Zatrzaśnięte drzwi kierowcy.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Quattro
- Początkujący T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Zatrzaśnięte drzwi kierowcy.
Witam,
Kilka dni temu moja żona zamknęła od środka drzwi kierowcy w karaweli. Tzn nie zostały domknięte, ale ona wcisnęła dzyndzel a potem od zewnątrz je dopchnęła. No i kaplica, przycisk wepchnięty, auta nie idzie otworzyć ani od wewnątrz, ani od zewnątrz. Potrzebuję pomysłu jak to zrobić, a z racji tego że moja karawela jest niemożebnym chrupem - jest kilka utrudnień:
- drzwi są opuszczone na zawiasie (nowe zawiasy przyszły już po fakcie zatrzaśnięcia drzwi)
- centralny nie działa i nie działał od zakupu (sądzę że auto jednak go posiada)
- zamek na kluczyk działa, ale z uwagi na opuszczone drzwi blokował się tak, że o mało nie złamałem kluczyka (więc lipa z otwarciem kluczykiem od zewnątrz).
Jak otworzyć drzwi i jak zdemontować tapicerkę na zamkniętych drzwiach?
Szukałem już w wyszukiwarce, ale nie znalazłem nic pomocnego...
Pozdrawiam
Kilka dni temu moja żona zamknęła od środka drzwi kierowcy w karaweli. Tzn nie zostały domknięte, ale ona wcisnęła dzyndzel a potem od zewnątrz je dopchnęła. No i kaplica, przycisk wepchnięty, auta nie idzie otworzyć ani od wewnątrz, ani od zewnątrz. Potrzebuję pomysłu jak to zrobić, a z racji tego że moja karawela jest niemożebnym chrupem - jest kilka utrudnień:
- drzwi są opuszczone na zawiasie (nowe zawiasy przyszły już po fakcie zatrzaśnięcia drzwi)
- centralny nie działa i nie działał od zakupu (sądzę że auto jednak go posiada)
- zamek na kluczyk działa, ale z uwagi na opuszczone drzwi blokował się tak, że o mało nie złamałem kluczyka (więc lipa z otwarciem kluczykiem od zewnątrz).
Jak otworzyć drzwi i jak zdemontować tapicerkę na zamkniętych drzwiach?
Szukałem już w wyszukiwarce, ale nie znalazłem nic pomocnego...
Pozdrawiam
-
mirek13
- Aktywny T4
- 10
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Groszek TDI
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Zatrzaśnięte drzwi kierowcy.
Na forum, oficjalnie nikt Ci nie powie jak się włamać do auta...
Pisz do Sałaty, patrząc po lokalizacji to jesteście sąsiadami, i rozwiążcie problem na żywo.
https://www.t4-forum.pl/memberlist.php? ... le&u=14264
Pisz do Sałaty, patrząc po lokalizacji to jesteście sąsiadami, i rozwiążcie problem na żywo.
https://www.t4-forum.pl/memberlist.php? ... le&u=14264
-
Quattro
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Mi raczej bardziej chodzi o to jak zdjąć tapicerkę wewnętrzną bez zniszczenia jej przy zamkniętych drzwiach.
Niestety też do Torunia mam w obecnej chwili 1750 km, gdybym był tam, to poradziłbym sobie.
Niestety też do Torunia mam w obecnej chwili 1750 km, gdybym był tam, to poradziłbym sobie.
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 61
- Model:
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Na jedną część pytania odpowiedział mirek13 , a ja powiem tak tapicerki przy zamkniętych drzwiach bez jej uszkodzenia nie ściągniesz ma jeden wkręt który jest ''demontowalny'' tylko przy otwartych drzwiach beksa
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Pociagnij klamke wewnetrzna do siebie i popchnij ciegno srubokretem w strone zamka.
Byc moze ono sie przywiesilo w pozycji otwartej i dlatego nie mozesz wyciagnac tzw.dzyndzla.
Byc moze ono sie przywiesilo w pozycji otwartej i dlatego nie mozesz wyciagnac tzw.dzyndzla.
-
Quattro
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
No tego spróbuję, rozwalenie tapicerki to dla mnie ostateczność. Włamywać się do własnego auta od zewnątrz nie pragnę.
-
Quattro
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Drzwi otwarte, w tym przypadku wystarczyło na chama wyciągnąć do góry cięgło od przycisku.