precyzja dawkowania lpg!!!danieljd pisze:a tak w ogóle to jakie są konkretne powody zakładania sekwencji?
w T4 przy zakładaniu sekwencji gazownik poświęcił by na to 2 dni (u mnie tak było) a tu ciach prach i po sprawie, szybka łatwa kasa

precyzja dawkowania lpg!!!danieljd pisze:a tak w ogóle to jakie są konkretne powody zakładania sekwencji?

Dokładnie!! pkt.3 chyba najważniejszy.pacark pisze:napiszę łopatologicznie
1."rurka" podająca gaz powinna być skierowana na zawór ssący i jednakowo na wszystkich cyl
2. odległość między "rurką" podającą gaz a zaworem ssącym powinna być na wszystkich cyl taka sama
3. odległość miedzy końcem "rurki" a wtryskiem lpg powinna być taka sama, im krótsza tym lepsza

Przy prędkosci 160-170 17lpg max, jedyna słuszna landi renzo omegasblantozaur pisze:Właśnie nabyłem 2,5b .. szok jak dawałem mu miodu na170 to orał po 30lpb. Jadąc spokojnie 70 zasysa ok 10l. Napisz jakie manele do gazu masz założone, gdzie zakładałeś i jak się spisują. Przydatny był by też koszt inwestycji.
Jak masz dobrze założoną instalację a nie wrzuconą i do tego na dobrych komponentach dlatego polecam Landi Renzo Omegas to i spalanie jest normalne, dodam ze moja t4 była długa na kołach 17cali, auto puste ważyło ponad 2tony a gdzie bagaż i jak to zawsze na wakacje 7osób, gdzie waga w okolice 3ton się zbliżała a czasem przekraczała, jak jechałem tak do Włoch i to średnia poniżej 16l , z przebiegu ponad 5000km,blantozaur pisze:170 i 17lpg coś zbyt piękne aby było prawdziwe.