Problem z zamkiem przesuwnym
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
glebor
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Volkswagen Multivan
- Kontakt:
Problem z zamkiem przesuwnym
Mam pewien problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Otóż polega on na tym że mechanizm cały czas mocno wciąga ten "wichajster do otwierania drzwi" jak i ciągnie za wkładkę zamka, tak, że kluczyk się wygina, a zamek się nei otwiera. Ręką ciągnąć za ten wichajster da się otworzyć, ale gdy puszczę sam się chowa. Oczywiście centralny zamek tego nie trzyma, sprężyny wyglądają, jakby były na miejscu. Zrzuciłem tapicerkę, zrobiłem oględziny, czy żadna sprężyna cofająca nie spadła, ale nie ma nigdzie miejsca pustego na sprężynę. Mechanizm wygląda dobrze, ale nie działa. Stało mi się to wczoraj jak jechałem po mieście... może ktoś miał taki problem i będzie umiał mi pomóc?
-
zyraza
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: carawell
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Re: Problem z zamkiem przesuwnym
Miałem podobny problem, tylko nie pamiętam czy ten dzyndzel od centralnego się sam chował ale kluczykiem najpierw było ciężko otwierać a póżniej nie możliwe. Powodem tego była pęknięta sprężynka, a skończyło się na kupnie całego zamka bo sprężynki nie mogłem kupić.
-
glebor
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Volkswagen Multivan
- Kontakt:
Re: Problem z zamkiem przesuwnym
Dałem radę ogarnąć - problem stanowił centralny zamek, który cały czas ciągnie skobel do dołu. Po odpięciu icęgna od zamka daje radę otworzyć drzwi, podbitki już nie montuje, bo i tak drzwi idą do obspawu.