Wymiana nagrzewnicy przod klima manualna
-
Altair84
- Początkujący T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Bus 93 + Blaszak 02
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Wymiana nagrzewnicy przod klima manualna
Hmmm, nie jestem pewny. Popatrz nawet na ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3rnh_YfMP2o
Po 26 minucie wykręca właśnie tą drugą niższą śrubę, którą wydaje mi się że mam i ja u siebie :/
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3rnh_YfMP2o
Po 26 minucie wykręca właśnie tą drugą niższą śrubę, którą wydaje mi się że mam i ja u siebie :/
-
Altair84
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Bus 93 + Blaszak 02
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Poza tą śrubą to w sumie miałbym jeszcze jedno pytanie odnośnie wymiany nagrzewnicy przedniej przy klimie manualnej (czyli jak temat wątku). Próbował ktoś wymieniać nagrzewnicę bez rozkręcania całej deski. Na innym forum komuś się udało tak wyjąć obudowę nagrzewnicy (bez części klimy) rozkręcając tylko spód i prawą stronę deski, i wyciągając tą obudowę do dołu i lekko w prawo. W momencie wymiany samochód miał jednak wszystko ściągnięte z dołu (fotele a także podłogę). Ja na spodzie szoferki mam podłogę z tworzywa sztucznego która trochę może mi zawężać pole manewrowania przy takiej operacji wyciągania całego pudła w dół (zakładając że odkręcę i tą niższą śrubę z komory silnika :/). Próbował ktoś z Was wymieniać nagrzewnicę w ten sposób? Możliwe?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Są dwie śruby M6, odkręcane od strony silnika. Dolna jest za tzw. sreberkiem. Ale tak czy siak nie widzę możliwości takiego opuszczenia-obrócenia obudowy nawiewów dającego możliwość wyjęcia nagrzewnicy, a to z powodu sztywnych przewodów do parownika. Przynajmniej ja dałem za wygraną.