Mocowanie wanny
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Mocowanie wanny
Panowie,
prośba do doświadczonych w zdejmowaniu i zakładaniu wanny podsilnikowej.
W stosunku do tego co jest na załączonym rysunku zastała sytuacja jest następująca:
- przedni odcinek kołnierza z otworami jest zagięty pionowo w dół i to tak jakby ktoś walił w nią młotkiem :shock:
- wanna wisiała na dwóch śrubach M8 i dwóch M10 (według partsbase.org - powinno być to dziewięć śrub M8, a ja widzę sześć otworów w wywinięciu wanny w tym dwa w odcinku zagiętym)
- tylne "uszy" są skręcone z samą wanną śrubą i nakrętką (chyba M6), podczas gdy poz.7 to gumowo metalowa poduszka która jak mniemam jednym końcem (M6) jest wkręcona w podwozie,
Chyba wanna jest jedna dla wszystkich silników (7D0805685L) więc byłbym wdzięczny za informację jak jest ona mocowana u Was <england>
prośba do doświadczonych w zdejmowaniu i zakładaniu wanny podsilnikowej.
W stosunku do tego co jest na załączonym rysunku zastała sytuacja jest następująca:
- przedni odcinek kołnierza z otworami jest zagięty pionowo w dół i to tak jakby ktoś walił w nią młotkiem :shock:
- wanna wisiała na dwóch śrubach M8 i dwóch M10 (według partsbase.org - powinno być to dziewięć śrub M8, a ja widzę sześć otworów w wywinięciu wanny w tym dwa w odcinku zagiętym)
- tylne "uszy" są skręcone z samą wanną śrubą i nakrętką (chyba M6), podczas gdy poz.7 to gumowo metalowa poduszka która jak mniemam jednym końcem (M6) jest wkręcona w podwozie,
Chyba wanna jest jedna dla wszystkich silników (7D0805685L) więc byłbym wdzięczny za informację jak jest ona mocowana u Was <england>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
zyraza
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: carawell
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Re: Mocowanie wanny
U mnie jest przykręcona na 4 śruby M8 z przodu i na 2 poduszki metalowo-gumowe M6 z tyłu wanny
była jeszcze wersja off road ale nie wiem jak ona jest przykręcana
była jeszcze wersja off road ale nie wiem jak ona jest przykręcana
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Język z przodu, dwie śruby m8 w podłużnice na stronę, 2 poduszki metalowo gumowe z tyłu przykręcone do sanek i do nich wanna przez nakrętki m6.
U mnie mocowania w podłużnicach dawno zerwane i przerobione na gwinty. Można się też ratować helicoil
U mnie mocowania w podłużnicach dawno zerwane i przerobione na gwinty. Można się też ratować helicoil
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Dzięki, czyli w co najmniej dwóch przypadkach śruby są tylko po bokach, po dwie na stronę.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Odkręcałem wanny w kilkunastu T4 bez względu na rodzaj silnika i nadwozia bo są różnice w wyglądzie wanny i zawsze było to samo co masz na załączonym przez siebie rysunku.Adampio pisze:czyli w co najmniej dwóch przypadkach śruby są tylko po bokach
4 śruby dwie na stronę M8 Nr 3 na rysunku i dwie nakrętki M6 nr 8 na rysunku ( tuż przy wąsach z tyłu )które łapią się do gumowo-metalowych szpilek nr 7
Z przodu jest metalowy wąs który zazwyczaj niewiele trzyma.
nie wiem co to za ustrojstwo ale nie pierwszy raz wprowadza Cię w błądAdampio pisze:(według partsbase.org - powinno być to dziewięć śrub M8,
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Wielkie dzięki za potwierdzenie :)Kenobi pisze:Odkręcałem wanny w kilkunastu T4 bez względu na rodzaj w plsilnika i nadwozia bo są różnice w wyglądzie wanny i zawsze było to samo co masz na załączonym przez siebie rysunku.
4 śruby dwie na stronę M8 Nr 3 na rysunku i dwie nakrętki M6 nr 8 na rysunku ( tuż przy wąsach z tyłu )które łapią się do gumowo-metalowych szpilek nr 7
Z przodu jest metalowy wąs który zazwyczaj niewiele trzyma.
Baza znaleziona tutaj http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=31&t ... ka#p157030, link w wpisie otwierającym wątek w zasadzie nie działa na Androidzie, a na Win 7 jak mu sie akurat zechce :(Kenobi pisze:nie wiem co to za ustrojstwo ale nie pierwszy raz wprowadza Cię w błądAdampio pisze:(według partsbase.org - powinno być to dziewięć śrub M8,
Co byś proponował podobnego i działającego zawsze?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
To jest ten u mnie niedziałajacy. Spròbuję na Win 10, może zadzialaProbe041 pisze:Google: Ifinterface carprog2
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
W takim razie czy polecany przez Probe041 namiar http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.phpKenobi pisze:nie wiem co to za ustrojstwo ale nie pierwszy raz wprowadza Cię w błądAdampio pisze:(według partsbase.org - powinno być to dziewięć śrub M8,
też wprowadza w błąd?
If so, to gdzie szukać prawdziwych danych? <bezradny>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.