Skrzypienie kierownicy T4 96'
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Cichy
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Skrzypienie kierownicy T4 96'
Witam
Mam irytujący problem. Otóż w mojej T4 strasznie skrzypi kierownica. Odkręciłem kierownicę i wszystko wydaje się OK, lecz nie jestem pewien czy nie powinno być tam takiej metalowej tulejki. Tulejkę zakupiłem na szrocie sprzedawca zapewniał mnie, że będzie wszystko pasowało na 100%, ale nie pasuje. Moje pytanie jest następujące: Czy macie jakiś patent na skrzypiącą kierownicę?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
Mam irytujący problem. Otóż w mojej T4 strasznie skrzypi kierownica. Odkręciłem kierownicę i wszystko wydaje się OK, lecz nie jestem pewien czy nie powinno być tam takiej metalowej tulejki. Tulejkę zakupiłem na szrocie sprzedawca zapewniał mnie, że będzie wszystko pasowało na 100%, ale nie pasuje. Moje pytanie jest następujące: Czy macie jakiś patent na skrzypiącą kierownicę?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Re: Skrzypienie kierownicy T4 96'
Jesteś pewien że to kierownica a nie np. sworznie?
Dobrze by było jak byś wkleił zdjęcie swojej kiery.
Dobrze by było jak byś wkleił zdjęcie swojej kiery.
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Nie wiem dokładnei jak u Ciebie "skrzypi" ale często daje znać o sobie obudowa plastikowa ( ta duża gdzie stacyjka kierunki itp.) tylko przy kręceniu, przeważnie nasila sie jak robi sie gorąco. zanim rozbierzesz cały układ kierowniczy przejedz sie najpierw bez tej obudowy, może pomoże.
-
daxo
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
raadeckii pisze:Nie wiem dokładnei jak u Ciebie "skrzypi" ale często daje znać o sobie obudowa plastikowa ( ta duża gdzie stacyjka kierunki itp.) tylko przy kręceniu, przeważnie nasila sie jak robi sie gorąco. zanim rozbierzesz cały układ kierowniczy przejedz sie najpierw bez tej obudowy, może pomoże.
Ta obudowa lubi skrzypieć mam to u mnie i u kolegi to samo
-
daxo
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
No too jak to można inaczej skręcić 3 śruby i co dalejCichy pisze:Problem rozwiązany. Obudowa była źle skręcona.
-
pitbull200
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Kontakt:
Wczoraj odkreciłem swoją szukając problemu długich świateł i po skręceniu też przestała mi skrzypieć, a jest tak samo jak było.