Witam wszystkich :)
Chciałbym pokazać moją T4 którą posiadam od 2 tygodni. Samochody te podobały mi się zawsze, trwałe silniki, piękna sylwetka jak na busa i przede wszystkim funkcjonalność. Udało mi się kupić dość ciekawy egzemplarz.
T4 z silnikiem 2.5 TDI wersja 151KM AXG, rok produkcji 2002, skrzynia biegów manualna. Samochód pochodzi z polskiego salonu, kupiony od pierwszego i jedynego właściciela.
Z wyposażenia posiada m.in: climatronic+nawiewy na tył, webasto, el.szyby oraz lusterka, airbagi, abs, dołożoną blokadę skrzyni, przyciemnione szyby, alufelgi 17".
Szczerze nie wiem do końca jaka jest to wersja T4. Sprzedawca twierdził, że Caravelle, jednak w dowodzie oraz karcie pojazdu widnieje Transporter, samochód ciężarowy, 5 miejsc. Jest cały przeszklony, z tyłu posiada jeden rząd siedzeń (pojedynczy fotel+podwójna kanapa), drzwi tylne skrzydełka. Najdziwniejsze jest, że tapicerka jest od Multivana. Stolik, lampka, rozsuwana szybka, głośniki tylne, uchwyty na napoje, schowki, miejsce na pasy dla drugiego rzędu, itp.
Jeśli chodzi o przebieg - sprawa niewiadoma. Na liczniku jest 148 000 km. Książka serwisowa prowadzona była do 2009 roku, wtedy też wymieniony był rozrząd przy 110tys km. Autentyczność książki potwierdzona została w serwisie VW. Wydruk z przeglądu z 2015r wskazywał 140tys km. Natomiast wymiana oleju w 04.2016r przy 145tys km również została potwierdzona w serwisie w którym jej dokonano. Żadnych innych śladów przebiegu nie ma, więc prawdy raczej się nie dowiem.
Jeśli chodzi o rzeczy do ogarnięcia lub które już zostały ogarnięte:
- webasto - nie udało mi się jak na razie ustalić jakiego jest rodzaju, mokre czy suche...aktualnie niesprawne, poprzedni właściciel stwierdził jedynie że "przestało działać i jest odłączone". Nie wiem nawet czy jest ono fabryczne, sterownik pod maską jest firmy Eberspacher, panel sterujący w fabrycznym miejscu, wersja "z pokrętłem".
- rozrząd - od ostatniej wymiany minęło równe 8 lat, ponad to jak już wspomniałem przebieg jest delikatnie mówiąc podejrzany.
Aktualnie rozrząd jest świeżo po wymianie. Został założony zestaw INA, całość kosztowała ok 1000zł. Dodatkowo przy wymianie okazało się, że pompa wspomagania jest w tragicznym stanie. Została założona używana, w bardzo dobrym stanie.
- pfiltry : paliwowy, kabinowy, powietrza
- został zamontowany nowy hak, wcześniej T4 go nie posiadała co raczej było plusem. DMC przyczepy w dowodzie 2000kg
- na busie założone są alufelgi 17" z oponami 225/55R17 lecz po pierwsze nie są wzmacniane, po drugie chce założyć 215/60R16C ze względu na komfort i spalanie
Kilka fotek które pochodzą z aukcji internetowej, dorzucę jeszcze na dniach więcej zdjęć wnętrza.
Niebieskie 2.5 TDI 151KM 2002r :)
-
Luqe
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 2002r
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Niebieskie 2.5 TDI 151KM 2002r :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2018, 22:07 przez Luqe, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Re: Niebieskie 2.5 TDI 151KM 2002r :)
Co chodzi o wersje to tylko VIN powie co to jest, ale skoro sprawdzałeś dokumenty na serwisie to już powinienieś wiedzieć z tym silnikiem to wygląda na wersje Escapade(zanjomy miał podobną konfigurację), a może się mylę.
Autko wygląda ładnie, <brawo> a kół bym nie zmieniał.
Autko wygląda ładnie, <brawo> a kół bym nie zmieniał.