Mój weselny Bus :)
-
danieljd
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter T4
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Mój weselny Bus :)
Witam, oto mój busik, który wozi mój zespół na weselicha.
2.5L Benzyna + LPG, AET 115KM Long, automat.
Kupiony kilka lat temu, wcześniej stał w krzakach około 4 lat nieużywany i porośnięty cały na zielono - od mojego szefa handlarza, który ma samochodów w bród, a T4 był już stary i traktowano to jako śmietnik. Jak przestał odpalać to wepchnęli go widlakiem w krzaki. Docelowo wylądował by pewnie na złomie. Także odkupując go w pewnym sensie uratowałem busa :)
Pochodzi ze Szwecji, w schowku znalazłem książki serwisowe, całą dokumentację, 2 komplety kluczy.
Wyposażenie:
- centralny zamek, 2 klucze z pilotami
- elektryczne szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- podgrzewane siedzenia
- klimatyzacja
- webasto
- ogrzewanie postojowe DEFA
Był to zwykły transporter 2 osobowy. Jednak potrzeba zmusiła mnie do dołożenia siedzeń i wypadło na przegrodę holenderską, co w moim przypadku jest rozwiązaniem idealnym.
Rok temu założyłem gaz - zwykły. Chciałem sekwencję ale mój znajomy gazownik powiedział, że to strata kasy i zrobi tak, że będzie dobrze. I miał rację. Chodzi idealnie, zero strzałów, nie czuję różnicy w mocy. I zawsze to 1900zł, a nie 4000zł.
W między czasie padła skrzynia i o 3tys zł jestem lżejszy.
Generalnie robione wszystko na bieżąco bez patrzenia na koszty. Auto musi mnie zawieźć na imprezę czasami po kilkaset kilometrów.
Pomalowałem całego bo wyglądał tragicznie i trochę siara było podjeżdżać takim pod 4 gwiazdkowy hotel :P
Kolor nie jest z kodu. Oryginalny biały jest kiepski i pomalowałem samym białym pigmentem czyli bielszego nie ma, dla mnie baja...
Oczywiście jako, że jestem umuzykalniony trzeba było to jakoś nagłośnić. W kabinie 4 głośniki JBL, na pace estradowy subbas. Dźwięk w środku piękny, a jak się podkręci bas to już nie jeden "golfiarz" z tubą w bagażniku się zdziwił.
W planach mam wygłuszenie wnętrza, pomalowanie dachu na czarno (będzie fajnie?), ponowne przyciemnienie szyb i obszycie kierownicy skórą.
Pozdrawiam posiadaczy T4, u mnie to auto zostaje tak długo aż się skończy.
2.5L Benzyna + LPG, AET 115KM Long, automat.
Kupiony kilka lat temu, wcześniej stał w krzakach około 4 lat nieużywany i porośnięty cały na zielono - od mojego szefa handlarza, który ma samochodów w bród, a T4 był już stary i traktowano to jako śmietnik. Jak przestał odpalać to wepchnęli go widlakiem w krzaki. Docelowo wylądował by pewnie na złomie. Także odkupując go w pewnym sensie uratowałem busa :)
Pochodzi ze Szwecji, w schowku znalazłem książki serwisowe, całą dokumentację, 2 komplety kluczy.
Wyposażenie:
- centralny zamek, 2 klucze z pilotami
- elektryczne szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- podgrzewane siedzenia
- klimatyzacja
- webasto
- ogrzewanie postojowe DEFA
Był to zwykły transporter 2 osobowy. Jednak potrzeba zmusiła mnie do dołożenia siedzeń i wypadło na przegrodę holenderską, co w moim przypadku jest rozwiązaniem idealnym.
Rok temu założyłem gaz - zwykły. Chciałem sekwencję ale mój znajomy gazownik powiedział, że to strata kasy i zrobi tak, że będzie dobrze. I miał rację. Chodzi idealnie, zero strzałów, nie czuję różnicy w mocy. I zawsze to 1900zł, a nie 4000zł.
W między czasie padła skrzynia i o 3tys zł jestem lżejszy.
Generalnie robione wszystko na bieżąco bez patrzenia na koszty. Auto musi mnie zawieźć na imprezę czasami po kilkaset kilometrów.
Pomalowałem całego bo wyglądał tragicznie i trochę siara było podjeżdżać takim pod 4 gwiazdkowy hotel :P
Kolor nie jest z kodu. Oryginalny biały jest kiepski i pomalowałem samym białym pigmentem czyli bielszego nie ma, dla mnie baja...
Oczywiście jako, że jestem umuzykalniony trzeba było to jakoś nagłośnić. W kabinie 4 głośniki JBL, na pace estradowy subbas. Dźwięk w środku piękny, a jak się podkręci bas to już nie jeden "golfiarz" z tubą w bagażniku się zdziwił.
W planach mam wygłuszenie wnętrza, pomalowanie dachu na czarno (będzie fajnie?), ponowne przyciemnienie szyb i obszycie kierownicy skórą.
Pozdrawiam posiadaczy T4, u mnie to auto zostaje tak długo aż się skończy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
danieljd
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Re: Mój weselny Bus :)
A może ktoś wie do czego służą te metalowe wypustki po obu stronach samochodu. Widoczne na zdjęciach blisko dachu. Są tam podłączone po 2 kable i dołożone 2 włączniki na konsoli takie jak od ogrzewania szyby. Każdy się pyta co to jest, a ja nie mam zielonego pojęcia. W wolnej chwili zrobię zdjęcie z bliska.
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
To mogło być jakieś oświetlenie boczne, robocze.
Coś podobnego jak w karetkach..
Coś podobnego jak w karetkach..
-
danieljd
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
To by było bardzo logiczne bo w książce serwisowej było pełno ulotek i formularzy asistance michelin. Coś jakby oponowa pomoc drogowa :)
i pękały opony hehe wiedziałem, że ten bus jest wyjątkowyhoopsii pisze:Może woził prezydenta i flagi tam były.... :)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2016, 12:15 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem