pokrętło szyberdachu jak zdjąć?

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Miętus89
Samodzielny mechanik

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

pokrętło szyberdachu jak zdjąć?

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

ostatnio wpadłem na pomysł żeby zdemontować antene którą ktoś sobie kiedyś zainstalował na przelot dachu i teraz muszę ją zlikwidować bo w jej obrębie na dachu pojawia się korozja. Mam problem z pokrętłem od szyberdachu na przedniej podsufitce nie wiem jak je zdemontować bez uszkodzenia? ktos ma jakis pomysł? bo niechce zepsuc tego szyberachu ani podsufitki (szyberdach manualny uchylany do góry)
vwyogi
Znawca T4

13
Tematy: 32
Model:
Auto: Caravelle Business
Opis: 2.8 V6
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 51 razy
Kontakt:

Re: pokrętło szyberdachu jak zdjąć?

Nieprzeczytany post autor: vwyogi »

Miętus89 pisze:
ostatnio wpadłem na pomysł żeby zdemontować antene którą ktoś sobie kiedyś zainstalował na przelot dachu i teraz muszę ją zlikwidować bo w jej obrębie na dachu pojawia się korozja. Mam problem z pokrętłem od szyberdachu na przedniej podsufitce nie wiem jak je zdemontować bez uszkodzenia? ktos ma jakis pomysł? bo niechce zepsuc tego szyberachu ani podsufitki (szyberdach manualny uchylany do góry)
Jeśli ten szyberdach t o Webasto Top slider ( takie najczęściej były w T4 ) to po środku korbki jest zaślepka a pod zaslepką śrubka.
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Re: pokrętło szyberdachu jak zdjąć?

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

vwyogi pisze:
Miętus89 pisze:
Jeśli ten szyberdach t o Webasto Top slider ( takie najczęściej były w T4 ) to po środku korbki jest zaślepka a pod zaslepką śrubka.
dzięki za podpowiedź ale to jest chyba inny model rocznik 90-95 a sposób otwierania nie jest na korbke tyko takie pokrętło jest jak przy regulacji położenia oparcia fotela tylko szare a nie czarne i w środku jest otwór
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”