VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravell 1998
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
Witam Szanownych Forumowiczów,
na wstępie chciałbym się przedstawić. Mam na imię Waldemar i piszę z Mokotowa. Od tygodnia jestem posiadaczem Caravelki z 98r. po lifcie, wersja krótka,silnik 2,5 TDI AHY. Po dojechaniu trzech passatów dojrzałem i zakupiłem moją "babcię" ( jak mówi córka na T4). Szukałem jej trzy miesiące, obejrzałem kilkadziesiąt teczek i byłem załamany. Aż w końcu pod Augustowem trafiłem <38> . Wersja 7 osobowa, klimatronik dwustrefowy z mozliwością sterowania z przedziału pasażerskiego, przebieg prawie 300 tysięcy. Ale żeby nie było tak kolorowo na dzień dobry wsadziłem już 2tys. Wymiana całego przedniego zawieszenia (bez amorków) czyli końcówki, drążki, gumy itp. Potem geometria. Wymiana wycieraczek, wyciągnięte spryski reflektorów, jutro wymiana świeczek zapłonowych i próba reaniamcji klimy która dmucha ale nie chłodzi <h> . Następnie zakup opon letnich i trzeba brać się za poprawki blacharskie bo ruda nie śpi. Musze się spieszyć zanim żona zorientuje się, że kasa z kupki znika . Zdjęcia postaram się wrzucić w najbliższym czasie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać się kolegów z Wawy czy mają lub znają jakis dobry serwis klimy, który mógłby zdiagnozować usterkę ? Bo nie mam czasu i ochoty tracic kasiorki u panów co to zaczynaja wymieniać wszystko po kolei aż MOŻE trafią na przyczynę. Pozdrawiam wszystkich użytkowników T4
Waldek
na wstępie chciałbym się przedstawić. Mam na imię Waldemar i piszę z Mokotowa. Od tygodnia jestem posiadaczem Caravelki z 98r. po lifcie, wersja krótka,silnik 2,5 TDI AHY. Po dojechaniu trzech passatów dojrzałem i zakupiłem moją "babcię" ( jak mówi córka na T4). Szukałem jej trzy miesiące, obejrzałem kilkadziesiąt teczek i byłem załamany. Aż w końcu pod Augustowem trafiłem <38> . Wersja 7 osobowa, klimatronik dwustrefowy z mozliwością sterowania z przedziału pasażerskiego, przebieg prawie 300 tysięcy. Ale żeby nie było tak kolorowo na dzień dobry wsadziłem już 2tys. Wymiana całego przedniego zawieszenia (bez amorków) czyli końcówki, drążki, gumy itp. Potem geometria. Wymiana wycieraczek, wyciągnięte spryski reflektorów, jutro wymiana świeczek zapłonowych i próba reaniamcji klimy która dmucha ale nie chłodzi <h> . Następnie zakup opon letnich i trzeba brać się za poprawki blacharskie bo ruda nie śpi. Musze się spieszyć zanim żona zorientuje się, że kasa z kupki znika . Zdjęcia postaram się wrzucić w najbliższym czasie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać się kolegów z Wawy czy mają lub znają jakis dobry serwis klimy, który mógłby zdiagnozować usterkę ? Bo nie mam czasu i ochoty tracic kasiorki u panów co to zaczynaja wymieniać wszystko po kolei aż MOŻE trafią na przyczynę. Pozdrawiam wszystkich użytkowników T4
Waldek
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
klimatronik diagnozuje się wstępnie VAGiem,
mogę to zrobić, ze swoim też już się trochę nawalczyłem i co nie co wiem
mogę to zrobić, ze swoim też już się trochę nawalczyłem i co nie co wiem
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Chętnie bym skorzystał aby mieć jakieś pojęcie. Dysponuje duuużą ilością wolnego czasu i dostosuje się do wszelkich możliwych terminów. Odwdzięczyć się również mam zamiar - lokal i termin do ustalenia. Z góry dziękuje.
Teczkowce to porządne chłopaki.
Jeśli ktoś poszukuje kontaktu do sprawdzenia historii serwisowej po VIN to mam osobę z poprzedniego forum passata, która robi to w przeciągu 2 dni, wydruk z bazy na maila + kody wyposażenia. Pobiera 40 złociszy. Ja tak sprawdziłem swoją caravelkę bo w serwisie nawet nie chcieli ze mną rozmawiać jeśli nie jesteś właścicielem.
Pozdrawiam.
Teczkowce to porządne chłopaki.
Jeśli ktoś poszukuje kontaktu do sprawdzenia historii serwisowej po VIN to mam osobę z poprzedniego forum passata, która robi to w przeciągu 2 dni, wydruk z bazy na maila + kody wyposażenia. Pobiera 40 złociszy. Ja tak sprawdziłem swoją caravelkę bo w serwisie nawet nie chcieli ze mną rozmawiać jeśli nie jesteś właścicielem.
Pozdrawiam.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja jestem dostępny codziennie po 17.30, mieszkam na Grochowie, także jak chce ci się podjechać do mnie to nie ma sprawy,
do ciebie ja mogę się wybrać dopiero w poniedziałek rano
do ciebie ja mogę się wybrać dopiero w poniedziałek rano
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Rzut beretem przez Wisłę. Mieszkam na Sadybie i Siekierkowskim chwila moment jestem na Grochowie. Jeśli mógłbym skorzystać to chętnie przyjadę, nawet dziś :oops: Dziękuje.
P.S. numer tel. puściłem na priv.
P.S. numer tel. puściłem na priv.
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Powinny wejść, jak nie to zmniejszę i wrzuce na forum.
https://plus.google.com/u/0/10704917204 ... erid=gplp0
https://plus.google.com/u/0/10704917204 ... erid=gplp0
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Trzy miesiące jazdy po PL. Córka się w nim zakochała :lol: . Ja zreszta też. Jeszcze troche pracy zostało. Jutro mają dotrzeć opony. Następny etap to klimatronik - coś słabo chłodzi. Jak uporam się z tym to biorę się za blachy - nadkola przód i podszybie. Potem wymiana folii na szybach i jazzzdaaaa do przodu !!!
Najbardziej zadowolony jestem z wnętrza Babci - deska i tapicerka cała w orginale, bez otworów po CB czy innych pierdółkach na konsoli, do naprawy podłokietniki fotelu pasażera. Ciekawe jest to, że z tyłu przedziału pasażerskiego jest położona wykładzina. Pod nią oryginalna w stanie idealnym. A przyjemność z jazdy jaka :) , 150 kucyków Babci mruczy idealnie.
Najbardziej zadowolony jestem z wnętrza Babci - deska i tapicerka cała w orginale, bez otworów po CB czy innych pierdółkach na konsoli, do naprawy podłokietniki fotelu pasażera. Ciekawe jest to, że z tyłu przedziału pasażerskiego jest położona wykładzina. Pod nią oryginalna w stanie idealnym. A przyjemność z jazdy jaka :) , 150 kucyków Babci mruczy idealnie.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2020, 20:29 przez waldisg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Gratuluję z zakupu i do zobaczenia gdzieś w stolicy chociaż najprędzej pewnie na Mokotowie.
pozdrawia zielony multivan, (jeszcze starsza babcia)
pozdrawia zielony multivan, (jeszcze starsza babcia)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
bzdura i stara gadka oszustów naprawiających klimatyzację,wojbos pisze:Kompresor klimy dwa czasami trzy lata jaki by nie był i idzie się .... do kosza
żaden osuszacza np. nie wymieni albo nie wyczyści układu tylko kompresor wymienia, który z powodu niedrożności układu chodzi na takich ciśnieniach, że faktycznie po roku lub dwóch pada
od 5 lat już mi trzy razy chcieli kompresor wymieniać, a zawsze było coś innego i klima chodzi aż miło
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
a jak nie wyczyści to będzie jak u mnie - klima tydzień chodziła bo kompresor zatarłoKenobi pisze:bzdura i stara gadka oszustów naprawiających klimatyzację,Jabluszko pisze:ompresor klimy dwa czasami trzy lata jaki by nie był i idzie się .... do kosza
żaden osuszacza np. nie wymieni albo nie wyczyści układu tylko kompresor wymienia, który z powodu niedrożności układu chodzi na takich ciśnieniach, że faktycznie po roku lub dwóch pada
od 5 lat już mi trzy razy chcieli kompresor wymieniać, a zawsze było coś innego i klima chodzi aż miło
Kompresor używka z gwarancją w kraku ok. 400-450 zł
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Chciałbym w tym miejscu podziekować koledze Kenobiemu za poświęcony mi prywatny czas. Powinieneś mieć ksywkę Wiki T4 - Dziękuje serdecznie za pomoc i porady. Mam nadzieję, że też kiedyś będe mógł się odwdzięczyć. Pozdrawiam <brawo>
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Nadszedł czas remontu blacharsko - lakierniczego. Zacząłem od rozbiórki słupków, boczków, podsufitki. W planach wymiana progów, "sierpów", prawego błotnika, naprawa podszybia. Ogólnie po rozbiórce wszędzie we wnętrzu blacha w stanie idealnym. Zrobiłem parę fotek, może komuś się przydadzą jak będzie się bawił w remont. Tylko musicie uzbroić się w cierpliwość bo będe to robił według instrukcji Admina Ślimaka czyli muszę zmniejszyć wielkośc plików.
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzisiejszy nabytek <yes>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Od czego to? W dojczlandzie by sie doczepili, ze zaslania blachy
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Zdjęcie jest sprzedającego i ze złej perspektywy zrobione. Po rozłożeniu nie zasłania tablicy. Wynalazłem na allegro w Miłosnej i dałem za niego 450 PLN. Facet też teczkownik, duużo starszy pan, ma Westfalię z przebiegiem 180.000 ale nie ma zamiaru jej oddać. Jak tylko pokazało się ogłoszenie to zadzwoniłem żeby zakończył aukcje i wieczorem pojechałem obejrzeć. No i takim sposobem mam w końcu bagażnik.