Bagażnik dachowy

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
radek4
Początkujący T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 4
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 19 razy
otrzymal podziekowanie: 7 razy
Kontakt:

Re: Bagażnik dachowy

Nieprzeczytany post autor: radek4 »

michalski pisze:
Koledzy, mam kilka pytań odnośnie platformy. Doposażam ogórka. Mam wersją 4x4 z gazem, więc nie bardzo jest miejsce na zapas. Szukałem uchwytu na klapę, ale to kosmiczne pieniądze no i jednak ograniczenie widoczności przy cofaniu. Znalazłem platformę bagażową do t4 w przystępnej cenie i zacząłem się zastanawiać, czy zapasu nie wozić na niej? Robicie tak?
Odswieze watek. Czy koledze @michalskiemu udalo sie wsadzic to kolo na dach? Bo ja zmagam sie z tym samym problemem. Poki co kolo jezdzi w srodku ale po wirusie chcialbym udac sie na dluga wycieczke i kolo na zewnatrz i troche miejsca u gory by sie przydalo.

Czy jedyna 'oficjalna platforma to CRUZ Evo Rack E28-140? Jak tu https://www.cruzber.com/en/varios/2072- ... 94535.html
michalski
Forumowicz T4

8
Tematy: 4
Model:
Auto: multivan
podziekowal za post: 10 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: michalski »

Nie wrzuciłem z kilku powodów.
1) Myłem samochód na myjce automatycznej i z bagaznikiem by się już nie mieścił.
2) Nie dospawalem jeszcze tej blachy, więc platforma dalej jest głośna
3) Okazało się, że przy syncro wszystkie opony muszą być dokładnie takie same, a ja mam na zapasie zwykła, a na samochodzie terenowe, więc i tak nie mogę tego zapasu użyć.
4) Na terenowych oponach i tak samochód się mocno buja przy szybkim zakręcie, więc nie chce jeszcze bardziej pogarszac sytuacji bagaznikiem.
Adampio
Mistrz T4

10
Tematy: 84
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Adampio »

A tylny stabilizator do syncro podejdzie?

I jeszcze pytanie o belki CRUZ w swietle tej platformy. Osiem podpór a tylko 100 kg nośności.[emoji33]
Niby koreluje z nośnością dwóch belek CRUZ (zestaw 923-201), które wedlug ulotki też mają tylko 50kg, ale bylem przekonany że po 50 na belkę a teraz wgląda że na obie łącznie. Ktoś zna belki do T4 o wiekszej nośności? Bo w tych 933-201 same belki sa grube, 35x35mm.
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

14
Tematy: 13
Model:
Auto: Escapade, holenderka
Opis: Kapitan eMO
podziekowal za post: 106 razy
otrzymal podziekowanie: 115 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: niebieski-n2 »

Namiot dachowy na 3 belkach cruz wożę już któryś sezon. Waży tyle, że w dwóch jest co nieść. Prędkości do 150, śpimy w tróję z dzieckiem, jeżdżę po wertepach i nic się z belkami nie dzieje. Także tą nośnością się nie przejmuj za bardzo
SO...T4
Samodzielny mechanik

12
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Kolejny temat ożywię lub nie :)
U mnie też namiot na 3 belkach Cruza. Niestety kilka lat na samochodzie i rdza robi swoje. Czy jakieś całe alu ktoś ma i używa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”