Zatrzaśnięty zamek - pomocy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Zatrzaśnięty zamek - pomocy
Witam wszystkich .
Nie wiem co mogło się stać , ale sprawa wygląda następująco .
Miesiąc temu miałem ciekawą sytuację z centralnym zamkiem w mojej T4ce. Po burzy rano nie mogłem otworzyć drzwi kierowcy, to znaczy naciskając otwieranie z pilota dzyndzel podnosił się do połowy i od razu opadał co uniemożliwiało mi otworzenie drzwi kierowcy . Z klucza w ogóle nie byłem w stanie otworzyć drzwi wiec musiałem wchodzić od strony pasażera . Po około dwóch tygodniach problem sam zniknął ! Cieszyłem się tym niecałe dwa tygodnie i znowu to samo . Po obfitych opadach deszczu znowu zamek od kierowcy zwariował i jest zamkniety . Obstawiam siłownik tylko zastanawiam sie jak się do niego dostać ??? Jeden kolega z NL sugeruje cięcie tapicerki , drugi ciągniecie tego dzyndzla do góry z całej siły tylko że on trzyma jak oszalały ....
Nie zabardzo wiem co z tym fantem zrobić .
Macie jakieś pomysły ???
Nie wiem co mogło się stać , ale sprawa wygląda następująco .
Miesiąc temu miałem ciekawą sytuację z centralnym zamkiem w mojej T4ce. Po burzy rano nie mogłem otworzyć drzwi kierowcy, to znaczy naciskając otwieranie z pilota dzyndzel podnosił się do połowy i od razu opadał co uniemożliwiało mi otworzenie drzwi kierowcy . Z klucza w ogóle nie byłem w stanie otworzyć drzwi wiec musiałem wchodzić od strony pasażera . Po około dwóch tygodniach problem sam zniknął ! Cieszyłem się tym niecałe dwa tygodnie i znowu to samo . Po obfitych opadach deszczu znowu zamek od kierowcy zwariował i jest zamkniety . Obstawiam siłownik tylko zastanawiam sie jak się do niego dostać ??? Jeden kolega z NL sugeruje cięcie tapicerki , drugi ciągniecie tego dzyndzla do góry z całej siły tylko że on trzyma jak oszalały ....
Nie zabardzo wiem co z tym fantem zrobić .
Macie jakieś pomysły ???
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Zatrzaśnięty zamek - pomocy
Jak już dobierzesz się do siłownika to następne w kolejności będą przewody w gumie. Lubią pękać w zgięciu drzwi.
Jeśli idzie o samo trzymanie to mi pomogło dociśnięcie dzyndzla paluchem i klikanie pilotem na zmianę. Zaskoczył za którymś razem.
Ew spróbować wpiąć zasilanie bezpośrednio w wiązkę pod bezpiecznikami, ktoś Ci sprawdzi kolory przewodów. 4sztuki do zamka master o ile mnie pamięć nie myli
Jeśli idzie o samo trzymanie to mi pomogło dociśnięcie dzyndzla paluchem i klikanie pilotem na zmianę. Zaskoczył za którymś razem.
Ew spróbować wpiąć zasilanie bezpośrednio w wiązkę pod bezpiecznikami, ktoś Ci sprawdzi kolory przewodów. 4sztuki do zamka master o ile mnie pamięć nie myli
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Z klemą juz próbowałem. Odpiąłem ja na całą noc ale niestety nie pomogło. Z tym dzyndzlem od drzwi juz tez chyba wszystkiego próbowałem <zniesmaczony>
Przeszła mnie nawet myśl zeby wziąć jakiś duży śrubokręt i po prostu zrobić najnormalniejszy włam tylko nie wiem czy to pomoże. Potem pewnie nowy zamek będę musiał kombinować itp...
Przeszła mnie nawet myśl zeby wziąć jakiś duży śrubokręt i po prostu zrobić najnormalniejszy włam tylko nie wiem czy to pomoże. Potem pewnie nowy zamek będę musiał kombinować itp...
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Jeżeli przyczyną jest wilgoć, to nagrzać porządnie wnętrze i zabezpieczy z zewnątrz drzwi żeby wilgoć nie wchodziła. Może problem na moment zniknie żeby można było otworzyć drzwi. A potem jak najszybciej wymienić siłownik w drzwiach.
Może się przydać https://t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%B6sser
Może się przydać https://t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%B6sser
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zamki wymienione. Tak jak przypuszczałem, wilgoć!
Można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc.
Można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Hahahahahah
tak Arczi , siłowniki <59>
Oryginały pomontowałem i wiesz co ? od wczoraj znowu przestały działać <zastrzelę>
Dziś podjechałem do serwisu VW odnośnie gwarancji i mają coś działać w przyszłym tygodniu ...
tak Arczi , siłowniki <59>
Oryginały pomontowałem i wiesz co ? od wczoraj znowu przestały działać <zastrzelę>
Dziś podjechałem do serwisu VW odnośnie gwarancji i mają coś działać w przyszłym tygodniu ...
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jak tylko uda mi się otworzyć drzwi kierowcy to to zrobię .
PS.
Jak inaczej można się tam dostać , chodzi mi do środka przez drzwi kierowcy ?
Słyszałem o cięciu tapicerki od wewnątrz ( osobiście uważam to za idiotyczny pomysł ) , włamanie sie do środka za pomocą dużego śrubokrętu <19>
PS.
Jak inaczej można się tam dostać , chodzi mi do środka przez drzwi kierowcy ?
Słyszałem o cięciu tapicerki od wewnątrz ( osobiście uważam to za idiotyczny pomysł ) , włamanie sie do środka za pomocą dużego śrubokrętu <19>
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Ja bym kombinował odkręcając wewnętrzną klamkę. Dorobić jakiś haczyk i próbować otworzyć. Jak mi się zatrzasnęły drzwi na parkingu i kluczyk był w środku, to wyciągnąłem drut z tylnej wycieraczki. Zrobiłem haczyk i otworzyłem. Ty musisz haczykiem rozpiąć zamek centralny od zwykłego. Kamerka inspekcyjna i dasz radę.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Coś się w NL ociepliło więc mam nadzieję że zamek puści szybko <59>
Z tą kamerką to raczej problem będzie , a co do peszla w drzwiach , to ciąć go aby dostać się do okablowania ?
Z tą kamerką to raczej problem będzie , a co do peszla w drzwiach , to ciąć go aby dostać się do okablowania ?
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Nie ciąć.
Zdjąć tapicerkę, wypiąć wszystkie kabelki (lusterko, zamek, szyba) i wysunąć wiązkę z drzwi, a później zsunąć z niej gumową osłonę (peszla). No i jak się da to połatać, a jak nie to wymienić kabelki ale to już wiąże się z wypinaniem wewnątrz auta i zarabianiem pinów.
Najpierw jednak zsuń osłonę wiązki i zobacz jak tam to wygląda.
Zdjąć tapicerkę, wypiąć wszystkie kabelki (lusterko, zamek, szyba) i wysunąć wiązkę z drzwi, a później zsunąć z niej gumową osłonę (peszla). No i jak się da to połatać, a jak nie to wymienić kabelki ale to już wiąże się z wypinaniem wewnątrz auta i zarabianiem pinów.
Najpierw jednak zsuń osłonę wiązki i zobacz jak tam to wygląda.
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: syncro long, króciak
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
A spróbuj jeszcze takiej rzeczy. Zdejmij wewnętrzną klamkę, i poruszaj drutem który ona ciągnie. Mi ostatnio nie chciał wracać, i zablokował drzwi. Wystarczyło go cofnąć i przesmarować i wszystko zaczęło działać :P