Czarna osobowa T4-ka w polifcie
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 polift
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Czarna osobowa T4-ka w polifcie
Witam wszystkich.
Chciałbym przedstawić swój nowy nabytek który zakupiłem tydzień temu. Autka szukałem trzy miesiące niestety ciężko znależć cos dobrego nie zajeżdzonego, obejrzałem kilka egzemplarzy niestety okazały się ruiną blacharsko jak i mechanicznie. Ten egzemplarz zakupiłem dwa dni po wystawienu go w ogłoszenie. Byłem pierwszym klientem. Autko kupiłem od rodziny która jeżdziła nim 6 lat i miała 5-oro dzieci. Okazało się bardzo zadbane mechanicznie i wizualnie. Srodek wogóle nie zniszczony i bez jakich kolwiek przetarć czy dziur edynie muszę wyprać fotele-trochę plam po dzieciach. Auto było systematycznie serwisowane. Wymienione sporo cześci m.in. świeżo po wymianie sprzęgła i naprawa skrzyni, kilka elementów w zawieszeniu, regeneracja alternatora, wymiana świec żarowych, zakonserwowane podwozie. Z zewnątrz ani grama rdzy autko nie było robione blacharsko i powtórnie malowane, lakier ORI.
Jest to wersja T4 polift z 2000roku z silnikiem 1.9TD 68KM 8-mio osobowa (w dowodzie 9) aktualny przebieg 307000km.
Dodatkowo komplet kół zimowych , ogrzewanie na tylne fotele i tunel środkowy PROJEKTZWO.
zakupiłem i najbliższym czasie wymiana oleju i filtra oleju, powietrza, paliwa. Olej to MOTUL 6100xcess.
Wszelkie zmiany i mody będę oczywiście opisywał. Na wiosnę planuję obszycie kierownicy w skórze i zmian kół letnich (obecnie na stalówkach 15cali) na alufelgi 17cali.
Chciałbym przedstawić swój nowy nabytek który zakupiłem tydzień temu. Autka szukałem trzy miesiące niestety ciężko znależć cos dobrego nie zajeżdzonego, obejrzałem kilka egzemplarzy niestety okazały się ruiną blacharsko jak i mechanicznie. Ten egzemplarz zakupiłem dwa dni po wystawienu go w ogłoszenie. Byłem pierwszym klientem. Autko kupiłem od rodziny która jeżdziła nim 6 lat i miała 5-oro dzieci. Okazało się bardzo zadbane mechanicznie i wizualnie. Srodek wogóle nie zniszczony i bez jakich kolwiek przetarć czy dziur edynie muszę wyprać fotele-trochę plam po dzieciach. Auto było systematycznie serwisowane. Wymienione sporo cześci m.in. świeżo po wymianie sprzęgła i naprawa skrzyni, kilka elementów w zawieszeniu, regeneracja alternatora, wymiana świec żarowych, zakonserwowane podwozie. Z zewnątrz ani grama rdzy autko nie było robione blacharsko i powtórnie malowane, lakier ORI.
Jest to wersja T4 polift z 2000roku z silnikiem 1.9TD 68KM 8-mio osobowa (w dowodzie 9) aktualny przebieg 307000km.
Dodatkowo komplet kół zimowych , ogrzewanie na tylne fotele i tunel środkowy PROJEKTZWO.
zakupiłem i najbliższym czasie wymiana oleju i filtra oleju, powietrza, paliwa. Olej to MOTUL 6100xcess.
Wszelkie zmiany i mody będę oczywiście opisywał. Na wiosnę planuję obszycie kierownicy w skórze i zmian kół letnich (obecnie na stalówkach 15cali) na alufelgi 17cali.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Re: Czarna osobowa T4-ka w polifcie
wiem wiem słabo to jedzie ale nie do tego będzie służył tylko do spokojnej jazdy i żeby łądnie się prezentował. Do szybszej mam trochę mocniejsze ok 200KM. Co do silnika mam wrażenie że lepiej się zbiera niż 2.4 wolnossący (jeżdziłem takim ojca caravellą). Zastanawiałem się jeszcze nad kołami 16cali bo jednak 1 są naprawdę małe
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Ładna sztuka tez bym raczej szukał 16 ale wybor nalez do ciebie . Daj foto srodka.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
foto środka zrobię ale tak jak pisałem, fotele są bardzo ładne nie wytarte nie porwane ale troche zabrudzone. Lada dzień wypiorę jak będzie pogoda. Co do kół racja, 16-stki wystarczą.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
chciałbym zakupić taką kieszeń którą mam uszkodzoną w swoim tunelu (na zdjęciu) jednak sprzedają te tunele tylko w całości i ceny za nie są spore. Ktoś z Was się może orientuje czy mógłbym to dokupić jako pojedynczy element? w ORI ta półka była na kasety- cztery kieszenie wysuwane chyba że była możliwość samej półki to byłoby idealnie. Albo jakieś pomysły jak zagospodarować to miejsce? nie chciałbym żeby to wyglądało tak paskudnie. ta półka była celowo usunięta ze względu na montaż CB :/
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Ja nie widzę, czy zdjęcia nie ma?Marcin1987 pisze:chciałbym zakupić taką kieszeń którą mam uszkodzoną w swoim tunelu (na zdjęciu) .../
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
racja nie dodałem :/
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Małe szanse, żebyś dokupił osobno tą półeczkę.
Albo zamontuj więc CB, albo możesz wystrugać coś ze spienionego PCV.
Bardzo łatwo się obrabia. Klei się błyskawicznie klejem np. Kropelka, szlifujesz drobnym papierem ściernym, malujesz spray'em do plastików i masz co chcesz.
Albo zamontuj więc CB, albo możesz wystrugać coś ze spienionego PCV.
Bardzo łatwo się obrabia. Klei się błyskawicznie klejem np. Kropelka, szlifujesz drobnym papierem ściernym, malujesz spray'em do plastików i masz co chcesz.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
o czym konkretnie mówisz? pierwszy raz o tym słysze. CB nie potrzebuje jeżdże niewiele ok 10tyś km rocznie i to blisko domu.rafflex pisze:albo możesz wystrugać coś ze spienionego PCV.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
http://www.audioplex.pl/oferta/pcw-spienione.html (link poglądowy)Marcin1987 pisze:o czym konkretnie mówisz? pierwszy raz o tym słysze. .
Takie płyty, do wyboru różnej grubości i kolorów.
Ja u siebie zmajstrowałem kieszeń na CB oraz obudowę do zasilacza rejestratora trasy z czarnej płyty grubości 5mm.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
dzięki pomyśle nad tym jak znajdę gdzie to można zamówić. Zapewne płyta którą formujesz i później się utwardza? troszkę zabawy ale myślę że dałbym radę zrobić na to miejsce jakąś półeczkę.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
A czemu ja zdjęć nie widziałem chociaż ;-)rafflex pisze:http://www.audioplex.pl/oferta/pcw-spienione.html (link poglądowy)Marcin1987 pisze:o czym konkretnie mówisz? pierwszy raz o tym słysze. .
Takie płyty, do wyboru różnej grubości i kolorów.
Ja u siebie zmajstrowałem kieszeń na CB oraz obudowę do zasilacza rejestratora trasy z czarnej płyty grubości 5mm.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Zdjęcie obudowy zasilacza jest w temacie tego dotyczącym, a kieszeń na CB jest do obejrzenia w Krakowie <53>Probe041 pisze:A czemu ja zdjęć nie widziałem chociaż ;-)
Nie, nie utwardza się.Marcin1987 pisze:...Zapewne płyta którą formujesz i później się utwardza? ....
Coś za coś. Albo łatwo się obrabia, albo jest twarda.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Ładna sztuka, z chęcią sam bym taką przygarnął. Niech Wam dobrze służy :D
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Wczoraj nastąpiła wymiana Oleju MOTUL 10W/40 synergie+ i wszystkich filtrów przy przebiegu 307400km. Weszło ok 4,5litra oleju
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
co do filtrów każdy ma swoje zdanie, uważam że nie istotne jakiej firmy, ważne żeby były wymieniane często i na czas. Ja wymieniam olej plus filtry co 10tyś. Zawsze kupuje filtrona(opinie oczywiście są różne) akurat w sklepie mieli takie.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
pykniesz mi lepsielsze zdjęcie naklejki co masz na tylnej klapie ??? maila podam na pw
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
auto strasznie brudne dlatego fota słaba ale naklejka widoczna i oznacza rocznik tego auta( jest wypukła 3D ok 1mm)
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Jak wspomniałem wcześniej fotele wszystkie są do uprania bo jeździła nim wieloosobowa rodzinka przez wiele lat, ale pogoda na razie mi nie pozwala na pranie. Środek wygląda mniej więcej tak. Dodaje również foto silnika.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
o tę konsolę środkową przed lewarkiem zmiany biegów ktoś ostatnio pytał w innym temacie, szkoda, że nie zabrałeś głosu jako posiadacz i użytkownik.
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
fajna w użytkowaniu i w miarę ładnie to wygląda, zależy kto co lubi, niektórym ona się nie podoba. Była już w aucie jak go kupiłem. a o co dokładnie chodziło?
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
Marcin1987
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dziś zakupiłem takie oto głośniki do transportera. średnica 10cm jak ORI. Będę je montował na miejsce seryjnych w desce z przodu, gdyż tamte troszkę kiepsko grają. Czy maskownicę w desce wystarczy podważyć i powinna lekko zejść? i jeżeli chciałbym zamontować drugie takie same w drzwiach to wystarczy się podpiąć pod te w desce? dodam że radio mam sony 4x50
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
A z tyłu masz/będziesz miał jakieś głośniki?Marcin1987 pisze:...dodam że radio mam sony 4x50
Bo skoro masz 4 wyjścia na głośniki to po co podpinać 2 głośniki pod jedno wyjście?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
osłony głośników sa na wcisk więc wystarczy dobrze złapać i podnieść do góry.Marcin1987 pisze:Dziś zakupiłem takie oto głośniki do transportera. średnica 10cm jak ORI. Będę je montował na miejsce seryjnych w desce z przodu, gdyż tamte troszkę kiepsko grają. Czy maskownicę w desce wystarczy podważyć i powinna lekko zejść? i jeżeli chciałbym zamontować drugie takie same w drzwiach to wystarczy się podpiąć pod te w desce? dodam że radio mam sony 4x50
Co do rozwijania systemu to najlepszym rozwiązaniem jest zakup schowków z multivana/caravelle bo mają otwory montażowe, a te co masz kupione dać wtedy na tył a na przód dwudrożne odseparowane. I masz fajny systemik w zupełności wystarczający. Zakładając że dorobisz się kompletnej tapicerki z np. Caravelli co nie jest złym pomysłem tylko troche kosztownym.
Tapicerka z multivana ze stolikiem w twoim przypadku bezsensowna
http://allegro.pl/tapicerka-vw-t4-multi ... 25902.html