Re: GENERATOR HHO
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
festa10
- Stały bywalec
- 16
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: t4 for ever
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
http://festa10.wrzuta.pl/obraz/4t638yY99G1/hho
http://festa10.wrzuta.pl/obraz/3ZMrC7mH1sl/kopia_water-
http://festa10.wrzuta.pl/obraz/3ZMrC7mH1sl/kopia_water-
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
chemik211 pisze:Kurcze dalej ciężko z tego coś zobaczyć,
są to tylko poglądowe rysunki co do zasady dzialania i sposobu montowania
-
festa10
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: Re: GENERATOR HHO
ogladalem filmik ze sposobem podlaczenia [ogolnym] w mercrdesie sprinter 208 cdi-wiec czemu by nie zamontowac w t4
-
chemik
- Nowy T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
-
festa10
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jakos cisza w tym temacie -a ja jakos nie znalazlem u nas firmy montujacej HHO
-
roxman
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
witam wszystkich :) mam nadzieje że teraz jest ok Jako że początki były ciężkie admin w końcu zatwierdził post za co jestem wdzięczny ale przejdzmy do rzeczy wprawdzie piszę już tego posta po raz 3 mam pytanie czy ktoś bawił się tym generatorem hho w t4. Przeglądałem internet dosyć intensywnie i opinie są rozbieżne, niektórzy twierdzą że oszczędność może sięgać nawet 30 % inni piszą że oszczędności nie ma żadnej, jest tylko lepsza dynamika pojazdu problematyczne są samochody które posiadają sonde lambda, którą trzeba oszukać poszukuje kogoś kto zamontował to na t4 i zda relację na żywo w szczególności na silniku 2,4 D. Oprócz tego wygrzebałem jeszcze inny patent ludzie wprowadzają przewód do filtra powietrze który poprzez reduktor jest połączony z butlą propan-butan kolektor ssący zasysa razem z powietrzem gaz i oszczędności jakie deklarują użytkownicy patęnciarze sięgają nawet 40 % ile w tym prawdy ciężko powiedzieć to wszystko montowane w osobówkach może ktoś ma kawałek garażu i eksperymentuje z takimi rzeczami może podzielił by się wynikami.
P.S Co znalazłem jeszcze ciekawego, miedziana rurka owinięta wokół kolektora wydechowego podgrzewająca wodę destylowaną, która zamienia się w parę przegrzaną i także przewodem wprowadzana jest do kolektora ssącego gdzie podobno w cylindrze podczas sprężania para wodna rozbijana jest na wodór i tlen. Co zwiększa kaloryczność mieszanki i zmniejsza detonacyjne spalanie nie wiem czy to wszystko jest sciencie-fictione czy doprawdy wpływa to na zmniejszenie zużycia spalania. Na początku wyśmiewano olej roślinny a teraz masowo ludzie go tankują nawet bez zakładania instalacji podgrzewającej
P.S Co znalazłem jeszcze ciekawego, miedziana rurka owinięta wokół kolektora wydechowego podgrzewająca wodę destylowaną, która zamienia się w parę przegrzaną i także przewodem wprowadzana jest do kolektora ssącego gdzie podobno w cylindrze podczas sprężania para wodna rozbijana jest na wodór i tlen. Co zwiększa kaloryczność mieszanki i zmniejsza detonacyjne spalanie nie wiem czy to wszystko jest sciencie-fictione czy doprawdy wpływa to na zmniejszenie zużycia spalania. Na początku wyśmiewano olej roślinny a teraz masowo ludzie go tankują nawet bez zakładania instalacji podgrzewającej
-
sq6eli
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam znalazłem ciś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=ThgwvIzaikc
tylko że po Niemiecku
zastanawiam się tylko jak w silniku 2.4d jest rozwiązane przecież pompa wtryskowa podaje nadal tyle samo paliwa
więc dlaczego miał by mniej palić
http://www.youtube.com/watch?v=ThgwvIzaikc
tylko że po Niemiecku
zastanawiam się tylko jak w silniku 2.4d jest rozwiązane przecież pompa wtryskowa podaje nadal tyle samo paliwa
więc dlaczego miał by mniej palić
-
BEN
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Szczególnie podoba mi się ten czerwony wyłącznik (grzybek) w konsoli :). Na innych filmach można zobaczyć skutki po małej detonacji takiego zestawu.
-
roxman
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Z tego co ja rozumuje to dlatego że silnik ma większą moc ze spalania mieszanki chyba że się mylę to że te systemy działają to jest sprawdzone ale nikt nie umie powiedzieć jakie są oszczędności przerabiać aby przerabiać dla mnie to nie tędy droga lubię wiedzieć co zyskam a co stracę
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Myślę że niedługo będę mógł się podzielić jakimiś informacjami na temat generatora hho. Mam szwagra w USA który w tym tygodniu ma montować takie cudo w Hondzie Odyssey. Miał kupić dwa zestawy w tym jeden dla mnie ale doszliśmy do wniosku że najpierw sprawdzi u siebie, a dopiero gdy się sprawdzi przyśle dla mnie. Jego znajomy ma zamontowany taki zestaw i twierdzi że oszczędności na paliwie ma około 30%, a zmontowane ma już rok. Wszystkie nowe informacje postaram się jak najszybciej opisać.
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Tak więc obiecane wiadomości, a więc jak narazie pupa z tego przejechał 2000 tyś. mil i spalanie takie samo jak przed założeniem generatora. Ale właśnie wpadłem na myśl iż może mieć źle podłączoną instalację, jego znajomy ma wąż doprowadzający wodór z tlenem podłączony za przepływomierzem, czyli ma lewe powietrze komp tnie dawkę paliwa ale auto nie traci mocy bo spala wodór. Niestety jak z nim rozmawiałem twierdził iż nie ma możliwości podłączenia w ten sposób, bo czujniki ma przy samej przepustnicy. Proszę o wszelkie sugestie na ten temat.
-
mjacenty
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4-syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Najpier wyły turbinki Kowalskiego , magnetyzery ,ceramizery , ateraz to.
Będąc od początku sceptykiem, zadałem sobie troche trudu i po przejrzeniu tablic fizycznych, oraz lekkich obliczeniach mogę stwierdzić : cudu nie ma .(Bo być go nie mogło).
Ponadto w artykułach roi się od wielu sprzeczności i bzdur .
Nie występuje : perpetum mobile .
A tak dla ciekawości to energia zawarta w wodorze pozyskanym z 1 litra wody to ok 4KWh
to przyjmując założenia jednego z autorów (zużycie 1l wody na 1000km i pokonaniu go w ciągu 10h) to to dałoby ok 400W energi cieplnej czyli ok120W mechanicznej.
Alternator ze stratami pożre 5 razy tyle.
Generalnie to największe oszczędności to wychodzą zawsze producentowi urządzenia i dystrybutorom , a nie klijentom.
Ale cóż ludzie to łykaja jak pelikan rybę , bo ktoby się tam uczył fizyki termodynamiki , matematyki mechaniki, bleeeeee.
Będąc od początku sceptykiem, zadałem sobie troche trudu i po przejrzeniu tablic fizycznych, oraz lekkich obliczeniach mogę stwierdzić : cudu nie ma .(Bo być go nie mogło).
Ponadto w artykułach roi się od wielu sprzeczności i bzdur .
Nie występuje : perpetum mobile .
A tak dla ciekawości to energia zawarta w wodorze pozyskanym z 1 litra wody to ok 4KWh
to przyjmując założenia jednego z autorów (zużycie 1l wody na 1000km i pokonaniu go w ciągu 10h) to to dałoby ok 400W energi cieplnej czyli ok120W mechanicznej.
Alternator ze stratami pożre 5 razy tyle.
Generalnie to największe oszczędności to wychodzą zawsze producentowi urządzenia i dystrybutorom , a nie klijentom.
Ale cóż ludzie to łykaja jak pelikan rybę , bo ktoby się tam uczył fizyki termodynamiki , matematyki mechaniki, bleeeeee.
-
mjacenty
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4-syncro
- Kontakt:
To właśnie jeden z tych cudownych sposobów . Najbardziej o fachowości świadczy -cytuję
" w odróznieniu od czystego wodoru mieszanka wodoru i tlenu nie jest wybuchowa"
No poezja........ <zły> .
No i to że energia bierze się z niczego -perpetum mobile.
A ludzie i tak to łykają .
" w odróznieniu od czystego wodoru mieszanka wodoru i tlenu nie jest wybuchowa"
No poezja........ <zły> .
No i to że energia bierze się z niczego -perpetum mobile.
A ludzie i tak to łykają .
-
kierosa13
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: carawelle
- Kontakt:
Diesel i paliwo wodorow
Witam wszystkich.Jestem od dziś tu zarejestrowany i to mój pierwszy post,myślę że wiele się od was nauczę a i sam coś wniosę z moich doświadczeń.Może nie na temat,ale dotyczy silnika diesla a bardziej generatora hho na wodór. Moje autko to 2,4d carawelle 92r.Z tego co przeczytałem w regulaminie nie mogę wam jeszcze pokazać zdjęcia ani linku,ale zmajstrowałem coś takiego jak generator wodoru który miał rzekomo zaoszczędzić od 30 do 50% oszczędności paliwa. No i mój wynik w cyklu miejskim to z 9,5l na 14l.Myślę że to mit albo coś źle zrobiłem.Może ma ktoś jakieś sugestie albo miał z tym do czynienia.Pozdrawiam.
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Oglądałem swego czasu prezentację takiego wynalazku na niemieckim youtubie, zajmowało to sporo miejsca w aucie i generalnie jestem sceptykiem co do takich cudactw. Z ciekawości chciałem to podejrzeć, tylko że linki z pierwszego postu nie działają.
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
w związku z tematem po swientach we wtorek odbieram generator HHO i montuje do sport wagona bede informował na bieżąco
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jeden problem dosyć duze ubytki wody destylowanej będe montował zbiornik wyrównawczy w którym moge mieć troszke zapasu i wtedy zobaczymy dziś na spota lece na wyłączonym generatorze bo nie chce mi sie stawać i dolewać wody wiecej info pózniej nara :)
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
nowe info;
dzis przy napięci do 11.8 A
nie zauważyłem ubytku elektrolitu w generatorze przejechane 300 km i jest oki
powoli testy trwają :)
dzis przy napięci do 11.8 A
nie zauważyłem ubytku elektrolitu w generatorze przejechane 300 km i jest oki
powoli testy trwają :)
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Właśnie ciekawe jak to obciąża aku w trakcie pracy. Może to i kuszące, mam nadzieję wrzucisz kiedyś realne oszczędności. Generalnie boję się jednak zjawiska tj. wodór w kolektorze ssącym, nie wiem co się może stać np. przy przestawieniu się rozrządu. Nie wiem, może w instalacji są jakieś zabezpieczenia etc.
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jestem ślusarz mechanik nie elektryk jak byś był inteligentny to byś załapał o co chodzi a jak nie łapiesz tylko V czy A to poco czytacz moje posty w szkole byłem dawno itd opisuje tematy z życia pisze jak jest
ogólnie śmierdzi to kichom na razie tuninguje gówno kupione na alegro a co z tego wyjdzie czas pokaze
ogólnie śmierdzi to kichom na razie tuninguje gówno kupione na alegro a co z tego wyjdzie czas pokaze
-
t4fan
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
C-Y-K-L-O-N, nie rozumiem dlaczego się tak unosisz.
Tym bardziej, że moja wiadomość nie miała na celu szydzenia, czy wytykania błędu, stąd też stosowny emotikon...
I moim zdaniem mogłeś mieć na myśli zarówno spadek napięcia na akumulatorze do 11,8V podczas pracy urządzenia (co byłoby dość niepokojące), jak i prąd pobierany przez generator na poziomie 11,8A. Dlatego zwróciłem na to uwagę i byłoby miło, gdybyś sprecyzował podane informacje.
Tym bardziej, że moja wiadomość nie miała na celu szydzenia, czy wytykania błędu, stąd też stosowny emotikon...
I moim zdaniem mogłeś mieć na myśli zarówno spadek napięcia na akumulatorze do 11,8V podczas pracy urządzenia (co byłoby dość niepokojące), jak i prąd pobierany przez generator na poziomie 11,8A. Dlatego zwróciłem na to uwagę i byłoby miło, gdybyś sprecyzował podane informacje.
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dzięki Tobie inni będą mogli sobie wyrobić zdanie. Z mojego oglądu są 2 główne problemy - dodatkowe obciążenie aku (jak duże jeszcze nie wiemy, na pewno niemałe) i kwestia bezpieczeństwa. No a korzyści to oszczędności paliwa rzędu 40-50%, tak przynajmniej piszą sprzedawcy.C-Y-K-L-O-N pisze:
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
oki niema spinania dziś dorabiam zbiorniczek wyrównawczy do generatora moze dziś se uda to zamontować
apropo oszczędności 20%to będzie dobry wynik a to co piszą 50%według mnie ściema
apropo oszczędności 20%to będzie dobry wynik a to co piszą 50%według mnie ściema
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
według moich informacji to 20-30% oszczędności można uzyskać tylko w silnikach sterowanych elektroniką i na turbiniemarh pisze:No a korzyści to oszczędności paliwa rzędu 40-50%, tak przynajmniej piszą sprzedawcy.
w twoim przypadku czyli zwykłe 2.4D oszczędności zerowe, jedyną korzyścią może być niewielki przyrost "buta" bez wzrostu zużycia paliwa