tunning wnętrza

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
LeparosiuPower
Nowy T4

Answers: 0
9
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Re: tunning wnętrza

Nieprzeczytany post autor: LeparosiuPower »

Teraz chłopaki to się pogubiłem. Informacje, które uzyskałem na temat ścianek, wygłuszenia i innych rzeczy są bezcenne. Biorąc pod uwagę moje wyjazdy do Norwegii to teraz faktycznie zastanawiam się na temat tych szafek. Jakbym chciał zapakować np na podroż sześć osób to już chyba nie będę mógł bo przy tej kuchence, która jest na prawie każdym zdjęciu to już dwóch foteli nie postawię , zaczyna mi się w głowie gotować. Wychodzi na to, że bez projektu to nawet nie ma co siadać. Myślę, że wygłuszenie, vebasto, klima, tempomat i te ścianki z odpowiednich materiałów pójdą na początek, może jeszcze spróbuję zgłębić temat tej miękkiej deski, która zaintrygowała mnie w wątku kolegi posiadającym niebieskiego longa. Zastanawiam się również nad tymi zegarami niebiesko czerwonymi bo ja mam stare zielone i jak ma się sprawa z komputerem pokładowym czy jak to się nazywa, spalanie i takie tam. Ten samochód ma tyle miejsca, że aż się prosi o zrobienie z Niego fortecy, ruchomego centrum dowodzenia i przyjemnego miejsca na kółkach. Jutro biorę aparat, obtrzaskam auto i zamieszczę w wątku co by koledzy mogli mi powiedzieć co mogę z tym moim busiczkiem zrobić. Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie i te wszystkie porady.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Klimy i tempomatu do 2.4d raczej nie zamontujesz, tak samo o komputerze pokładowym możesz zapomnieć. Brak sterownika silnika :)
Adampio
Mistrz T4

10
Tematy: 84
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Adampio »

Tempomat można zamontować ale linkowy, natomiast o wszelkich cudach odkomputerowych musisz zapomnieć, bo jak już napisał @Probe, silnik 2,4D jest czysto mechaniczny i jedyna znana mi elektronika jest w przekaźniku świec żarowych
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

Ja jednak na twoim miejscu przy tak zaawansowanej koncepcji przebudowy to zacząłbym od spotkań w realu z właścicielami T4 którzy je przerabiali.
Od najprostszych akcji typu dołożenie łóżka multivanowego, webasta, tempomatu co wychodziło z fabryki po bardziej zawikłane przebudowy typu kamperowego. Przez internet nigdy nie zobrazujesz sobie ogromu pracy i problemów jakie napotkasz co z kolei pozwoli ci sprowadzić fantazję do rzeczywistości. Już po twoich postach widać, że oczekujesz przeróbek niewykonalnych w praktyce dla wersji T4 którą posiadasz.
PS
Moim zdaniem stworzenie na bazie T4 kampera do podróżowania dla 6 osób w koncepcji jaką przedstawiłeś jest niewykonalne albo spanie i podróżowanie dla tylu osób albo szafeczki, kucheneczki itp
notri
Mistrz T4

15
Tematy: 43
Model:
Auto: Bestel > Business
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 137 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: notri »

Kenobi pisze:
Ja jednak na twoim miejscu przy tak zaawansowanej koncepcji przebudowy to zacząłbym od spotkań w realu z właścicielami T4 którzy je przerabiali.
Od najprostszych akcji typu dołożenie łóżka multivanowego, webasta, tempomatu co wychodziło z fabryki po bardziej zawikłane przebudowy typu kamperowego. Przez internet nigdy nie zobrazujesz sobie ogromu pracy i problemów jakie napotkasz co z kolei pozwoli ci sprowadzić fantazję do rzeczywistości. Już po twoich postach widać, że oczekujesz przeróbek niewykonalnych w praktyce dla wersji T4 którą posiadasz.
PS
Moim zdaniem stworzenie na bazie T4 kampera do podróżowania dla 6 osób w koncepcji jaką przedstawiłeś jest niewykonalne albo spanie i podróżowanie dla tylu osób albo szafeczki, kucheneczki itp
Też się z tym zgadzam. Chociaż zabudowa szafkowa i 6-osób jeszcze jest wykonalne.

Najpierw niech kolega pokaze co ma a potem można podpowiadać cokolwiek. A spotkania na żywo ..... - zgadzam się z kenobim
LeparosiuPower
Nowy T4

9
Tematy: 1
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: LeparosiuPower »

Dlatego podchodzę do zagadnienia realnie.. Trzeba zebrać informacje co jest możliwe i wykonalne.. Życie zweryfikuje wszystko tak jak zawsze to robi.. Nie podpalam się bo podejrzewam, że jeszcze wiele razy dostanę od mojego busika otrzeźwiającego klapsa. Najpierw estetyka i mechanika bo podejrzewam, że te "mebelki" czy multivanoski interior to są plany na daleką przyszłość jeśli w ogóle wykonalne. Pomalutku, pomalutku i coś się zrobi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”