T4 po remoncie i wypadku... i co dalej
-
paulstaszkiewicz
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan t4
- podziekowal za post: 6 razy
- Kontakt:
T4 po remoncie i wypadku... i co dalej
W związku z kolizją jaka mi się przydarzył (autko wylądowało na boku). Zwracam się z prośbą o pomoc (o radę), co dalej robić, jeśli sprzedać to za ile, może kupić nową budę. Auto było świeżo po remoncie, właściwie zrobiło jedną trasę 6000 km do Hiszpanii i z powrotem. W samochodzie zrobiłem:
Kompletny remont blacharki podwozia i nadwozia, nowy lakier. Swap silnika na 1.9 tdi 1z. skrzynia z 2.4 ale po remoncie dół został i pierwszy i drugi bieg, trójka i czwórka z ewb a piątka z t5 najszybsza. Autko jeździ 140 (prędkość przelotowa) bez problemu, pali ok. 7-8 l/100km. Wymienione kompletne hamulce wraz z przewodami, wydech, zawieszenie. Właściwie łatwiej napisać czego nie wymieniłem. Pod fotelem kierowcy dodatkowy aku AGM. Wnętrze w bardzo dobrym stanie. Po wypadku ucierpiała szyba kierowcy, szyba przesuwna, oczywiście blacha na lewym boku i dostał strzała w tylne prawe koło. Dodam tylko, że remont kosztował mnie 28 500 zł
Chwilowo nie mam zdjęć po wypadku ale może jutro lub w poniedziałek wrzucę.
Nie mogę dodać fotek więc dam link do: https://www.facebook.com/groups/vwt4pl/ ... 0361870585
Kompletny remont blacharki podwozia i nadwozia, nowy lakier. Swap silnika na 1.9 tdi 1z. skrzynia z 2.4 ale po remoncie dół został i pierwszy i drugi bieg, trójka i czwórka z ewb a piątka z t5 najszybsza. Autko jeździ 140 (prędkość przelotowa) bez problemu, pali ok. 7-8 l/100km. Wymienione kompletne hamulce wraz z przewodami, wydech, zawieszenie. Właściwie łatwiej napisać czego nie wymieniłem. Pod fotelem kierowcy dodatkowy aku AGM. Wnętrze w bardzo dobrym stanie. Po wypadku ucierpiała szyba kierowcy, szyba przesuwna, oczywiście blacha na lewym boku i dostał strzała w tylne prawe koło. Dodam tylko, że remont kosztował mnie 28 500 zł
Chwilowo nie mam zdjęć po wypadku ale może jutro lub w poniedziałek wrzucę.
Nie mogę dodać fotek więc dam link do: https://www.facebook.com/groups/vwt4pl/ ... 0361870585
-
paulstaszkiewicz
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
paulstaszkiewicz
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: T4 po remoncie i wypadku... i co dalej
Często przejeżdżam Moniuszki, ostatnio parę dni temu. Zawsze zastanawiam się, czemu nikt nie wpadł na to, by Moniuszki, która ma zdecydowanie większy ruch niż jej przecznice, zrobić drogą z pierwszeństwem. Trochę bez sensu, że wszystkie są równorzędne w tej okolicy. Współczuję, ale najważniejsze, że wszyscy cali. Nawiasem mówiąc, skutki kolizji wyglądają trochę na autostradowe, nie osiedlowe. Samochody w chwili zdarzenia musiały mieć sporą....energię ;) Nie wiem, jak ten zdarty bok wygląda, może warto naprawiać. Oczywiście, jeszcze ważne jest, czy auto nie będzie przywoływać traumy, bo jeśli tak, to się pozbyć.
-
paulstaszkiewicz
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
To też ciekawa kwestia, nie brałem tego dotąd pod uwagę. Ja nie mam tego problemu ale żona...Tonieja pisze:Oczywiście, jeszcze ważne jest, czy auto nie będzie przywoływać traumy, bo jeśli tak, to się pozbyć.
-
paulstaszkiewicz
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Ok, temat zamknięty, auto sprzedaję, ale raczej rozbiorę na części, bo za tyle co chcę pewnie nikt nie kupi.
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt: