T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM
-
Stig
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 2002
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM
Witajcie. Po 10 latach marzeń nadszedł dzień w którym stałem się posiadaczem T4.
Mam kilka pytań odnośnie obsługi i użytkowania - w związku z tym że to sprawy z różnych zakresów, piszę tutaj.
1. Czy to normalne że ze środkowego nawiewu nie leci ciepłe powietrze ? Mam wersję z klimatyzacją - wiem że w normalnych tak było, więc pewnie w tych z klimą też.
2. Mam Webasto - ale tylko takie dogrzewająco silnik (podobno). Za przednim lewym kołem jest taki jakby mały tłumik. Jestem zielony w kwestii webasto. Czy możecie mi wytłumaczyć czy mam wpływ na to kiedy się załącza ? Mam przy kluczykach dodatkowego pilota - jest możliwe żeby ktoś podłączył go pod webasto ?
3. Niby jest centralny zamek, pilot (nie oryginalny), to że centralny jest czuję przy zamykaniu drzwi kluczykiem - opór siłownika. Ale po włączeniu migają tylko światła - wiem że ciężko stwierdzić co nie działa ale może mogę zacząć od jakiegoś bezpiecznika który jest tam gdzie zawsze bezpiecznik od centralnego ?
4.Przy kierownicy po lewej stronie mam jakiś czerwony przycisk który uruchamia jakiś przekaźnik koło bezpieczników. To pewnie też nie jest standardowe wyposażenie ale może ktoś wie co to może być.
Wiem że większość pytań zależy od paru czynników ale a nuż ktoś coś wie albo powiecie mi co mam sprawdzić.
Z góry dzięki.
Mam kilka pytań odnośnie obsługi i użytkowania - w związku z tym że to sprawy z różnych zakresów, piszę tutaj.
1. Czy to normalne że ze środkowego nawiewu nie leci ciepłe powietrze ? Mam wersję z klimatyzacją - wiem że w normalnych tak było, więc pewnie w tych z klimą też.
2. Mam Webasto - ale tylko takie dogrzewająco silnik (podobno). Za przednim lewym kołem jest taki jakby mały tłumik. Jestem zielony w kwestii webasto. Czy możecie mi wytłumaczyć czy mam wpływ na to kiedy się załącza ? Mam przy kluczykach dodatkowego pilota - jest możliwe żeby ktoś podłączył go pod webasto ?
3. Niby jest centralny zamek, pilot (nie oryginalny), to że centralny jest czuję przy zamykaniu drzwi kluczykiem - opór siłownika. Ale po włączeniu migają tylko światła - wiem że ciężko stwierdzić co nie działa ale może mogę zacząć od jakiegoś bezpiecznika który jest tam gdzie zawsze bezpiecznik od centralnego ?
4.Przy kierownicy po lewej stronie mam jakiś czerwony przycisk który uruchamia jakiś przekaźnik koło bezpieczników. To pewnie też nie jest standardowe wyposażenie ale może ktoś wie co to może być.
Wiem że większość pytań zależy od paru czynników ale a nuż ktoś coś wie albo powiecie mi co mam sprawdzić.
Z góry dzięki.
-
Naster193
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle long '02
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: T4 Transporter 2002 2.5 TDI 88 KM
Webasto załącza się automatycznie, poniżej 5°C. Wyłącza się, gdy silnik się nagrzeje. Jeżeli znasz ogarniętego gościa, który zna się na webastach, to bez problemu przerobi na takie sterowane z zegara.
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
To jest dogrzewacz silnika np D3WZ. Wszystko jest na forum na jego temat , rozbudowa też nie jest ciężka :)Stig pisze:2. Mam Webasto - ale tylko takie dogrzewająco silnik (podobno). Za przednim lewym kołem jest taki jakby mały tłumik. Jestem zielony w kwestii webasto. Czy możecie mi wytłumaczyć czy mam wpływ na to kiedy się załącza ? Mam przy kluczykach dodatkowego pilota - jest możliwe żeby ktoś podłączył go pod webasto ?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Wszystko jest opisane na forum, dlatego wszelakie techniczne dyskusje w tym dziale będą kasowane.
-
Stig
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 2002
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Transporter - wersja 9 osobowa - bus
Silnik 2.5 TDI 88km
Generalnie dokładnie to o czym zawsze marzyłem. Po zrobieniu prawie 1000km jestem zachwycony wyborem. Jeździłem takimi wcześniej i wiedziałem że tego typu auto chcę. Traffic, Vivaro czy Transity... Nikt nie wypuścił godnego konkurenta dla tego auta :) Przynajmniej takiego nie spotkałem. Może hi-ace... ale tym nie jechałem.
Jestem też mile zaskoczony ilością informacji i profesjonalnych porad na tym forum... Nieoceniona kopalnia wiedzy.
Silnik 2.5 TDI 88km
Generalnie dokładnie to o czym zawsze marzyłem. Po zrobieniu prawie 1000km jestem zachwycony wyborem. Jeździłem takimi wcześniej i wiedziałem że tego typu auto chcę. Traffic, Vivaro czy Transity... Nikt nie wypuścił godnego konkurenta dla tego auta :) Przynajmniej takiego nie spotkałem. Może hi-ace... ale tym nie jechałem.
Jestem też mile zaskoczony ilością informacji i profesjonalnych porad na tym forum... Nieoceniona kopalnia wiedzy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.