BANDOWÓZ :) czyli wóz Bandy Łysego!
-
slawek
- Aktywny T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: BANDOWÓZ :) czyli wóz Bandy Łysego!
U mnie zmieniony z td na tdi z sharana i powiem że robi robotę bardzo dobrze.
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
A gdzie fotorelacja dla potomnych? Że już nie wspomnę o jakimś spocie edukacyjnym.. <57> <56>slawek pisze:U mnie zmieniony z td na tdi z sharana i powiem że robi robotę bardzo dobrze.
Interculer w którym miejscu masz zamontowany? Oryginalny z sharana?
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
No Sławuś , teraz to jest to jest moc pod nóżką <yes>
A i Marcel pewnie też coś wymyśli .. biorąc pod uwagę piękne i dalekie wyprawy to i motorek żwawszy by się przydał <taktak> <victory>
A i Marcel pewnie też coś wymyśli .. biorąc pod uwagę piękne i dalekie wyprawy to i motorek żwawszy by się przydał <taktak> <victory>
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- Opis: Jak się nie spocisz, to się nie nauczysz...
- podziekowal za post: 31 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
nic z tego motorka chyba nie bedzie.. :( albo inna teczka albo w ogóle coś większego się zapowiada... :( - brnięcie w swapy trochę mi nie po drodze. A jeszcze teraz i tak stoi bezużytecznie bo mróz chwycił i nie odpala... - -eeech jakieś słabe dni mam chyba :/
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Najtaniej grzałka w silnik np DEFA, lub inna rozgrzejesz i odpalisz
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Marcelu, jak masz dostęp do prądu a silnik pali na ciepło to tak jak radzi Victus montuj grzałkę i masz święty spokój. Ja po długim (minimum doba) postoju na dużym mrozie swojego odpalam po podgrzaniu Webastem.
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
marcel pisze:nic z tego motorka chyba nie bedzie.. :( albo inna teczka albo w ogóle coś większego się zapowiada... :( - brnięcie w swapy trochę mi nie po drodze. A jeszcze teraz i tak stoi bezużytecznie bo mróz chwycił i nie odpala... - -eeech jakieś słabe dni mam chyba :/
Może trzeba z kablami podjechać i odpalić?? <38>
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Dwa dni temu, kolega normalnie odpalił auto rozgrzał i pojechał a na Górczewskiej zamarzło mu paliwo.
Może o to właśnie chodzi ?
Może o to właśnie chodzi ?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Jako, że to mój pierwszy w życiu mroźny sezon z dieslem mógłbyś rozwinąć temat, bo na takie dictum moje siwiejące resztki włosów stają dęba? :shock:Victus pisze:kolega normalnie odpalił auto rozgrzał i pojechał a na Górczewskiej zamarzło mu paliwo.
Miał jeszcze w baku letnie paliwo?
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Na letnim to by nie odpalił i wszystko byłoby do czyszczenia, Paliwo zalane zinowe, ja co jakiś czas spuszczam wodę z filtra i mam spokój a filtr nóweczka już dwa lata czeka w półce na wymianęAdampio pisze:Miał jeszcze w baku letnie paliwo?
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
:D no w końcu się domyśliłeś :DKochasie pisze:marcel pisze:nic z tego motorka chyba nie bedzie.. albo inna teczka albo w ogóle coś większego się zapowiada... - brnięcie w swapy trochę mi nie po drodze. A jeszcze teraz i tak stoi bezużytecznie bo mróz chwycił i nie odpala... - -eeech jakieś słabe dni mam chyba :/
Może trzeba z kablami podjechać i odpalić??
Nie no podejrzewam że to świece.
Kupiłem samostart K2 i jakoś zakręcił ale poniżej -7 nie ma szans..
wczoraj przy -5 dzisiaj przy -3.... jutro ma być 0 wiec jest szansa - ale nawet na samostarcie kreci z minute..... :(
Wymiana świec tuż tuż ale jakoś sie nie zgrywa....
a czy szron (rzekłbym drobny śnieg nawet) na korku od paliwa od środka - to normalne?
edit: dolałem antyżelu do baku. Że niby coś może pomóc?
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 polift
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
wymieniaj świece, u mnie autko paliło kiepsko już przy minus 5-7 w innym aucie którym jeździłem. Po wymianie świec było nie do poznania natomiast w mojej T4 1.9 TD przy mrozach -20 podgrzałem dwa razy świece i palił od strzała a dziś o 5:40 było -8 i po jednym podgrzaniu świec i przekręceniu silnika zapalił na dotyk- oczywiście świece świeżo wymienione 2tyś km temu. nie sprawdzaj ich tylko wymieniaj wszystkie. Chociaż caravelle mojego ojca ma nowe świece i ma duuuże problemy nawet przy -7 ale tamten to już ma niestety nalatane. Co do dodatków do paliwa to jedyne co można polecić jakbyś chciał to szwedzki środek diesel skydd black arrow. naprawdę jest bardzo dobry sporo tego sprzedałem i ludzie sobie chwalą( myślę że do kupienia w większości stacji).
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jeżeli żel już się wytrącił to niestety ale nie, to ma zapobiegać wytrącaniu się parafiny ale nie rozpuści już wytrąconej. Musisz podgrzać paliwo w zbiorniku.marcel pisze:edit: dolałem antyżelu do baku. Że niby coś może pomóc?
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Mój odpala
Kup sobie zwykły jakikolwiek depresator i starczy, spuść ON z baku wstaw do ciepłego miejsca dolej depresatora i podgrzany wlej do baku to i reszta się rozpuści , filtr wymień
Olej jaki masz zalany w silniku minerał czy semi ?
Występuje olej niepędowy letni (od 16 kwietnia do 30 września) o TZZF 0"C, olej przejściowy (wiosną od 1 marca do 15 kwietnia i jesienią od 1 października do 15 listopada) o TZZF -10"C, ON zimowy (od 16 listopada do końca lutego) o TZZF -20"C. W rejonach o ostrzejszych zimach stosuje się odmiany arktyczne o TZZF od -20 do -44"C.
Producent samochodów postanowił jednak, że dla wygody użytkowników zamontuje podgrzewacz paliwa zapobiegający zablokowaniu filtra. Ma to sens w okresie krótkotrwałych przymrozków poniżej TZZF danego paliwa lub jeśli samochód stał pół roku i w zimie mamy letni olej napędowy.
Kup sobie zwykły jakikolwiek depresator i starczy, spuść ON z baku wstaw do ciepłego miejsca dolej depresatora i podgrzany wlej do baku to i reszta się rozpuści , filtr wymień
Olej jaki masz zalany w silniku minerał czy semi ?
Występuje olej niepędowy letni (od 16 kwietnia do 30 września) o TZZF 0"C, olej przejściowy (wiosną od 1 marca do 15 kwietnia i jesienią od 1 października do 15 listopada) o TZZF -10"C, ON zimowy (od 16 listopada do końca lutego) o TZZF -20"C. W rejonach o ostrzejszych zimach stosuje się odmiany arktyczne o TZZF od -20 do -44"C.
Producent samochodów postanowił jednak, że dla wygody użytkowników zamontuje podgrzewacz paliwa zapobiegający zablokowaniu filtra. Ma to sens w okresie krótkotrwałych przymrozków poniżej TZZF danego paliwa lub jeśli samochód stał pół roku i w zimie mamy letni olej napędowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
Szanowni koledzy....
Coś mi się zdaje że pierwsza wersja Bandowozu pomału sie kończy - pierscionki chyba puszczają bo na zimnym kopci na niebiesko, oleju troche bierze, płyn chłodniczy jakoś pomału schodzi, przeguby do roboty, coś stuka w zawieszeniu po prawej... eeeech - z jednej strony mi go szkoda bo kupę serducha i sił wsadziłem - ale z drugiej, jeśli dalej T4 - to chyba mam chęć na wymianę na inną jednostkę niż 2,4... -
pytanie mam następujące: Czy jeśli jest do wzięcia 2,5 TDI 88KM - i prawdopodobny przebieg ok 350 tys - bez klimy, rocznik 2001 Long za 15 tys... - brać?
czy szukać od 102 KM?
Coś mi się zdaje że pierwsza wersja Bandowozu pomału sie kończy - pierscionki chyba puszczają bo na zimnym kopci na niebiesko, oleju troche bierze, płyn chłodniczy jakoś pomału schodzi, przeguby do roboty, coś stuka w zawieszeniu po prawej... eeeech - z jednej strony mi go szkoda bo kupę serducha i sił wsadziłem - ale z drugiej, jeśli dalej T4 - to chyba mam chęć na wymianę na inną jednostkę niż 2,4... -
pytanie mam następujące: Czy jeśli jest do wzięcia 2,5 TDI 88KM - i prawdopodobny przebieg ok 350 tys - bez klimy, rocznik 2001 Long za 15 tys... - brać?
czy szukać od 102 KM?
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem lepiej tę klimę mieć - osobiście nie nadużywam tego wynalazku ale w długiej trasie przy wysokich temperaturach utrzymując w aucie ok22* dla mnie komfort pierwsza klasa , jeśli klimatyzacji używa się z głową to jej posiadanie w aucie daje same plusy <good> . Natomiast pomijając klimę to cena tego longa z tym rocznikiem nie jest taka wysoka .
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ja wiem, że wymyślam ale szukałbym caravelle long 2.5 tdi 102/151 z klimatronikiem.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Moglbym sie rozgladnac za czyms w nl jak bys chcial. Zawsze to pewniejsze niz kupowac w plmarcel pisze:Szanowni koledzy....
czy szukać od 102 KM?
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
No tak Kubunia - ale czy to bedzie opłacalne - w sensie czy wydolę?
Bo jak wrzucałeś kilka razy - fajne furki - ale to były w straszebnych piniondzach... a ja prosty biedny muzyk jestem :D - musze się pilnować :)
Bo jak wrzucałeś kilka razy - fajne furki - ale to były w straszebnych piniondzach... a ja prosty biedny muzyk jestem :D - musze się pilnować :)
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Kubek ci dorzuci parę euro a ty w rewanżu zagrasz mu na weselu ;)
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Marcelu, na jakimś spocie mówiłeś mi, że robiłeś remont swojego 2.4D. Na Na ile Ci starczył?
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
Yyyyy.... Nie wiem czy by chciał takie wesele [emoji16]rafflex pisze:Kubek ci dorzuci parę euro a ty w rewanżu zagrasz mu na weselu ;)
Robilem jesienią 2014. Zaczął sie ksztusic jesienią 2017. Zrobil ok 150 tys.Adampio pisze:Marcelu, na jakimś spocie mówiłeś mi, że robiłeś remont swojego 2.4D. Na Na ile Ci starczył?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, 22:07 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem, proszę używaj opcji Edycja
Powód: post pod postem, proszę używaj opcji Edycja
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
Jeśli już to long. Silnik 2.5, kucyki... tu wlasnie pytalem braci forumowej w co iść....
Dwa rzędy siedzeń bez grodzi... i reszta do dogadania... Może być blaszak bo go i tak pewnie po swojemu będę wiercił...
No bo co jeszcze...? Wyposażenie bywa różne a i tak w Bandowozie sam wszystko rzezbilem...
Dwa rzędy siedzeń bez grodzi... i reszta do dogadania... Może być blaszak bo go i tak pewnie po swojemu będę wiercił...
No bo co jeszcze...? Wyposażenie bywa różne a i tak w Bandowozie sam wszystko rzezbilem...
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2018, 7:31 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Jeżeli odpowiadasz na ostatni post - to nie ma potrzeby cytować go w całości. Jeśli zamierzasz korzystać z forum za pomocą Tapatalk'a, prosimy, wyłącz sygnaturę.
Powód: Jeżeli odpowiadasz na ostatni post - to nie ma potrzeby cytować go w całości. Jeśli zamierzasz korzystać z forum za pomocą Tapatalk'a, prosimy, wyłącz sygnaturę.
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
Tudzież - niedziela, słonko + szklaneczka Jacka... ...siedzę patrzę na niego i obmyslam... inne auto z 12k plus wsadzenie w niego też pewnie trochę na początek..
A może wrócić do pomysłu że swapem i zrobić blacharke... niby wyszło by taniej... i samo OC na niego to tylko 680 zł bo jako ciężarówka zarejestrowany... tylko klimy nie będzie... Ale miałby trzecie życie... Hmmm [emoji848]
A może wrócić do pomysłu że swapem i zrobić blacharke... niby wyszło by taniej... i samo OC na niego to tylko 680 zł bo jako ciężarówka zarejestrowany... tylko klimy nie będzie... Ale miałby trzecie życie... Hmmm [emoji848]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2018, 12:19 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zdj.
Powód: zdj.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Marcelu, dużo zależy ile blacharz wezmie.
Ten egzemplarz znasz od podszewki wiec jesli niekoniecznie long to wymiana silnika to niegłupi pomysł. Mi w osobowce poleciał rozrzad i przekonywano że wkładać 2/3 ceny rynkowej w naprawe to sie nieoplaca lepiej kupić nowszy. A ja prawiłem silnik bo cala reszta była tip-top zadbana przez mnie i przebieg prawdziwy 1/2 tego co typowy w tym roczniku.
Ten egzemplarz znasz od podszewki wiec jesli niekoniecznie long to wymiana silnika to niegłupi pomysł. Mi w osobowce poleciał rozrzad i przekonywano że wkładać 2/3 ceny rynkowej w naprawe to sie nieoplaca lepiej kupić nowszy. A ja prawiłem silnik bo cala reszta była tip-top zadbana przez mnie i przebieg prawdziwy 1/2 tego co typowy w tym roczniku.
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Model:
- Kontakt:
Ale ja właśnie mam longa [emoji16]
Inny nie wchodzi w grę bo gitary nie wejdą [emoji4]
Inny nie wchodzi w grę bo gitary nie wejdą [emoji4]