T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM

Twoje auto, Twoja historia. Zdjęcia, zmiany, mody i codzienność z T4.
ODPOWIEDZ
Stig
Początkujący T4

Answers: 0
9
Last active: -
Tematy: 9
Model:
Auto: T4 2002
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM

Nieprzeczytany post autor: Stig »

Witajcie. Po 10 latach marzeń nadszedł dzień w którym stałem się posiadaczem T4.
Mam kilka pytań odnośnie obsługi i użytkowania - w związku z tym że to sprawy z różnych zakresów, piszę tutaj.
1. Czy to normalne że ze środkowego nawiewu nie leci ciepłe powietrze ? Mam wersję z klimatyzacją - wiem że w normalnych tak było, więc pewnie w tych z klimą też.
2. Mam Webasto - ale tylko takie dogrzewająco silnik (podobno). Za przednim lewym kołem jest taki jakby mały tłumik. Jestem zielony w kwestii webasto. Czy możecie mi wytłumaczyć czy mam wpływ na to kiedy się załącza ? Mam przy kluczykach dodatkowego pilota - jest możliwe żeby ktoś podłączył go pod webasto ?
3. Niby jest centralny zamek, pilot (nie oryginalny), to że centralny jest czuję przy zamykaniu drzwi kluczykiem - opór siłownika. Ale po włączeniu migają tylko światła - wiem że ciężko stwierdzić co nie działa ale może mogę zacząć od jakiegoś bezpiecznika który jest tam gdzie zawsze bezpiecznik od centralnego ?
4.Przy kierownicy po lewej stronie mam jakiś czerwony przycisk który uruchamia jakiś przekaźnik koło bezpieczników. To pewnie też nie jest standardowe wyposażenie ale może ktoś wie co to może być.

Wiem że większość pytań zależy od paru czynników ale a nuż ktoś coś wie albo powiecie mi co mam sprawdzić.
Z góry dzięki.
Naster193
Forumowicz T4

10
Tematy: 7
Model:
Auto: Caravelle long '02
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM

Nieprzeczytany post autor: Naster193 »

Webasto załącza się automatycznie, poniżej 5°C. Wyłącza się, gdy silnik się nagrzeje. Jeżeli znasz ogarniętego gościa, który zna się na webastach, to bez problemu przerobi na takie sterowane z zegara.
Patrick
Specjalista T4

13
Tematy: 28
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 73 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Patrick »

Stig pisze:
2. Mam Webasto - ale tylko takie dogrzewająco silnik (podobno). Za przednim lewym kołem jest taki jakby mały tłumik. Jestem zielony w kwestii webasto. Czy możecie mi wytłumaczyć czy mam wpływ na to kiedy się załącza ? Mam przy kluczykach dodatkowego pilota - jest możliwe żeby ktoś podłączył go pod webasto ?
To jest dogrzewacz silnika np D3WZ. Wszystko jest na forum na jego temat , rozbudowa też nie jest ciężka :)
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Wszystko jest opisane na forum, dlatego wszelakie techniczne dyskusje w tym dziale będą kasowane.
ozyrys486
profil zaufany
profil zaufany
Samodzielny mechanik

11
Tematy: 23
Model:
Auto: T4 transporter
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 25 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: ozyrys486 »

przedstaw proszę zdjęcia swojego busa oraz krótki opis
Stig
Początkujący T4

9
Tematy: 9
Model:
Auto: T4 2002
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Stig »

Transporter - wersja 9 osobowa - bus
Silnik 2.5 TDI 88km
Generalnie dokładnie to o czym zawsze marzyłem. Po zrobieniu prawie 1000km jestem zachwycony wyborem. Jeździłem takimi wcześniej i wiedziałem że tego typu auto chcę. Traffic, Vivaro czy Transity... Nikt nie wypuścił godnego konkurenta dla tego auta :) Przynajmniej takiego nie spotkałem. Może hi-ace... ale tym nie jechałem.

Jestem też mile zaskoczony ilością informacji i profesjonalnych porad na tym forum... Nieoceniona kopalnia wiedzy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Bus”