szyba boczna przesuwana - uszkodzona blokada
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kant84
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- Kontakt:
szyba boczna przesuwana - uszkodzona blokada
Witam. W moim aucie mam 2 szyby przesuwane w przedziale pasażerskim jednak w jednej szybie pękł kawałek plastiku blokujący szybę i zmuszony zostałem do włożenia w jego miejsce kawałka cienkiego pręciku, żeby się nie otwierała. Czy ktoś z was się orientuje gdzie można kupić coś takiego?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: szyba boczna przesuwana
Chyba najszybciej w ASO , na szrotach to odrazu całą szybę chcą sprzedac zwykle. Kolega szuka tez i zjezdził wiekszosc szrotów jakie napotkal i wszędzie z calą szybą mu proponują.
-
kant84
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
faktycznie, po cholera mi cała szyba, spróbuje ASO, mam nadzieje, że mnie nie zwalą ceną na kolana <01>
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Chyba jednak Cię zwali, jeżeli mówimy o zamku po lifcie. Zamek jest złożony z dwóch kompletów i teraz nie pamiętam, co jest w którym. W jednym na pewno jest obudowa zewnętrzna i chyba bolce, a w drugim przyciski ze sprężynką i podstawa przyklejana do szyby. Za całość w aso krzyczą sobie ponad 200 zł. Może jednak uda Ci się trafić na ten tańszy zestaw, bo jeden chyba 120, drugi 90 zł.kant84 pisze:faktycznie, po cholera mi cała szyba, spróbuje ASO, mam nadzieje, że mnie nie zwalą ceną na kolana <01>
Ja polowałem na tanią szybę, bo wychodziło korzystniej, ale udało mi się na forum kupić od kolegi sam uchwyt za 50 zł. Jednak miałem bardzo dużo szczęścia, bo to unikat !!!
Na rycinie masz numery VW.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
ja jakieś 6 lat temu to ustrojstwo kupowałem to wiem, że grubo ponad 100 zł to kosztowało.
-
fleri
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: T4 lift long
- Kontakt:
ja do caravelki szukałem kupe czasu, z tym że jak ją już kupiłem to było to urwane, tak do szyby, że nic nie wystawało, dlatego ostatecznym rozwiązaniem okazała się zasuwka do okna-lufcika z castoramy pomalowana na czarno i przyklejona klejem do szyb :P może niezbyt eleganckie, ale tanio i przy przyciemnionych szybach nie rzuca się w oczy, a funkcjonalność taka sama ;)
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Jednak polak potrafi zrobić coś z niczego, dobry patent jak ktoś nie jest przesadnym estetą.fleri pisze:ja do caravelki szukałem kupe czasu, z tym że jak ją już kupiłem to było to urwane, tak do szyby, że nic nie wystawało, dlatego ostatecznym rozwiązaniem okazała się zasuwka do okna-lufcika z castoramy pomalowana na czarno i przyklejona klejem do szyb :P może niezbyt eleganckie, ale tanio i przy przyciemnionych szybach nie rzuca się w oczy, a funkcjonalność taka sama ;)
-
krzysiekbyd
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
a chciało by ci sie pyknac fotke zebym skopiował ten patent do siebie :)fleri pisze:ja do caravelki szukałem kupe czasu, z tym że jak ją już kupiłem to było to urwane, tak do szyby, że nic nie wystawało, dlatego ostatecznym rozwiązaniem okazała się zasuwka do okna-lufcika z castoramy pomalowana na czarno i przyklejona klejem do szyb :P może niezbyt eleganckie, ale tanio i przy przyciemnionych szybach nie rzuca się w oczy, a funkcjonalność taka sama ;)
szukałem i znalazłem takie moze ktos cos wymysli http://allegro.pl/listing/user/listing. ... ms-4687758 ja chyba którąs kupie
-
fleri
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: T4 lift long
- Kontakt:
Nie mam już caravelki, ale przed sprzedażą trzasnąłem dwie fotki ;) zdaje sobie sprawę że na nich wygląda to dość źle, bo to fotki z fleshem chyba i jakoś tak wszystkie rysy widać itp, ale w rzeczywistości wcale nie rzucało się to za bardzo w oczy ;)
http://img708.imageshack.us/img708/7348/tpwr.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/3056/0vfi.jpg
nie wiem dlaczego, ale jak próbowałem normalnie dodać te zdjęcia żeby je było widać od razu to wyświetla się komunikat "Określenie wymiarów obrazka nie było możliwe."... dlatego daje tylko linki...
http://img708.imageshack.us/img708/7348/tpwr.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/3056/0vfi.jpg
nie wiem dlaczego, ale jak próbowałem normalnie dodać te zdjęcia żeby je było widać od razu to wyświetla się komunikat "Określenie wymiarów obrazka nie było możliwe."... dlatego daje tylko linki...
-
kant84
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
znalazłem sobie 2 małe bolce z okien pcv po demontażu a dokładnie z ich zawiasów. Bolce ładne okrągłe i idealnie pasowały w dziury więc nawierciłem w nich dziurki, skróciłem odpowiednio i jest nówka Pewex :D
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Pręt fi 8mm przeciąłem na pół troszkę dopracowałem pilnikiem i działa lepiej jak nówka .
Już się nie złamią jak poprzednie plastikowe.
Już się nie złamią jak poprzednie plastikowe.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Niestety zalinkowane przez @fleri-ego obrazki już nie istnieją, a internetowa kwerenda po rysunkach "zasuwka okienna" nic daje.fleri pisze:ja do caravelki szukałem kupe czasu, z tym że jak ją już kupiłem to było to urwane, tak do szyby, że nic nie wystawało, dlatego ostatecznym rozwiązaniem okazała się zasuwka do okna-lufcika z castoramy pomalowana na czarno i przyklejona klejem do szyb :P może niezbyt eleganckie, ale tanio i przy przyciemnionych szybach nie rzuca się w oczy, a funkcjonalność taka sama ;)
U mnie w ogóle nie ma zamka na szybie przesuwnej wiec przed latem chętnie bym coś przykleił, stąd moja prośba o inspirację :)
-
Hestia
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: TopStar 1997
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Zanalazłem cos takiego http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-repe ... 62210.htmltommly pisze:Chyba jednak Cię zwali, jeżeli mówimy o zamku po lifcie. Zamek jest złożony z dwóch kompletów i teraz nie pamiętam, co jest w którym. W jednym na pewno jest obudowa zewnętrzna i chyba bolce, a w drugim przyciski ze sprężynką i podstawa przyklejana do szyby. Za całość w aso krzyczą sobie ponad 200 zł. Może jednak uda Ci się trafić na ten tańszy zestaw, bo jeden chyba 120, drugi 90 zł.kant84 pisze:faktycznie, po cholera mi cała szyba, spróbuje ASO, mam nadzieje, że mnie nie zwalą ceną na kolana <01>
Ja polowałem na tanią szybę, bo wychodziło korzystniej, ale udało mi się na forum kupić od kolegi sam uchwyt za 50 zł. Jednak miałem bardzo dużo szczęścia, bo to unikat !!!
Na rycinie masz numery VW.
Może komuś się ten link przyda.
Ja natomiast mam pytanie jak rozebrać ten zamek aby czegoś nie połamać ??
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
jest na zatrzaskach, jeden z góry, dwa z dołuHestia pisze:Ja natomiast mam pytanie jak rozebrać ten zamek aby czegoś nie połamać ??
http://images77.fotosik.pl/279/e57b519940dcf88em.jpghttp://images75.fotosik.pl/279/efc960783e49b38bm.jpg
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Re: szyba boczna przesuwana - uszkodzona blokada
Panowie, a czy blokadę starego typu tez się rozbiera ?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Ja na początek postaram się przykleić do szyby coś takiego:
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Dobry patent. Tyle, że u mnie jest z tym plastikiem i z drugiej strony okna, blokada nie reaguje całkowicie, ale obszedłem to tak, że nawierciłem otworek w prowadnicy i wkręcam śrubkę.
Może ktoś to naprawiał ?
Może ktoś to naprawiał ?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2016, 7:22 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: brak polskich liter
Powód: brak polskich liter
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Fotek jeszcze nie mam ale zalinkowaną zasuwkę z Leroja przykręciłem już czterema wkrętami M4 do kawałka płaskownika aluminiowego o gr. 5mm i całość od zewnątrz trysnąłem czarnym matem z puszki. Jak będzie wolna chwila to podjadę do Nordglass-a żeby mi przykleili.
Ciekawe czy amielinum złapie się do szyby i to nieco wyłupanej (któremuś poprzednikowi plastikowy zamek odszedł z cienką warstwą szkła)?
Aktualizacja:
budżetowa zasuwka już zamocowana i sprawuje się bardzo dobrze <taniec>
najdroższe było klejenie, "pan od szyb" wziął... 25 zł. :)
Ciekawe czy amielinum złapie się do szyby i to nieco wyłupanej (któremuś poprzednikowi plastikowy zamek odszedł z cienką warstwą szkła)?
Aktualizacja:
budżetowa zasuwka już zamocowana i sprawuje się bardzo dobrze <taniec>
najdroższe było klejenie, "pan od szyb" wziął... 25 zł. :)
-
Andrzej W.
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 multivan
- Kontakt:
Witam niema ktoś może na sprzedaż takiego zamka do szyby przesownej lub wie gdzie można nabyć
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
To jest część numer 7D0847733, kosztowal ponad 200 zl. ale chyba już nie do kupienia, przynajmniej Benepola nie rokuje. Stąd moja samoróbka bo oryginał to prawie równowartość jednego baku ropy