Kolejny turysta - Caravelle GL
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Kolejny turysta - Caravelle GL
Cześć,
trochę się po forum pokręcę, korzystając z wiedzy tu zgromadzonej (za co z góry dziękuję).
Generalnie pojazdy traktuję użytkowo - mają mnie wozić tak jak sobie umyśliłem.
Ale jednak odrobinę zwracam uwagę na to czym jeżdżę. Gdy kupię, to się przywiązuję.
Za mną lata turystyki namiotowej, a potem w 2002. roku wywaliłem z Kangoo tylne siedzenie i wstawiłem materac dla dwojga.
Potem przyszło Berlingo, a teraz uznaliśmy, że przyda się drobina miejsca więcej.
I parę dodatkowych centymetrów pod podwoziem też.
Na ten moment wydaje mi się, że udało się trafić rozsądny egzemplarz Caravelle GL.
Rocznik 1996, 1,9 TD. Na 99% z realnym przebiegiem 285k km.
Trwają oględziny i wstępne czynności typu kompleksowe wymiany płynów itp.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co do czynności, których powinienem dokonać :)
Dalsze plany, to oczywiście pozostawienie w środku tylko dwóch przednich foteli i stworzenie mikro kamperka.
Bez zbędnych (wg nas) szaleństw. Doświadczenie nastu lat w Kangoo oraz Berlingo zaprocentuje.
Postaram się w tym wątku pozostawić parę informacji o tym co zdziałamy - może komuś się przyda w przyszłości?
A na razie pozdrawiam,
Jasiek
trochę się po forum pokręcę, korzystając z wiedzy tu zgromadzonej (za co z góry dziękuję).
Generalnie pojazdy traktuję użytkowo - mają mnie wozić tak jak sobie umyśliłem.
Ale jednak odrobinę zwracam uwagę na to czym jeżdżę. Gdy kupię, to się przywiązuję.
Za mną lata turystyki namiotowej, a potem w 2002. roku wywaliłem z Kangoo tylne siedzenie i wstawiłem materac dla dwojga.
Potem przyszło Berlingo, a teraz uznaliśmy, że przyda się drobina miejsca więcej.
I parę dodatkowych centymetrów pod podwoziem też.
Na ten moment wydaje mi się, że udało się trafić rozsądny egzemplarz Caravelle GL.
Rocznik 1996, 1,9 TD. Na 99% z realnym przebiegiem 285k km.
Trwają oględziny i wstępne czynności typu kompleksowe wymiany płynów itp.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co do czynności, których powinienem dokonać :)
Dalsze plany, to oczywiście pozostawienie w środku tylko dwóch przednich foteli i stworzenie mikro kamperka.
Bez zbędnych (wg nas) szaleństw. Doświadczenie nastu lat w Kangoo oraz Berlingo zaprocentuje.
Postaram się w tym wątku pozostawić parę informacji o tym co zdziałamy - może komuś się przyda w przyszłości?
A na razie pozdrawiam,
Jasiek
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Re: Kolejny turysta - Caravelle GL
Cześć,
pochwalę się tylko zgłębię temat wstawiania fotek.
Bo wyjścia na razie widzę dwa.
1 - jestem tępy (smuteczek) i nie radzę sobie na razie mimo lektury
2 - jestem zbyt mało zasłużony i jeszcze nie mogę wstawić tu fotek - może być?
pochwalę się tylko zgłębię temat wstawiania fotek.
Bo wyjścia na razie widzę dwa.
1 - jestem tępy (smuteczek) i nie radzę sobie na razie mimo lektury
2 - jestem zbyt mało zasłużony i jeszcze nie mogę wstawić tu fotek - może być?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2018, 16:30 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: jeśli odpowiadasz na ostatni post, nie ma potrzeby cytować go w całości
Powód: jeśli odpowiadasz na ostatni post, nie ma potrzeby cytować go w całości
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Przyznam szczerze, że nie lubię przepychanek forumowych, a pochlebiam sobie, iż drobinę praktyki mam. Ale sobie pozwolę...jeśli odpowiadasz na ostatni post, nie ma potrzeby cytować go w całości
Dziękuję zatem za uwagę o cytowaniu, ale biorąc pod uwagę dotychczasowy czas oczekiwania na publikację moich dwóch, wcześniejszych postów, to różnie można na tę uwagę spojrzeć. Doskonale rozumiem różne potrzeby i zwyczaje panujące na różnych forach i nie mam zamiaru ich negować - jakby na to nie spojrzeć, jestem tu czymś w rodzaju gościa, który akceptuje zastane warunki. I robię to mimo, że mam inne zdanie.
Podsumowując - praktyka tu i tam nauczyła mnie, że zanim odpowiem, mogę zostać uprzedzonym przez kogoś innego. Więc cytuję to, na co odpowiadam.
Zamiast dyskusji o cytowaniu raczej poprosiłbym o uwagę na temat moich wątpliwości:
- czy jestem tępy
- czy może jednak są ograniczenia dla 'nowych' w publikacji fotek
Lektura zawartych na forum instrukcji niestety na razie mi nie pomogła.
Ukłony.
Jasiek
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Kolego, daruj sobie filozoficzne dysputy. Póki co na trzy posty w wątku dwa są nie na temat i w zasadzie nadają się do usunięcia.
Oceny swoich możliwości intelektualnych szukaj w innym miejscu, niekoniecznie w sieci. Tu trzymaj się tematyki forum i jego poszczególnych działów.
Oceny swoich możliwości intelektualnych szukaj w innym miejscu, niekoniecznie w sieci. Tu trzymaj się tematyki forum i jego poszczególnych działów.
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Wobec tego parę fotek naokoło.
Fotki nie moje - otrzymane od sprzedającego przed decyzją jazdy po vw.
Sam coś popstrykam później. Na razie, jak pisałem powyżej, autko ma wymieniane płyny, zdejmowane różne blokady - no i ogólna kontrola.
Auto na razie wciąż na czarnych tablicach - w poprzednicha rękach było na pewno od 1998.
Ale, jak widać, od wczorajszej korespondencji zmienił się mój kolor i tu węszę jakieś przyczyny.
Miałem wrażenie, że z moich powyższych wypocin jasno wynika, że zamiary me jasne, pokojowe, a lico szczere.
To co? Będziemy kolegami? :)
Podejrzewam, że możesz nie wiedzieć, jak bardzo trafiłeś z ziomkowaniem :)
Fotki nie moje - otrzymane od sprzedającego przed decyzją jazdy po vw.
Sam coś popstrykam później. Na razie, jak pisałem powyżej, autko ma wymieniane płyny, zdejmowane różne blokady - no i ogólna kontrola.
Auto na razie wciąż na czarnych tablicach - w poprzednicha rękach było na pewno od 1998.
Dziękuję bardzo. Byłem tam wczoraj, ale nie pomogło.Probe041 pisze:
Ale, jak widać, od wczorajszej korespondencji zmienił się mój kolor i tu węszę jakieś przyczyny.
Witam Kolegę Administratora. A może witam Cię po prostu. Która wersja lepsza?slimak pisze:Kolego, daruj sobie filozoficzne dysputy. Póki co na trzy posty w wątku dwa są nie na temat i w zasadzie nadają się do usunięcia.
Miałem wrażenie, że z moich powyższych wypocin jasno wynika, że zamiary me jasne, pokojowe, a lico szczere.
To co? Będziemy kolegami? :)
Cześć.rafflex pisze:A to ty ziomek jesteś?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
tomek
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: TRANSPORTER
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Fajne autko , sam takiego szukam , jeśli można wiedzieć ile trzeba położyć ?
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Zapraszam więc na spota. Mam nadzieję, że w końcu dojdzie do skutku. :Dsamek pisze:Cześć.
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Z tego co się orientowałem, to rozstrzał cen jest spory. Jakość aut oczywiście także.tomek pisze:Fajne autko , sam takiego szukam , jeśli można wiedzieć ile trzeba położyć ?
Nam poszło zadziwiająco szybko, bo w sumie to planowaliśmy kupić w tym roku.
No ale trafił się ten i pojechaliśmy go pooglądać.
Się spodobał, to położyliśmy 13k pln.
Czy to dużo czy mało? My uznaliśmy, że warto. Czas pokaże.
Dzięki.rafflex pisze:Zapraszam więc na spota. Mam nadzieję, że w końcu dojdzie do skutku. :D
Nie wiem czy się uda. Mnie wciąż i wciąż brak czasu :)