, że na lakierze w miejscu gdzie ten metal chwyta auto zostaje ślad w tej masie uszczelniającej zaraz przy linii dachu
-
barteck
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no właśnie o to mi chodzi. Miałem w poprzednim aucie bagaznik na takich obejmach i wiem jak to niszczy lakier.
Dlatego zapytałem czy da się jakoś wykorzystać rynienki w dachu czy są one tylko do odprowadzenia wody.
Z podanych przez Chmielika linków wynika że tylko bagażnik na obejmach wchodzi w rachube w T4.
Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, albo robił jakieś przeróbki?
Pozdrawiam
Bartek
Dlatego zapytałem czy da się jakoś wykorzystać rynienki w dachu czy są one tylko do odprowadzenia wody.
Z podanych przez Chmielika linków wynika że tylko bagażnik na obejmach wchodzi w rachube w T4.
Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, albo robił jakieś przeróbki?
Pozdrawiam
Bartek
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
U mnie są założone relingi w rynienkach na dachu od jakiejś osobówki. Ale ja już takie auto kupiłem.
-
barteck
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A jesteś w stanie powiedzieć jak te relingi są zamocowane? Wywiercone dziury w dachu czy w jakiś inny sposób?
B.
B.
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Tak są wywiercone dziury. Jak kiedyś zdjąłem tapicerkę górną to widziałem że są wywiercone dwa otwory i dodatkowo na śruby dany jest gruby płaskownik i skręcony od spodu nakrętkami. A od góry pożądnie napierniczone jakiegoś silikonu który wycisnął się w czasie montażu do wenwnątrz. Reasumując jeden reling jest mocowany w dwóch miejscach, z przodu i z tyłu. I zarówno z przodu jak i z tyłu przechodzą przez dach dwie śruby, czyli łacznie 4 śruby na jeden reling.
-
barteck
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
dzięki wszystkim za opinie.
Muszę się teraz zastanowić czy lepsze bedą dziury w dachu czy trochę odrapany lakier bigsmile
Pozdrawiam
Bartek
Muszę się teraz zastanowić czy lepsze bedą dziury w dachu czy trochę odrapany lakier bigsmile
Pozdrawiam
Bartek
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Czy rzeczywiście mogą być z Pasata? Czy na pewno pasują do kształtu dachu w T4? Mocno to mnie interesuje, bo relingi do T4 najtańsze znalazłem za 300 zł, a do Pasata bywają po złotych 100. B
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
wiem kto ma do sprzedania org. relingi od T4 z poprzeczkami THULE, ale nie są to tanie rzeczyProbe041 pisze:Zawsze można założyć relingi od jakiejś osobówki
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Pacark, jeśli wiesz, to daj cynk, dobrze?. Może mnie będzie stać? Możesz ewentualnie na priva.