Caravelle 1993 2.4 D Straż Graniczna/Pożarna - ŻORY
-
Bany
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Multivan '93
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Caravelle 1993 2.4 D Straż Graniczna/Pożarna - ŻORY
Witajcie,
Ostatnio w tym wątku chwaliłem się Multikiem, którego kupiłem. Niedawno trafiła mi się również Caravella, którą nazywam Strażakiem :) Samochód odkupiłem od OSP. Oryginalny przebieg 410.000km.
Historia tego auta jest następująca: auto od nowości jeździło w służbie Straży Granicznej. W 2011r zostało przekazane dla OSP, gdzie strażacy-ochotniczy dokonali drobnych remontów blacharskich i przelakierowali Strażaka na czerowno :) Od niedawna właścicielem jestem ja.
Teraz dylemat... 2 aut nie chcę utrzymywać. Multika już trochę podratowałem, wymieniłem rozrząd, łożyska itp. I co by nie mówić Multivan to Multivan. Z drugiej strony Caravelle, auto z duszą i historią, w dobrym stanie technicznym i blacharskim. Skrzynie ma chyba fajną, bo jechałem nim 120-130 km/h auto nie kopciło i nie czułem by specjalnie się wysilało.
Być może Caravelle wystawię na sprzedaż za około 8500-9000zł i zarobione pieniądze przeznaczę na doprowadzenie na tip-top Multivana.
Z wad:
- odzywa się czasami pompa vacum
- skorodowane stopnie wejściowe drzwi (jeden już wyspawany na nowo z progiem - wrzucę foty, drugi też zrobię)
- standarodowo korozja w narożniku lewego środkowego okna, gdzie odpływa woda
- drobne pęcherze korozyjne na przednich błotnikach
Ostatnio w tym wątku chwaliłem się Multikiem, którego kupiłem. Niedawno trafiła mi się również Caravella, którą nazywam Strażakiem :) Samochód odkupiłem od OSP. Oryginalny przebieg 410.000km.
Historia tego auta jest następująca: auto od nowości jeździło w służbie Straży Granicznej. W 2011r zostało przekazane dla OSP, gdzie strażacy-ochotniczy dokonali drobnych remontów blacharskich i przelakierowali Strażaka na czerowno :) Od niedawna właścicielem jestem ja.
Teraz dylemat... 2 aut nie chcę utrzymywać. Multika już trochę podratowałem, wymieniłem rozrząd, łożyska itp. I co by nie mówić Multivan to Multivan. Z drugiej strony Caravelle, auto z duszą i historią, w dobrym stanie technicznym i blacharskim. Skrzynie ma chyba fajną, bo jechałem nim 120-130 km/h auto nie kopciło i nie czułem by specjalnie się wysilało.
Być może Caravelle wystawię na sprzedaż za około 8500-9000zł i zarobione pieniądze przeznaczę na doprowadzenie na tip-top Multivana.
Z wad:
- odzywa się czasami pompa vacum
- skorodowane stopnie wejściowe drzwi (jeden już wyspawany na nowo z progiem - wrzucę foty, drugi też zrobię)
- standarodowo korozja w narożniku lewego środkowego okna, gdzie odpływa woda
- drobne pęcherze korozyjne na przednich błotnikach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2016, 8:05 przez Bany, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: Caravelle 1993 2.4 D Straż Graniczna/Pożarna - ŻORY
Ładna Caravella, zadbana w środku.
Ale żeby 8500 - 9000zł za nią dostać ?
Ale żeby 8500 - 9000zł za nią dostać ?
-
Bany
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Może się faktycznie wydawać dużo, ale osobiście postrzegam rynek tak:Kochasie pisze:Ale żeby 8500 - 9000zł za nią dostać ?
1. Poniżej 5000zł nie da się kupić busika 7-9 osobowego.
2. W przedziale od 5000-10000zł sensownych busików jest tak naprawdę mało, ale mamy do wyboru tylko T4 albo Transita, ewentualnie Ducato Panorama.
3. O cenie auta w/w przedziale decyduje przede wszystkim stan techniczny, dalej rocznik i wyposażenie.
Skoro ludzie potrafią zapłacić 25-40tys. zł za zadbaną T4 z klimatyzacja (gdzie górny przedział osobiście uważam za absurd), to dlaczego ktoś miałby niezapłacić 8500zł za sensowną, gołą Caravellę ale 10.000 - 20.000zł tańszą od tej z klimą?
W zamian dostają auto z pewną historią, wymienionymi wszystkim filtrami i olejem. Z nowym alternatorem i rozrządem wymienionym 30.000km temu.
Wybór w tym przedziale cenowym jest tak mały, że uważam, że taka cena jest jak najbardziej do uzyskania.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Za 10 tyś idzie już dostać caravelle z 2.5 tdi acv z pierwszych roczników ;-)
-
Bany
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Być może, to teraz ciekawi mnie czemu w temacie "Kupujemy T4" poszukiwania trwają tak długo i 90% ofert jest odrzucanych :)Probe041 pisze:Za 10 tyś idzie już dostać caravelle z 2.5 tdi acv z pierwszych roczników ;-)
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Dyskusja jest jałowa i bez sensu, jest wolny rynek i można sobie sprzedawać prawie wszystko, za tyle - za ile ma się ochotę.
Dział "busowy mix - mój bus" to nie słup ogłoszeniowy, jeśli już to jest dział "giełda - sprzedam"
Dział "busowy mix - mój bus" to nie słup ogłoszeniowy, jeśli już to jest dział "giełda - sprzedam"