nawiew raz działa raz nie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
esensis
- Początkujący T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
nawiew raz działa raz nie
witam koledzy, wiem że posty o ogrzewaniu są ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie
mianowicie przedwczoraj nagle sam z siebie wyłączył się nawiew. tzn odpaliłem silnik i gdy chciałem właczyć ogrzewanie to już nie działało. Normalnie pokrętłem kręcę i nic się nie zmienia, czasami czuć lekki podmuch powietrza ciepłego (miałem ustawione na ciepło). normalnie jak się ustawiło na 4 to wiało tak, że radia słychać nie było, a teraz nic się nie zmienia. no to gaszę silnik, odpalam od nowa i już działa, potem znowu nie. generalnie więcej nie działa niż działa, jaka może być przyczyna?
mianowicie przedwczoraj nagle sam z siebie wyłączył się nawiew. tzn odpaliłem silnik i gdy chciałem właczyć ogrzewanie to już nie działało. Normalnie pokrętłem kręcę i nic się nie zmienia, czasami czuć lekki podmuch powietrza ciepłego (miałem ustawione na ciepło). normalnie jak się ustawiło na 4 to wiało tak, że radia słychać nie było, a teraz nic się nie zmienia. no to gaszę silnik, odpalam od nowa i już działa, potem znowu nie. generalnie więcej nie działa niż działa, jaka może być przyczyna?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 17:41 przez esensis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: nawiew raz działa raz nie
A wycieraczki w tym samym czasie działają? Bo jak też nie to u mnie winny był przekaźnik X.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Oficjalnie chyba się nie naprawia ale ja naprawiłem - poprawiłem styk w przekaźniku który ma (chyba) numer 18
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 2000 Escapade I
- Opis: IS 300 18r, Civic IX 16r, Ducato 15r, FZ1 Fazer 12r
- podziekowal za post: 19 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Silnik dmuchawy może się wysypuje. u mnie tak się działo raz działał, a raz nie. Przy uderzeniu w obudowę nagrzewnicy zaczynał działać.
-
esensis
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
To faktycznie bedzie chyba silnik dmuchawy bo wycieraczki działają. Wczoraj jechałem w trasie, wiec mając otwarte nawiewy to leciało gorące powietrza, ale nie było tej siły, czyli dmuchania. Da sie kupić ten silnik, jaki to jest koszt?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Najpierw wyjmij turbinę z silnikiem bo może kończą sie szczotki. Tydzień temu rozebrałem, wyczysciłem, nasmarowałem i skutecznie złożyłem silnik dmuchawy podpodłogowej. To jest silnik pradu stałego z magnesami trwałymi i lozyskami ślizgowymi wiec bardzo prosty.
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 2000 Escapade I
- Opis: IS 300 18r, Civic IX 16r, Ducato 15r, FZ1 Fazer 12r
- podziekowal za post: 19 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Musisz go wyjąć, rozebrać wyczyścić i nasmarować. Poskładasz potem od nowa i powinien śmigać .Podczas jazdy masz wrażenie że dmucha wentylator, bo auto dostaje ciśnienie powietrza od frontu. Czym szybciej jedziesz tym mocniej dmucha, a gdy się zatrzymasz z kratek nic nie leci, bo niema ciśnienie z przodu auta. Używki poszukaj po alledrogo lub podobnych...