chrupek acv 102 tdi
-
McGyver
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
chrupek acv 102 tdi
Witam.
Jestem na forum od jakiegoś czasu i chciałem przedstawić swoje auto. Teczka z silnikiem ACV 102km z przebiegiem 445tys. w posiadaniu moim od kwietnia 2016, zakupiona od pierwszego właściciela i służyła jako wół roboczy ale trafiając w moje posiadanie zmieniła swoje przeznaczenie i służy mi w celach prywatnych bez zbędnego przemęczania jedynie co to wyjazdy do szwecji 4 razy w roku.
Co zrobiłem w aucie:
- na początku doprowadzenie samochodu do czyśtosci
- wymiana boczków z cienkiej ori dykty na grubsza 7 ze strukturą słoi drzewa
- wyrzucenie ori wykładziny która nie nadawała się nawet do mycia i zamiana na panele w stylu szachownicy biało/brązowej (jest to podłoga z demobilu z kuchni od szwedów, wybrałem tylko najlepsze elementy)
- dołożona skrzynka basowa + wzmacniacz, dodatkowe głośniki w przerobionych kolumnach od mini wierzy a w środku schowane zwrotnice
- dołożone halogeny na dachu, a są to zwykłe tanie przerobione z dołożonymi postojówkami które pochodzą z lusterka z Ducati
- przedłużony i wygięty drążek od biegów o jakieś dobre 20cm (modyfikacja z drążka kierowniczego od jakiegoś audi) pracuje nad kamuflażem żeby lepiej wyglądał
- zamienione felgi stalowe w kolorze zielono/rdzawym na amelinowe z gumami 225/75 r15 dzięki takim oponom zwiększyła się mobilność i żaden krawężnik nie stanowi problemu.
- ostatnio przerobiłem fabryczna lampę przeciwmgielną wraz z zaślepka z drugiej strony na postojówki zakładajac oprawki wraz z żarówkami 21/5w dzięki czemu są przeciwmgielne z dwóch stron
- dołożony zegar ciśnienia doładowania schowany w puszke po piwie
- dodatkowe lusterka pod orginalnymi.
- dołożona antena z motorówki.
Pewnie jest jeszcze kilka rzeczy o których zapomniałem ale najwyżej dopisze się jakoś kiedyś :) a w planach jest zagospodarowanie czasu na umycie silnika i ewentualne doszczelnienie bo jakieś drobne wycieki, czyszczenie dolotu (egr już zaślepiony), wywalenie katalizatora i wypuszczenie do góry wydechu przed lewym tylnym kołem i zarobić na program wydaje mi się ze max do 140km. Jeszcze dopieszczenie wnętrza typu stolik zrobienie stelażu pod materac, zmiana miejsc foteli i można by pisać i pisać ale niestety czas pokaże ile się zrobi. Większość prac a robiłem będąc w szwecji, była to odskocznia od tego co robie.
Jestem na forum od jakiegoś czasu i chciałem przedstawić swoje auto. Teczka z silnikiem ACV 102km z przebiegiem 445tys. w posiadaniu moim od kwietnia 2016, zakupiona od pierwszego właściciela i służyła jako wół roboczy ale trafiając w moje posiadanie zmieniła swoje przeznaczenie i służy mi w celach prywatnych bez zbędnego przemęczania jedynie co to wyjazdy do szwecji 4 razy w roku.
Co zrobiłem w aucie:
- na początku doprowadzenie samochodu do czyśtosci
- wymiana boczków z cienkiej ori dykty na grubsza 7 ze strukturą słoi drzewa
- wyrzucenie ori wykładziny która nie nadawała się nawet do mycia i zamiana na panele w stylu szachownicy biało/brązowej (jest to podłoga z demobilu z kuchni od szwedów, wybrałem tylko najlepsze elementy)
- dołożona skrzynka basowa + wzmacniacz, dodatkowe głośniki w przerobionych kolumnach od mini wierzy a w środku schowane zwrotnice
- dołożone halogeny na dachu, a są to zwykłe tanie przerobione z dołożonymi postojówkami które pochodzą z lusterka z Ducati
- przedłużony i wygięty drążek od biegów o jakieś dobre 20cm (modyfikacja z drążka kierowniczego od jakiegoś audi) pracuje nad kamuflażem żeby lepiej wyglądał
- zamienione felgi stalowe w kolorze zielono/rdzawym na amelinowe z gumami 225/75 r15 dzięki takim oponom zwiększyła się mobilność i żaden krawężnik nie stanowi problemu.
- ostatnio przerobiłem fabryczna lampę przeciwmgielną wraz z zaślepka z drugiej strony na postojówki zakładajac oprawki wraz z żarówkami 21/5w dzięki czemu są przeciwmgielne z dwóch stron
- dołożony zegar ciśnienia doładowania schowany w puszke po piwie
- dodatkowe lusterka pod orginalnymi.
- dołożona antena z motorówki.
Pewnie jest jeszcze kilka rzeczy o których zapomniałem ale najwyżej dopisze się jakoś kiedyś :) a w planach jest zagospodarowanie czasu na umycie silnika i ewentualne doszczelnienie bo jakieś drobne wycieki, czyszczenie dolotu (egr już zaślepiony), wywalenie katalizatora i wypuszczenie do góry wydechu przed lewym tylnym kołem i zarobić na program wydaje mi się ze max do 140km. Jeszcze dopieszczenie wnętrza typu stolik zrobienie stelażu pod materac, zmiana miejsc foteli i można by pisać i pisać ale niestety czas pokaże ile się zrobi. Większość prac a robiłem będąc w szwecji, była to odskocznia od tego co robie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: chrupek acv 102 tdi
Jak dla mnie to mega dziwne modyfikacje <19> Zrobisz sobie kiedyś krzywdę tym lewarkiem zmiany biegów <32>
Nawet fajnie wygląda na tych balonach , jak taki terenowy ...
Szerokości i bezawaryjności
Nawet fajnie wygląda na tych balonach , jak taki terenowy ...
Szerokości i bezawaryjności
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Jak w latach 80tych na W124 <32>Probe041 pisze:I jeszcze ta podkowa na grillu... :P
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Oj tam, czepiacie się. Jeden lubi to, drugi tamto, mi też nie wszystko się podoba ale skoro właściciel jest zadowolony to niech sobie modzi jak tylko mu się podoba ;)
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Pozwól innym mieć własne, subiektywne zdanie :-Dxxxkamil pisze:Oj tam, czepiacie się. Jeden lubi to, drugi tamto, mi też nie wszystko się podoba ale skoro właściciel jest zadowolony to niech sobie modzi jak tylko mu się podoba ;)
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Każdemu podoba się co innego. Masz rację. Ale gałka biegów nadaję się tylko do programu "takie rzeczy tylko w Rosji" :)xxxkamil pisze:Oj tam, czepiacie się. Jeden lubi to, drugi tamto, mi też nie wszystko się podoba ale skoro właściciel jest zadowolony to niech sobie modzi jak tylko mu się podoba ;)
-
McGyver
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
hoopsii pisze:Każdemu podoba się co innego. Masz rację. Ale gałka biegów nadaję się tylko do programu "takie rzeczy tylko w Rosji" :)xxxkamil pisze:Oj tam, czepiacie się. Jeden lubi to, drugi tamto, mi też nie wszystko się podoba ale skoro właściciel jest zadowolony to niech sobie modzi jak tylko mu się podoba ;)
Nie wygląda to dobrze zastanawiam sie jak ja wykonczyc zeby wygladalo schludnie ale jest praktyczna. Znajomy który porzyczył auto na cały dzień stwierdził ze jezdzi sie przyjemnie i lepiej jak przy orginale. Ale takie rzeczy to raczej robi sie indywidualnie dla siebie.
Wyglad sprawia ze wyróżniam sie. Jedni obniżają co i ja bym chciał ale strace na praktyczności w terenie wiec troche takie 4x2