Wymiana zderzaka przedniego
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Patrol
- Forumowicz T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: Multivan t4 Allstar
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Wymiana zderzaka przedniego
Witam. Potrzebuje szybkiej odpowiedzi na moje pytanie. Mam okazje kupić za grosze zderzak poliftowy długi i wszystkie mocowania(belka i ślizgi) i moje pytanie brzmi czy jestem w stanie zamontować go do wersji przed liftem? Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo na dniach oddaje całego busika do lakierownia i nie wiem czy próbować przełożyć przedni zderzak przed lakierowaniem.
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana zderzaka przedniego
Powiem tak, zamontować się da ale będzie to wyglądać jak kupa albo jeszcze gorzej. Mowa tu szczególnie o miejscu łączenia się zderzaka z atrapą. Ponadto zderzak trzeba przerobić bo nie wejdzie ze względu na wystający górny rant który jest przykręcany w polifcie.
-
Patrol
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: Multivan t4 Allstar
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Dzięki koledzy za szybką pomoc. Odpuszczam
A przy okazji. Dużo jest przeróbek przy montażu zderzaka poliftowego krótkiego?
A przy okazji. Dużo jest przeróbek przy montażu zderzaka poliftowego krótkiego?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2017, 3:34 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Wymiana na poliftowy krótki nie jest zbyt skomplikowana. Największym problemem w tym przypadku jest dorobienie/przyspawanie blaszek do błotników do których są mocowane ślizgi boczne, ewentualnie wymiana błotników na nowsze przykręcane które mają już tą blache do mocowania ślizgów. Na upartego jeśli to mamy zrobione to wystarczą tylko te ślizgi i nowy zderzak aby się nim cieszyć na aucie. Jednk jeśli chcemy aby było tak jak fabryka to potrzebne są jeszcze dodatkowe uchwyty/wzmocnienia boczne, pianka/absorber w zderzak, ślizg centralny. Nie wiem co z belką ale wydaje mi się że jest taka sama więc to by odeszło.