regulacja temperaturu i nawiewu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
leszbet
- Początkujący T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
regulacja temperaturu i nawiewu
witam, przerabiał ktoś oryginalne sterowanie ogrzewania postojowego?
Multivan, Climatronik i ogrzewanie postojowe. Po włączeniu ogrzewania postojowego dmuchawa pracuje na pierwszym biegu więc prawie nie dmucha a temperatura też jest ustawiona na stałe i leci letnie powietrze. Czy jest możliwość regulacji i ustawienia tego ręcznie tak żeby i temperatura i nawiew był inny? Jeśli ktoś to przerabiał lub wie jak to zrobić to proszę o rade.
Multivan, Climatronik i ogrzewanie postojowe. Po włączeniu ogrzewania postojowego dmuchawa pracuje na pierwszym biegu więc prawie nie dmucha a temperatura też jest ustawiona na stałe i leci letnie powietrze. Czy jest możliwość regulacji i ustawienia tego ręcznie tak żeby i temperatura i nawiew był inny? Jeśli ktoś to przerabiał lub wie jak to zrobić to proszę o rade.
-
grooverek
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: regulacja temperaturu i nawiewu
Przecież do regulacji temperatury służy pokrętło na panelu sterowania ogrzewania postojowego. Tu masz instrukcje obsługi http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=9&t=49
Masz oryginalne ogrzewanie czy przerobiony dogrzewacz?
Masz oryginalne ogrzewanie czy przerobiony dogrzewacz?
-
leszbet
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
ogrzewanie postojowe jest fabrycznie i oryginalne ale niestety panel sterowania ogrzewaniem nie ma pokrętła nr 2 i nie doczytałem czy jeśli jest to model bez pokrętła to jak można to ustawić.
-
grooverek
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem jaki masz zegar - to masz instrukcje - znajdź swój i poczytaj https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... MA&cad=rja
-
leszbet
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Czytam tą instrukcję już po raz kolejny i ja niestety nie widzę możliwości regulacji w moim sterowaniu albo nie rozumiem tej instrukcji. Mój panel sterujący jest bez pokrętła sterującego temperaturę.
-
grooverek
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Przy Klimatroniku nie masz możliwości sterowania prędkością nawiewu jeśli stacyjka jest wyłączona. Tu koledzy o tym pisali https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... MA&cad=rja
NIe wiem jak długo czekałeś az piec sie zagrzeje, ale jak mniemam że masz webasto mokre i to troche trwa. Jesli po kilkunastu minutaw dalej leci letnie powietrze to trzeba zainteresować sie piecem czy wszystko w nim gra
NIe wiem jak długo czekałeś az piec sie zagrzeje, ale jak mniemam że masz webasto mokre i to troche trwa. Jesli po kilkunastu minutaw dalej leci letnie powietrze to trzeba zainteresować sie piecem czy wszystko w nim gra
-
leszbet
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
No i tak właśnie myślałem że nie ma możliwości regulacji ani temperatury ani prędkości nawiewu. Gdzieś kiedyś przeczytałem że można to jakoś przerobić ale nie pamiętam gdzie to było i dlatego zapytałem czy ktoś to robił. Gdzieś kiedyś też przeczytałem że taki nawiew też przydatny jest latem ale pod warunkiem że do się przełączyć na zimne powietrze i to służy do przewietrzenia auta w upalne dni. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby wyłączyć przedni nawiew a włączyć z tyłu bo chyba tam na postoju lepiej by się do przydało ale nie mam pojęcia jak to zrobić.
Dziękuje wszystkim za schematy ale tam nie ma mojego rozwiązania.
Dziękuje wszystkim za schematy ale tam nie ma mojego rozwiązania.
-
grooverek
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Tego niestety nie zrobisz bo nawiewy tylni i przedni to dwa zupełnie osobne uklady, ich kanały nie są ze sobą połaczone. Maja osobne wiatraki, nagrzewnice itd...leszbet pisze:Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby wyłączyć przedni nawiew a włączyć z tyłu bo chyba tam na postoju lepiej by się do przydało ale nie mam pojęcia jak to zrobić.
.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jak chcesz mieć z tyłu to pozostaje kupno suchego webasta. Mokre się nadaje tylko do odmrażania szyb i grzania kierowcy rankiem
-
leszbet
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Kanały wody przód i tył są ze sobą połączone i woda z webasto idzie i na przednią nagrzewnice i na tył z tym że nadmuch sterowany jest na przedniej nagrzewnicy a na tył nie idzie prąd. Przednia nagrzewnica jest sterowana klapami od temperatury i tu chyba nie idzie tego zmienić a może ktoś to robił i dlatego pytam o poradę jak to zrobić.