VW T4 Kraków
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
narazie świacą i klakson zrobiony. Bedzie woolny dzień to zajmę się tempomatem. Radio na końcu
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
A zapytam nieśmiało, bo trochę czasu minęło od ostatniego posta.
Co zrobiłeś ze starą kierownicą ?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Po znikomej obecności na forum, po roku czasu chyba warto było by coś zaktualizować.
W zeszłym roku autko wymagało trochę pracy blacharskiej w związku z czym poszedł całkowicie nowy lakier, tyci ciemniejszy od LC6P. Jakoś bardziej mi się teraz podoba.
Ponieważ auto dostało przekładkę z ciężarowej holenderki na osobówkę przy okazji doszły tylne boczne szyby i lewa odsuwana.
Po jakieś dwóch miesiącach zrobiłem porządnie polerkę mechaniczną, lakier do dzisiaj na bieżąco konserwowany. Na Lato Swissvax, na zimę Polski produkt "manufaktura wosku".
Do auta trafiło nowe caraudio - wzmacniacz 5-kanałów DLS, głosniki przednie zostały, tylne Dynaudio, Radyjko jest ze Skody - podświetlenie zmienione na typowo VW dzięki SO_T4. Przy okazji kierownica multifunkcyjna odpalona w całości. Działa tempomat, sterowanie radiem, podświetlenie.
Co do wnętrza to poszło grubo : czarny multivan w skórze czarno/brązowej
Ostatnio doszła również listwa markizy Brandrup. Listwa po prostowaniu, piaskowaniu, lakierowaniu proszkowym. Czekam jeszcze na naklejki markizy.
A w kolejce czeka jeszcze :
A tak to jestem na etapie dołożenia drugiego akumulatora z przetwornicą 230V pełnym sinusem (mocowanie aku drugiego jest z T5), ogrzewania na drugi rząd, zimny nadmuch na podsufitkę.
A dzisiaj w czasie kiedy szyłem elmenty do biznesa dla Yogiego kolega skończył mi szyć markizę i tylna kanapa też ma się ku końcowi.
Z awarii : wymiana nagrzewnicy przód, koła lato, kompletna linka ręcznego bo okazało się że jeszcze był oryginał, ..... a tak to raczej bez awarii - wszystko na bierząco.
No niech będzie - turbina regenerowana poszła do wymiany bo puściły uszczelnienia. Koszt używki 650 zł, wymiana przy okazji wymiany oleju
W zeszłym roku autko wymagało trochę pracy blacharskiej w związku z czym poszedł całkowicie nowy lakier, tyci ciemniejszy od LC6P. Jakoś bardziej mi się teraz podoba.
Ponieważ auto dostało przekładkę z ciężarowej holenderki na osobówkę przy okazji doszły tylne boczne szyby i lewa odsuwana.
Po jakieś dwóch miesiącach zrobiłem porządnie polerkę mechaniczną, lakier do dzisiaj na bieżąco konserwowany. Na Lato Swissvax, na zimę Polski produkt "manufaktura wosku".
Do auta trafiło nowe caraudio - wzmacniacz 5-kanałów DLS, głosniki przednie zostały, tylne Dynaudio, Radyjko jest ze Skody - podświetlenie zmienione na typowo VW dzięki SO_T4. Przy okazji kierownica multifunkcyjna odpalona w całości. Działa tempomat, sterowanie radiem, podświetlenie.
Co do wnętrza to poszło grubo : czarny multivan w skórze czarno/brązowej
Ostatnio doszła również listwa markizy Brandrup. Listwa po prostowaniu, piaskowaniu, lakierowaniu proszkowym. Czekam jeszcze na naklejki markizy.
A w kolejce czeka jeszcze :
A tak to jestem na etapie dołożenia drugiego akumulatora z przetwornicą 230V pełnym sinusem (mocowanie aku drugiego jest z T5), ogrzewania na drugi rząd, zimny nadmuch na podsufitkę.
A dzisiaj w czasie kiedy szyłem elmenty do biznesa dla Yogiego kolega skończył mi szyć markizę i tylna kanapa też ma się ku końcowi.
Z awarii : wymiana nagrzewnicy przód, koła lato, kompletna linka ręcznego bo okazało się że jeszcze był oryginał, ..... a tak to raczej bez awarii - wszystko na bierząco.
No niech będzie - turbina regenerowana poszła do wymiany bo puściły uszczelnienia. Koszt używki 650 zł, wymiana przy okazji wymiany oleju
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Kochasie pisze:A zapytam nieśmiało, bo trochę czasu minęło od ostatniego posta.
Masz rację - trochę czasu minęło dlatego nie pamiętam ale chyba poszła do żyda
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No baProbe041 pisze:Gdyby na zlocie był konkurs show&shine to Boguś miałby pierwsze miejsce :-P
Czemu - ja też dochodziłem do wszystkiego z czasem, wcale mnie drobnych zarysowań na twoim lakierze nie dziwi - maszyna panie, jeszcze raz maszynaDudu$ pisze:Tymi zdjęciami lakieru to chyba chcesz mnie pogrążyć :lol:
-
michu1u
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Witam, możesz opisać jak boczki malowałeś na czarno? Jaka farbą, czy podkład dawałeś?
-
michu1u
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
Czym takim oklejane? Te zdjęcie z tylnym prawym boczkiem np., góra koło głośnika jest w skórze zrobiona, a reszta czym wykończona na czarno?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
boczek lakierem do winyli, osłona głośnika ori antara, podłokietnik skóramichu1u pisze:Czym takim oklejane? Te zdjęcie z tylnym prawym boczkiem np., góra koło głośnika jest w skórze zrobiona, a reszta czym wykończona na czarno?
A w między czasie:
mały bałagan na stole:
i jeden na handelek:
-
Włochaty
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Jak te lampy świecą w porównaniu do org projektzwo? Będą xenony wsadzone czy na żarówkę?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
na module ledowym z lexusaWłochaty pisze:Jak te lampy świecą w porównaniu do org projektzwo? Będą xenony wsadzone czy na żarówkę?
Autko niestety sprzedane. Tym samym temat można ując do zamknięcia. Ostatnie zdjęcie mojej zieleninki :cry: