DOKLADAMY KLIME NA TYL DO T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: DOKLADAMY KLIME NA TYL DO T4
Czy tylna tapicerka ma jakąś kratkę ssawną, czy też konstruktor zdał się na naturalne nieszczelności?
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
nie ma kratki. Ciągnie powietrze jak to nazwałeś " naturalnymi nieszczelnościami"Adampio pisze:Czy tylna tapicerka ma jakąś kratkę ssawną, czy też konstruktor zdał się na naturalne nieszczelności?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Żadne " naturalne nieszczelności" - tapicerka pod deklem zasłaniającym w dolnej części ma wyprofilowanie tworzące szczelinę. Choć jeśli załadujesz bagaże to niestety ze względu na wysokość która wcale nie wymaga ich dużej ilości, ciągnie już naturalnymi nieszczelnościami.
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Nie zgodzę się... mam co prawda klimę dokładaną ale za to "oryginalną" pokrywę tylnego parownika (chłodnicy) i jest w niej zamontowany wziernik ze szczeliną ssawną.hoopsii pisze:nie ma kratki. Ciągnie powietrze jak to nazwałeś " naturalnymi nieszczelnościami"Adampio pisze:Czy tylna tapicerka ma jakąś kratkę ssawną, czy też konstruktor zdał się na naturalne nieszczelności?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
@Ikis: czy w takim razie dekiel prawy do klimy jest inny niż do zwykłego nadmuchu sufitowego?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
IMHO rzeczony wziernik to dekiel prawej tylnej tapicerki, taki prostokąt z zaokrąglonymi rogami :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
tak to wygląda, strzałki wskazują przetłoczenie tapicerki które tworzy szczelinę pod deklem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
virus
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 8
- Model:
- podziekowal za post: 19 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Dzisiaj zaczęła się wielka rewolucja w mojej T4, efekt dzisiejszego kręcenia na załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Z tego co wyczytałem to ma być klimatronik i lepiej tutaj pisz dalej http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... it=klim%2A :)
-
jan.kilinski
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Jestem zdecydowany na montaż klimy na tył w mojej taczce, mam manualną klimę przednią.
Wszystko wydaje mi się dość jasne poza podłaczeniem sterowania. Ale to pewnie z technicznego punktu widzenia najprostsze. Może mi ktoś wytłumaczyc czy podłacze np. panel od nawiewu ze słupka (nie climatronik) pod tylny parownik? Zakładam ze ogolnie klime bedzie się włączało na desce z przodu jak teraz, ale regulować chciałbym ją już z tyłu oddzielnie.
I jeszcze dość dziwne pytanie. Jak jest rozwiazane ogrzewanie tyłu na climatroniku? Czy można od razu puścić tymi samymi nawiewami co chłodzenie w lato, grzenie zimą?
Pracę planuje na marzec, ale chciałbym zebrać do tego czasu wszystkie informacje i już trochę części.
Rozumiem że na tej samej sprężarce co obsługuje przód, można puścić i tył, ale czy jej wydajnosć jest podobna? Czy lepiej będzie chłodzić na tej od climatronica?
Wszystko wydaje mi się dość jasne poza podłaczeniem sterowania. Ale to pewnie z technicznego punktu widzenia najprostsze. Może mi ktoś wytłumaczyc czy podłacze np. panel od nawiewu ze słupka (nie climatronik) pod tylny parownik? Zakładam ze ogolnie klime bedzie się włączało na desce z przodu jak teraz, ale regulować chciałbym ją już z tyłu oddzielnie.
I jeszcze dość dziwne pytanie. Jak jest rozwiazane ogrzewanie tyłu na climatroniku? Czy można od razu puścić tymi samymi nawiewami co chłodzenie w lato, grzenie zimą?
Pracę planuje na marzec, ale chciałbym zebrać do tego czasu wszystkie informacje i już trochę części.
Rozumiem że na tej samej sprężarce co obsługuje przód, można puścić i tył, ale czy jej wydajnosć jest podobna? Czy lepiej będzie chłodzić na tej od climatronica?
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Górą zawsze leci zimne. Ciepłe dołem. Klimatronik sam wybiera co puszczać. Ciepło czy zimno.