Mój ale nie moja robota VR6+LPG+MANUAL
-
garbool
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Mulitik
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Mój ale nie moja robota VR6+LPG+MANUAL
Kupiłem, chyba długo był wystawiony, pewnie wielu z Was go oglądało. Zrobiony z sercem i pasją, a nie jak oglądałem różniste wynalazki, aby tylko lakier się błyszczał. Drogo, ale nie żałuję.
Co w środku: silnik AES 2.8l, instalacja gazowa ( nie doszedłem jeszcze jaka), skrzynia długa w porównaniu do ori ABL, przy 100km/h około 2100-2200, Obniżony przód wiadomo gVWint T4, z tyłu podobno coś firmowego, stożek, sterowana przepustnica z kabiny na środkowym tłumiku - ślicznie mruczy i klima (pierwsze w życiu własne autko z klimą), pierścienie poszerzające. Przez ostatnie 5 lat jeździłem ABL w Multivanie. Nigdy bym nie pomyślał że można tak komfortowo jeździć busem, jak to jest mieć klimę w aucie, które przyzwoicie się prezentuje mimo rocznika 97. Nigdy też bym nie docenił gdybym nie miał wcześniej leciwego multivana przy którym starałem się naprawiać wszystko - "JA SAM!!"
po przejechaniu 2,5 tyś km stwierdzam że jest trochę za miękki i kiedy odpowiednio wypadną nierówności potrafi nim nieprzyjemnie zabujać między przodem a tyłem. Butla 40l starcza średnio na 220 km ( raz na 260 przy korzystaniu z autostrad) co daje dobry wynik średniego zużycia paliwa - zwłaszcza po przeliczeniu na litry ON. Kolejny zbiornik będę jeździł wg. osiągów ABL'a - zobaczymy o ile zwiększy się zasięg :)
Co w środku: silnik AES 2.8l, instalacja gazowa ( nie doszedłem jeszcze jaka), skrzynia długa w porównaniu do ori ABL, przy 100km/h około 2100-2200, Obniżony przód wiadomo gVWint T4, z tyłu podobno coś firmowego, stożek, sterowana przepustnica z kabiny na środkowym tłumiku - ślicznie mruczy i klima (pierwsze w życiu własne autko z klimą), pierścienie poszerzające. Przez ostatnie 5 lat jeździłem ABL w Multivanie. Nigdy bym nie pomyślał że można tak komfortowo jeździć busem, jak to jest mieć klimę w aucie, które przyzwoicie się prezentuje mimo rocznika 97. Nigdy też bym nie docenił gdybym nie miał wcześniej leciwego multivana przy którym starałem się naprawiać wszystko - "JA SAM!!"
po przejechaniu 2,5 tyś km stwierdzam że jest trochę za miękki i kiedy odpowiednio wypadną nierówności potrafi nim nieprzyjemnie zabujać między przodem a tyłem. Butla 40l starcza średnio na 220 km ( raz na 260 przy korzystaniu z autostrad) co daje dobry wynik średniego zużycia paliwa - zwłaszcza po przeliczeniu na litry ON. Kolejny zbiornik będę jeździł wg. osiągów ABL'a - zobaczymy o ile zwiększy się zasięg :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: Mój ale nie moja robota VR6+LPG+MANUAL
czy ja dobrze widzę dodatkowe światła cofania w zderzaku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
To jakieś "Mikołajki" chyba.Probe041 pisze:Czy ja dobrze widzę wlepę ze zlotu? :-)
-
garbool
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Tak, właśnie :]Adampio pisze:czy ja dobrze widzę dodatkowe światła cofania w zderzaku?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Czy sam montowałeś i czy zapalają się razem z fabrycznymi?
-
garbool
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Wstyd i hańba dla mnie, ale już było to zrobione. fabryczne się nie włączają bo nie ma żarówek, a te to porostu światła dzienne w tylnym zderzaku. Dobrze oświetlają, ładnie widać w lusterkach po zmroku gdzie się uwstecznia :)Adampio pisze:Czy sam montowałeś i czy zapalają się razem z fabrycznymi?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
W całkowtej ciemności też dobrze widać gdzie i pi czym sie cofamy? Bo jawsadzilem sobie dp lamp silne LEDy ale efekt jest umiarkowany
-
maxtz
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 DIY POP-TOP
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 46 razy
- Kontakt:
Ładna "karawelka" <taktak> życzę udanej eksploatacji.
Co do światełek dziennych do cofania to wieżę że robią robotę ponieważ ja mam tylko jedno takie zamontowane pod zderzakiem i jest po prostu rewelacja, więc przy dwóch to już w ogóle bajka <cool>
Co do światełek dziennych do cofania to wieżę że robią robotę ponieważ ja mam tylko jedno takie zamontowane pod zderzakiem i jest po prostu rewelacja, więc przy dwóch to już w ogóle bajka <cool>
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
@garbool-u, czy można prosić o zbliżenie takiej lampki cofania, takie żeby na tych 640x640 pikselach lampka zajmowałą z 70% kadru?