Rolki drzwi przesuwnych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zGred
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Rolki drzwi przesuwnych
Mechanik wymienil wozek i wszystkie rolki drzwi bocznych ale drzwi w czasie jazdy tłuka się jak szalone... moja diagnoza to gorna rolka i tu pytanie czy wystepuja rozne rozmiary?? a moze wprowadnicy gornej powinna byc jakas guma??
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Rolki drzwi przesuwnych
Górna rolka występuje w jednym rozmiarze i nie ma tam żadnej gumy. Drzwi tłuką jeśli są źle wyregulowane, regulację opisał na forum Andrewa1.
-
zGred
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
yhm poszukam na forum tej instrukcji chociaz musze przyznac ze drzwi chodza poprawnie. lekko sie zamykaja i lekko otwieraja tylko ta rolka mi telepie:(
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
i to jest prawidlowo dwie sa do przykręcania calościzGred pisze:w mojej rolce jest tylko 1:(
jesli ta rolka halasuje to na dole musisz wózek wyregolować tak aby drzwi '' mocniej '' siadły do nadwozia
poza tym zamek z tyłu drzwi lekko przesunac do wewnatrz ale zanim to zrobisz to na drzwiach z tyłu na dolei u gory masz gómowe dystanse wykreć je po 1-2 obroty max pownno pomóc <england>
jakby to nie pomoglo bedziemy zastanawiać się dalej
-
zGred
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam podkrecilem te gumy tzn odkecilem jak w instrukcji ale bez zmian za to centralny na drzwiach suwanych przestal zamykac;/
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
docisk drzwi do budy reguluj ustawiając zaczep zamka z tyłu na budzie i na mocowaniu na dole drzwi do rolki - te elementy są ruchome
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
czyli wracasz do postu wyzejzGred pisze:Witam podkrecilem te gumy tzn odkecilem jak w instrukcji ale bez zmian za to centralny na drzwiach suwanych przestal zamykac;/
a jeśli chodzi o centralny <33> to masz zle spasowane odstępy na drzwiach i to robimy
rolką środkową tak jak Kenobi radzi
jednak to nie jest takie proste nalezy do tego zdemontować tapicerkę drzwi
za nią w części tylnej na środku masz w zalezności od rodzaju jedna lub dwie śruby popuszczasz je\ą i przesówasz drzwi na zamkniętym zamku jednak musisz zwrucić uwagę na to ze prz poluzowaniu śrub drzwi opadną na dól <england>
-
zGred
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Koledzy dla mnie to czarna magia jest... czy ktos z kolegow jest z DŚ i zna sie na czarach zwiazanych z drzwiami??
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
przyjedz na zlot to się ustawi <england>zGred pisze:Koledzy dla mnie to czarna magia jest... czy ktos z kolegow jest z DŚ i zna sie na czarach zwiazanych z drzwiami??
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Archeologi c.d.: czy górna rolka musi jeździć cały czas napięta czy być w takim stanie dopiero jak się drzwi zamkną?
I drugie pytanie: co odpowiada za poziomy przebieg przedniej krawędzi drzwi? U mnie po zamknięciu wszystkie szczeliny OK, poza takim jakby wypuczeniem drzwi na zewnątrz w środku przedniej ich krawędzi (ok. 7-8 mm poza lico słupka). A na samej gorze i na samym dole wszystko ładnie licuje. <bezradny>
I drugie pytanie: co odpowiada za poziomy przebieg przedniej krawędzi drzwi? U mnie po zamknięciu wszystkie szczeliny OK, poza takim jakby wypuczeniem drzwi na zewnątrz w środku przedniej ich krawędzi (ok. 7-8 mm poza lico słupka). A na samej gorze i na samym dole wszystko ładnie licuje. <bezradny>
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
U mnie górna rolka ma luz w prowadnicy i dopiero po zamknięciu jest w miare sztywno.
Co do nie pokrywania się lini nadwozia z drzwiami to niestety ale raczej w twoim przypadku ciężko będzie to zrobić bo obstawiałam że poprostu masz skrzywione/wygięte drzwi. Ja tak miałem jak kupiłem swojego i tak doraźnie prostowałem po wyjęciu na płasko dałem nacisk na środek i trochę się podprostowały ale ideału nie osiągnąłem choć nie zależało mi na tym bo i tak je wymieniałem. Po wymianie na drzwi nie uszkodzone wszystkie linie ładnie pasowały, nic nie wystawiał.
Co do nie pokrywania się lini nadwozia z drzwiami to niestety ale raczej w twoim przypadku ciężko będzie to zrobić bo obstawiałam że poprostu masz skrzywione/wygięte drzwi. Ja tak miałem jak kupiłem swojego i tak doraźnie prostowałem po wyjęciu na płasko dałem nacisk na środek i trochę się podprostowały ale ideału nie osiągnąłem choć nie zależało mi na tym bo i tak je wymieniałem. Po wymianie na drzwi nie uszkodzone wszystkie linie ładnie pasowały, nic nie wystawiał.