Wkońcu jest, zielone pędzidło
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: VW Multivan T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Wkońcu jest, zielone pędzidło
Witam wszystkich. W końcu stałem się posiadaczem długo wymarzonego zielonego Multivana. Auto z końca 1998r. Dość długo szukane i wraz nie ma wszystkiego co bym chciał, a mianowicie brakuje mu tempomatu (myślę że da się dołożyć, więc z czasem będzie), kolejna rzecz to webasto którego nie ma (ale to na pewno będzie na kolejną zimę), kolejna rzecz której nie ma to napęd syncro, ale to już bardzo ciężki temat wynaleść mulitka z takim napędem, dokładać też chyba nie będę, chociaż z czasem to kto wie :D w planach jest żeby go w parę rzeczy doposażyć, ale to już z czasem i na bieżąco będę informował o postępach.
No i na koniec powiem że jestem jeszcze posiadaczem "białej strzały" czyli białego transportera z 1995r w wersji 9osobowej z zawrotnym silnikiem 1.9Td "demon prędkości"
No i na koniec powiem że jestem jeszcze posiadaczem "białej strzały" czyli białego transportera z 1995r w wersji 9osobowej z zawrotnym silnikiem 1.9Td "demon prędkości"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
Re: Wkońcu jest, zielone pędzidło
szerokości i gratulacje zakupu
tempomat dołożysz bez problemu manetka komp chwila pracy i gotowe
webasto szukaj kompletu od sprawdzonego sprzedawcy zebyś się nie nacioł na uszkodzone
tempomat dołożysz bez problemu manetka komp chwila pracy i gotowe
webasto szukaj kompletu od sprawdzonego sprzedawcy zebyś się nie nacioł na uszkodzone
-
Fols
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Zaczynam od forum T4 ponieważ chcę wiedzieć więcej.
- Kontakt:
-
adi156
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Opis: był T4 1.9 ABL
jest 2.5 ACV 102KM - Lokalizacja: Zamość
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
pięknie wygląda pozazdrościć... super autko... gratuluje zakupu.... <england>
-
radekmark2
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
150kucy bo musi dac rade czasmi pociagnac terenowke na rajdpittrans pisze:kolega powie jaki silnik 102, czy 150 ?
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Ogólnie zakup tego multika ma dość ciekawą historię. Szukając T4 szukałem na necie multivana lub caravelle. ten egzemplarz znalazłem prawie że po sąsiedzku bo 60km ode mnie ale cały czas coś mi w nim nie pasowało, pierwsza rzecz to drzwi z tyłu skrzydełkowe które zbiły mnie z tropu bo myślałem że to jakaś przeróbka (ale zasięgnąłem głębszej wiedzy i dowiedziałem się że w multivanie jest to możliwe), jest 6os co mi też nie pasowało, brak tempomatu i brak webasta, więc odpuściłem ten egzemplarz i szukałem dalej wymarzonej T4. Wnajdowałem kolejne auta zjeździłem pół polski, oglądając kolejne T4 które naprawdę miały daleko do jakiegoś fajnego stanu który był przedstawiony na zdjęciach (Photoshop nie miał lekko), a sprzedawcy przez telefon oczywiście zachwalali że to ideały (jednego takiego oglądałem że w kilku miejscach na karoserii zabrakło skali na czujniku lakieru), w między czasie kilka razy przeglądałem ogłoszenie mojego egzemplarza. W końcu już prawie zrażony do T4 i stwierdzeniu że już chyba nic fajnego nie znajdę, a na drugi koniec Polski też nie będę jechał, stwierdziłem że jednak chyba trzeba pojechać obejrzeć ten po "sąsiedzku" bo co mi zależy. tak więc zrobiłem pojechałem, obejrzałem, gdzie oględziny trwały 5minut i juz wiedziałem że to ten, stwierdziłem że fotel się dołoży, tempomat i webasto też i będę miał fajny wóz, szczerze mówiąc przed zakupem nawet jazdy próbnej nim nie odbyłem <02> a był tańszy od tych wszystkich T4 co wcześniej oglądałem. Tak więc na przyszłość oglądanie trzeba zaczynać zawsze od tego auta co jest najbliżej.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
ładny. Masz w nim dużo fajniejsze rzeczy, niż webasto czy tempomat, który idzie domontować za 100zł. Masz radio 2 din, prawa szyba otwierana w drzwiach bocznych,spryskiwacze lamp, klimatron, ładne felgi, fajny środek i moim zdaniem najlepszy rocznik i układ siedzeń. Wiec dokup tempomat rozbuduj dogrzewacz do pełnego webasto bo pewnie jest lub suche jeśli potrzeba i cieszyć sie i cieszyć :)
-
PiotrH1
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: poszukuję
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Hej, bardzo ciekawie się prezentuje. Jakim budżetem trzeba dysponować aby sprawić sobie podobną radość w dobrym stanie? Gratulacje!
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
no właśnie co do spryskiwaczy lamp, to jednego nie ma, sprzedawca powiedział że niby ktoś ukradł, no i szukałem żeby dokupić to nie bardzo jest żeby dostać takowego.hoopsii pisze:,spryskiwacze lamp, klimatron, ładne felgi, fajny środek i moim zdaniem najlepszy rocznik i układ siedzeń. Wiec dokup tempomat rozbuduj dogrzewacz do pełnego webasto bo pewnie jest lub suche jeśli potrzeba i cieszyć sie i cieszyć :)
A na czym polega rozbudowanie tego dogrzewacza i gdzie go szukać w aucie jeżeli jest bo domyślam się że chodzi o te wyjście nadmuchu na tył co jest za siedzeniem pasażera na podłodze?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Dogrzewacz to taki piec CO co dogrzewa plyn chlodzacy silnika żeby szybciej nabral wlasciwej temperatury. Jest taki wątek jak go przerobić żeby działal też przy wylaczonym silniku w celu podgrzanua wnętrza na postoju. Wyjscie nadmuchy podlogowe to wyjscie drugiej nagrzewnicy (pierwsza jest pod deska) i nie ma nic (poza zapotrzebowaniem na goracą wodę) wspolnego z dogrzewaczem
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Dogrzewacz jest w komorze silnika na dole przy chłodnicach po prawej stronie jak stoisz przed autem. wydech dogrzewacza jest w lewym nadko0lu. Sprawdź czy jak odpalasz silnik przy temperat poniżej 5 stopni czy w lewym nadkolu leci dym lub para. O rozbudowie tego do pełnego webasto tutaj :zielak_k pisze:no właśnie co do spryskiwaczy lamp, to jednego nie ma, sprzedawca powiedział że niby ktoś ukradł, no i szukałem żeby dokupić to nie bardzo jest żeby dostać takowego.hoopsii pisze:,spryskiwacze lamp, klimatron, ładne felgi, fajny środek i moim zdaniem najlepszy rocznik i układ siedzeń. Wiec dokup tempomat rozbuduj dogrzewacz do pełnego webasto bo pewnie jest lub suche jeśli potrzeba i cieszyć sie i cieszyć :)
A na czym polega rozbudowanie tego dogrzewacza i gdzie go szukać w aucie jeżeli jest bo domyślam się że chodzi o te wyjście nadmuchu na tył co jest za siedzeniem pasażera na podłodze?
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=16&t=7790
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=9&t= ... grzewacz+d
<śmiech>Adampio pisze:nie ma nic (poza zapotrzebowaniem na goracą wodę) wspolnego z dogrzewaczem
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
hoopsii pisze:
Dogrzewacz jest w komorze silnika na dole przy chłodnicach po prawej stronie jak stoisz przed autem. wydech dogrzewacza jest w lewym nadko0lu. Sprawdź czy jak odpalasz silnik przy temperat poniżej 5 stopni czy w lewym nadkolu leci dym lub para. O rozbudowie tego do pełnego webasto tutaj :
Idą mrozy więc będzie okazja sprawdzić czy jest ten dogrzewacz <56> ale coś mi się wydaje że chyba go nie ma no chyba że nie działa, by wcześniej były juz temperatury poniżej 5stopni i nie zauważyłem żadnego dymienia z nadkola. <08>
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Brak dymienia może być również spowodowany prawidłową pracą dogrzewacza....coś mi się wydaje że chyba go nie ma no chyba że nie działa, by wcześniej były juz temperatury poniżej 5stopni i nie zauważyłem żadnego dymienia z nadkola.
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Całe równe 25000 dałem z 27000 udało się wytargować. A czy dużo czy nie to już indywidualna kwestia mi się wydaje że cena w sam raz była <02>PiotrH1 pisze:Hej, bardzo ciekawie się prezentuje. Jakim budżetem trzeba dysponować aby sprawić sobie podobną radość w dobrym stanie? Gratulacje!
A może ma ktoś zdjęcie tego dogrzewacza żebym wiedział czego jak co szukać pod maską, pewnie i bez zdjęcia se poradzę ale zdjęcie by było bardzo pomocne <england>rafflex pisze:Brak dymienia może być również spowodowany prawidłową pracą dogrzewacza....coś mi się wydaje że chyba go nie ma no chyba że nie działa, by wcześniej były juz temperatury poniżej 5stopni i nie zauważyłem żadnego dymienia z nadkola.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2017, 18:16 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post pod postem
Powód: Post pod postem
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
W tym poście (i ogólnie w tym temacie) znajdziesz sporo o dogrzewaczu:...A może ma ktoś zdjęcie tego dogrzewacza żebym wiedział czego jak co szukać pod maską, pewnie i bez zdjęcia se poradzę ale zdjęcie by było bardzo pomocne <england>
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?p=2177#p2177
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
No właśnie przeglądam ten post i już właśnie zaczynam się dowiadywać dużo ciekawych rzeczy <wink>rafflex pisze:W tym poście (i ogólnie w tym temacie) znajdziesz sporo o dogrzewaczu:...A może ma ktoś zdjęcie tego dogrzewacza żebym wiedział czego jak co szukać pod maską, pewnie i bez zdjęcia se poradzę ale zdjęcie by było bardzo pomocne <england>
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?p=2177#p2177
-
zielak_k
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
No sprawdziłem. Dobra wiadomość że takowy dogrzewacz jest w moim aucie, zła wiadomość to taka że nie daje on żadnego znaku życia <w>
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
No to dokładnie przestudiuj temat, który podlinkowałem powyżej.zielak_k pisze:...zła wiadomość to taka że nie daje on żadnego znaku życia <w>
<up>