Moja skromna "Teczka"

Twoje auto, Twoja historia. Zdjęcia, zmiany, mody i codzienność z T4.
ODPOWIEDZ
Monter1998
Nowy T4

Answers: 0
4
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Moja skromna "Teczka"

Nieprzeczytany post autor: Monter1998 »

Cześć !

Witam was bardzo serdecznie, postanowiłem założyć tutaj konto gdyż forum dostarczyło mi sporo cennej wiedzy a i ciekawostek których ni w ząb nie dostarczyła mi literatura.
Oglądając naprawdę wspaniałe egzemplarze waszych busików, camperów czy daleko-trasowych Teczek- długo myślałem czy dodać kilka zdjęć mojej poczciwej Czwórki.

Jestem drugim-młodym właścicielem. Poprzedni właściciel, Pan Antonii miał samochód od 1998 roku i prowadził działalność gospodarczo-wytwórczą robiąc figurki z drewna.
Wyprodukowana w 1995 naturalnie w Wolfsburgu. Silnik 1.9TD jednakże od nowości brak układu wspomagania, oraz ogrzewania tylnej szyby-taki dziwny golas.
Samochód starałem się doprowadzić mechanicznie do stanu bardzo dobrego, wymiana filtrów, pasków, regeneracja pompy paliwa, układu kierowniczego, podświetlenia wewnątrz jak i na zewnątrz.
Odkładam na konserwację podwozia oraz nadwozia, gdyż Dziadek Antonii na tyle ile umiał- dbał i podmalowywał tu i ówdzie Teczkę.

Samochód na chwilę obecną jeździ w trasy Racibórz-Łódź-Poznań-Wrocław (Racibórz to baza wypadowa).
Piszę, gdyż cieszy mnie fakt że jak na te 27 lat dalej dzielnie i z klasą "leci" po Autobanie.

Radyjko oczywiście dostałem w prezencie, z zawodu Elektronik więc ze sprawami elektryczno-elektronicznymi nie było problemów(i oby tak dalej było).

Liczę na pozytywne komentarze, gdyż w moim rejonie coraz mniej "Teczek" w dobry lub przyzwoitym stanie.

Szerokości dla was !

PS: Dodawanie zdjęć.....ehhhh uciążliwe jak brak radyjka-ale może to ja coś źlę wykonuję że takie kasztany powychodziły ? <tajemnica>

Pozdrawiam Paweł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Bus”