Zielony T4 robur
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Zielony T4 robur
Przedstawiam Wam mój najnowszy nabytek VW T4 2002r. 9 osobowy silnik AJT z skrzynią EWB. Auto w momencie zakupu miało przejechane 255tys km. Sprowadzony z niemiec, obywatel tego kraju płakał jak sprzedawał. Pod kocem trzymał pod wiatą, a że z prawej strony deszczem zacinała to nadroże zgniłe było <k>
Dołożony został IC z wersji 102KM w drodze są wtryski 205, na półce leży już duży fis z Golfa i próbuję go jakoś dopasować do T4. W między czasie zrobiłem przewód sprzęgła razem z wysprzęglikiem, standardowo oleje, filtry, opony.
Zostało zrobić:
-5-ty bieg z T5
-założyć wtryski
-wymienić rurkę stalowa cieczy chłodzącej
-wymienić vacum (trochę stuka)
-porządnie to wystroić na hamowni wirusem
Auto służy mi do dojazdów do pracy.
Dołożony został IC z wersji 102KM w drodze są wtryski 205, na półce leży już duży fis z Golfa i próbuję go jakoś dopasować do T4. W między czasie zrobiłem przewód sprzęgła razem z wysprzęglikiem, standardowo oleje, filtry, opony.
Zostało zrobić:
-5-ty bieg z T5
-założyć wtryski
-wymienić rurkę stalowa cieczy chłodzącej
-wymienić vacum (trochę stuka)
-porządnie to wystroić na hamowni wirusem
Auto służy mi do dojazdów do pracy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2017, 20:13 przez Przemek92, łącznie zmieniany 2 razy.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Re: Zielony T4 robur
niebieski-n2 pisze:Poczytaj o wstawianiu zdjęć na forum.
Walczyłem z tym z 2h ale w końcu zdjęcia w rozmiarze 480 na końcu linku przeszły.
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Witam ziomka z Zielonej Góry ( zdjecia na Ochli ) ma nadzieje że na zlocie się spotkamy w Niesulicach.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 polift
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Czy po dołożeniu IC jakaś poprawa? Masz ten motor 1.9TD 68KM? Coś więcej na ten temat? mam taki silniczek i też chciałbym delikatnie go "podkręcić"
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Marcin1987 pisze:Czy po dołożeniu IC jakaś poprawa? Masz ten motor 1.9TD 68KM? Coś więcej na ten temat? mam taki silniczek i też chciałbym delikatnie go "podkręcić"
Po dołożeniu IC zwyczajnie nie "puchnie" tylko kręci się ładnie do końca. Co do 1.9 to mam go delikatnie pokręcone bo jeżdżą nim pracownicy. Ale osobiście od razu kupiłbym pompe wtryskowa z 1.6 TD 80KM, kolektor dolotowy z ASZ z wlotem obrzucony w stronę aku, flaszę EGR z nierdzewki i wtedy P&P pasuje IC z wersji 102KM. Po takim podkręceniu brakuje skrzyni. Jak jesteś żainteresowany to ja mój 5b będę miał na zbyciu ;)
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dudu$ pisze:A jaka skrzynia w zamian?
Nie do końca rozumiem. Skrzynia zostaje taka jak jest EWB tylko przełożenie 5b zmieniam.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
W przeciwnym razie kosz. Po co nam tematy, w których niebawem zabraknie linkowanych zdjęć.niebieski-n2 pisze:Poczytaj o wstawianiu zdjęć na forum.
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
slimak pisze:W przeciwnym razie kosz. Po co nam tematy, w których niebawem zabraknie linkowanych zdjęć.niebieski-n2 pisze:Poczytaj o wstawianiu zdjęć na forum.
Konto na tym serwerze mam już 10lat i jeszcze żadne zdjęcie nie zniknęło. Także serwer jest pewny.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Rzeczywiście, teraz widzę, że pytanie bez sensu. Chyba nie do końca zrozumiałem co było napisane wcześniej.Przemek92 pisze:Dudu$ pisze:A jaka skrzynia w zamian?
Nie do końca rozumiem. Skrzynia zostaje taka jak jest EWB tylko przełożenie 5b zmieniam.
Jaki (z czego) piąty bieg zakładasz? Tez mam to w planach po wakacjach.
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dudu$ pisze:Rzeczywiście, teraz widzę, że pytanie bez sensu. Chyba nie do końca zrozumiałem co było napisane wcześniej.Przemek92 pisze:Dudu$ pisze:A jaka skrzynia w zamian?
Jaki (z czego) piąty bieg zakładasz? Tez mam to w planach po wakacjach.
Chodź na PW bo szkoda spam robić ;)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Zasada dodawania zdjęć jest jedna i nie ma od niej odstępstw, dlatego proszę jeszcze raz abyś zastosował się do niej.Przemek92 pisze:slimak pisze:W przeciwnym razie kosz. Po co nam tematy, w których niebawem zabraknie linkowanych zdjęć.niebieski-n2 pisze:Poczytaj o wstawianiu zdjęć na forum.
Konto na tym serwerze mam już 10lat i jeszcze żadne zdjęcie nie zniknęło. Także serwer jest pewny.
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Poprawione. I takie z dzisiaj pierścionki
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 polift
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
<20>
A tym czasem założony FIS z Passata, radio Rhaspody, manetki MFA, tempomat, połączenie radia z FIS-em. Coś wyświetlacz szwankuje ale licznik działa ;) Trzeba tylko usunąć immo i zmienić pływak. Obroty pokazuje dobrze, prędkość zaniża 20km/h. Ktoś przy kablach radia już manianę wcześniej odwalił. Z czasem zrobię to na kostce elektrycznej bo skręcanym nie ufam wszystko prawie na wierzchu...
Pierścienie 5min roboty i 60zł na allegro.Marcin1987 pisze:kurcze fajnie to wygląda. Dużo z tym zabawy? i gdzie zamawiałeś?
A tym czasem założony FIS z Passata, radio Rhaspody, manetki MFA, tempomat, połączenie radia z FIS-em. Coś wyświetlacz szwankuje ale licznik działa ;) Trzeba tylko usunąć immo i zmienić pływak. Obroty pokazuje dobrze, prędkość zaniża 20km/h. Ktoś przy kablach radia już manianę wcześniej odwalił. Z czasem zrobię to na kostce elektrycznej bo skręcanym nie ufam wszystko prawie na wierzchu...
-
Przemek92
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Witam
Trochę się pozmieniało i sporo jest uszykowane do zamontowania. Wszystko widać na zdjęciach :)
Trochę się pozmieniało i sporo jest uszykowane do zamontowania. Wszystko widać na zdjęciach :)