Witam wszystkich,
jestem nowy na forum oraz nowym posiadaczem T4 2.5 TDI 102KM z 1999 roku w wersji Bus 9 osobowy.
Nie którzy mogą się zastanawiać, czemu rodzynek, a no dla tego, że samochód ma oryginalne 65 000 km przebiegu.
Wersja niestety bieda edition, więc w niedalekiej przyszłości planuję montaż klimatyzacji oraz jakieś alumki.
Skąd pewność co do przebiegu ?
Samochód kupiony od jedynego właściciela od 1999 roku, którym był kościół katolicki w okolicach Kassel, Niemcy.
T4'ka była głównie używana do wożenia starszych ludzi, którzy nie byli w stanie sami w niedzielę do kościoła dojechać.
Pewnie wielu osobą ta historia to jakaś bujda, ale może kiedyś się na jakimś zlocie spotkamy, to wtedy wszelkie wątpliwości znikną. Poza tym zapewne można sprawdzić historię serwisową w VW po VIN'ie, gdyż samochód w DE cały czas w VW był serwisowany.
Więcej zdjęć wkrótce.
Rodzynek z Rybnika
-
tomek
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: TRANSPORTER
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: Rodzynek z Rybnika
Jesteś szczęściarz , że takie coś udało ci się poszukać . Koniecznie garaż , ja bym go nawet chował przed słońcem bigsmile . Dbaj o tą perełkę .
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Z Rybnika powiadasz... Kolor charakterystyczny, mam nadzieję niebawem spotkać :D
Pozdrawiam i życzę spokojnej eksploatacji!
-
Blade
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Bus
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Do garażu niestety nie wjedzie (za wysoki), ale mamy plan zbudować carport :D Czegoś takiego się nie da znaleźć, brat mamy, który tam mieszka i się w tym kościele udziela nam to załatwił.tomek pisze:Jesteś szczęściarz , że takie coś udało ci się poszukać . Koniecznie garaż , ja bym go nawet chował przed słońcem bigsmile . Dbaj o tą perełkę .
Na ulicach pewnie rzadko będzie widywany, ale jeszcze z 2 tydz będzie stał i czekał na rejestrację :)Dudu$ pisze:Z Rybnika powiadasz... Kolor charakterystyczny, mam nadzieję niebawem spotkać