rozebranie deski
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Raf008
- Last active: -
rozebranie deski
Witam Wszystkich.
Szukałem przez wyszukiwarke i jedynie lakoniczne wzmianki. Proszę o pomoc bardziej obeznanych w temacie.
Chcę rozebrać deskę, do wyklejenia wyciszenia. Czy to konieczne ? Może jej kształt pozwala na zciągnięcie wykładziny
i choć trudne lecz możliwe wyklejenie w ten sposób. Pytanie jest o tyle istotne gdyż nie wiem jaki kształt ma rama przy szybie.
Jeżeli ktoś dysponuje zdjęciem rozebranej konstrukcji będę zobowiązany <16>
Nie boję się upychania przez kable, choć to dużo roboty ale zależy mi na efekcie ciszy to priorytet.
Pozdrawiam
Szukałem przez wyszukiwarke i jedynie lakoniczne wzmianki. Proszę o pomoc bardziej obeznanych w temacie.
Chcę rozebrać deskę, do wyklejenia wyciszenia. Czy to konieczne ? Może jej kształt pozwala na zciągnięcie wykładziny
i choć trudne lecz możliwe wyklejenie w ten sposób. Pytanie jest o tyle istotne gdyż nie wiem jaki kształt ma rama przy szybie.
Nie boję się upychania przez kable, choć to dużo roboty ale zależy mi na efekcie ciszy to priorytet.
Pozdrawiam
-
Raf008
Re: rozebranie deski
Dziękuję za błyskawiczną pomoc.
Jestem pod wrażeniem, i jeszcze raz serdecznie Pozdrawiam <good>
Jestem pod wrażeniem, i jeszcze raz serdecznie Pozdrawiam <good>
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
podepne się pod temat deski. Można wymienić deske roździelczą z 1995 , na deske po lifcie?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jak najbardziej można, nawet na miękką z caravelle v multivana ;)
Tylko, że wtedy dochodzą przełączniki, pstryczki i inne bajery do wymiany jeśli ma to jakoś wyglądać ;)
Tylko, że wtedy dochodzą przełączniki, pstryczki i inne bajery do wymiany jeśli ma to jakoś wyglądać ;)
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
co do rozbieraniaRaf008 pisze:Witam Wszystkich.
Chcę rozebrać deskę, do wyklejenia wyciszenia. Czy to konieczne ? Może jej kształt pozwala na sciągnięcie wykładziny
Pozdrawiam
jezeli masz ochotę zdjąć wykładzinę to nie ma potrzeby zdejmowania deski wystarczy połkę pasażera zdemontować i masz sporodostępu do manewrowania
co do rozebranej teczki jutro masz ode mnie foty tej ścianki przedniej mam na stanie rozebraną teczkę
link dobry ale mało fotek z detalami i innymi drobiazgamiProbe041 pisze:
jak kolega się zdecyduje na demontaż to wstawie swój zestaw fotek jest pare sztuk więcej i więcej detali
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 7:29 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
Powód: ortografia
-
Raf008
Witam
Bardzo proszę o te fotki, maty zamówione będą na jutro i w sobotę demolka w teczce.
Fotki bardzo się przydadzą, zwłaszcza że będzie widać gdzie są fabryczne wyciszenia a gdzie nie ma. <up> <taktak>
Bardzo proszę o te fotki, maty zamówione będą na jutro i w sobotę demolka w teczce.
Fotki bardzo się przydadzą, zwłaszcza że będzie widać gdzie są fabryczne wyciszenia a gdzie nie ma. <up> <taktak>
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
no to lecim
rozbieramy
cdn....
cdn....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Raf008
Dzięki za fotki bardzo pomogą ( niezła rozbiórka <szok>, jesli sam składasz to wielki szacun)
Napiszę jakie efekty przyniosło u mnie wyciszenie + nadkola
Pozdrawiam <04>
Napiszę jakie efekty przyniosło u mnie wyciszenie + nadkola
Pozdrawiam <04>
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
cd.. rozbierania deski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jak się kliknie w to co piszą na niebiesko na tej liście do rozebrania to jest tego spooooro więcej po kolei ;)andrewa1 pisze:link dobry ale mało fotek z detalami i innymi drobiazgamiProbe041 pisze:
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
ja ni w ząb nie szprecham szkoda ze dopiero teraz takie info umieszczasz <36>Probe041 pisze:Jak się kliknie w to co piszą na niebiesko na tej liście do rozebrania to jest tego spooooro więcej po kolei ;)
ale lepiej pózno niż wcale <brawo> <vw>
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Myślałem, że chodzi o jakieś dodatkowe detale poza tamtymi : )
Ale gołej ściany grodziowej to jeszcze w T4 nie widziałem ;)
Ale gołej ściany grodziowej to jeszcze w T4 nie widziałem ;)
-
kaczaza5
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Podepnę się :-)
Jak już odkręcone mam wszystkie śrubki, które na zdjęciach pozaznaczał andrewa1 to jak wyciągnąć ten kawałek deski w którym są kratki, radio i inne cuda? W górę to popchnąć, czy dół ma wejść głębiej czy o co tam chodzi? Nie chciałbym tego połamać bardziej niż jest to połamane przez kogoś kto widocznie to już wyjmował... Bo do środka deski nie chce mi to wejść bo idzie jakaś belka, a do wnętrza pojazdu to też nie bardzo bo mi wadzi w tym miejscu gdzie jest mocowana tam pod panelem nawiewu. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi w razie co to mogę porobić fotki bo mam to rozebrane... Mam stary typ deski jak to różnice robi (panel nawiewu jak w golfie 2)
Jak już odkręcone mam wszystkie śrubki, które na zdjęciach pozaznaczał andrewa1 to jak wyciągnąć ten kawałek deski w którym są kratki, radio i inne cuda? W górę to popchnąć, czy dół ma wejść głębiej czy o co tam chodzi? Nie chciałbym tego połamać bardziej niż jest to połamane przez kogoś kto widocznie to już wyjmował... Bo do środka deski nie chce mi to wejść bo idzie jakaś belka, a do wnętrza pojazdu to też nie bardzo bo mi wadzi w tym miejscu gdzie jest mocowana tam pod panelem nawiewu. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi w razie co to mogę porobić fotki bo mam to rozebrane... Mam stary typ deski jak to różnice robi (panel nawiewu jak w golfie 2)
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Wyciągasz to razem z deską ....nie wyciągniesz tego jako osobnego plastiku a jak wyciągniesz to będzie po plastiku.....
-
kaczaza5
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Czyli wychodzi na to że w moim aucie już ktoś ten plastik wyjmował bo jest połamany.
Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź...
Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź...
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
nie prawdachmielik pisze:Wyciągasz to razem z deską ....nie wyciągniesz tego jako osobnego plastiku a jak wyciągniesz to będzie po plastiku.....
wyciągniesz w dól lekko wciskając do wewnątrz poniewaz ramka jest ze stozka i na zernątrz nie wyjdzie przy tej czynności lekko odchylacz deskę po sprawie
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ale jak połamie to ty Andrzejku płacisz .......
Nie sztuką jest doradzić komuś coś i żeby sobie user zniszczył tylko tak żeby zrobił i nie zniszczył....
Wszystko można zrobić i wyciągnąć ale poco odchylać <01> szlifierkę deskę na pól i ramka wyjęta UWAGA (uważać na ramkę żeby nie zniszczyć)
A potem jest kuku ramka urwana i poskładana na drutach plastrach itp......
Nie sztuką jest doradzić komuś coś i żeby sobie user zniszczył tylko tak żeby zrobił i nie zniszczył....
Wszystko można zrobić i wyciągnąć ale poco odchylać <01> szlifierkę deskę na pól i ramka wyjęta UWAGA (uważać na ramkę żeby nie zniszczyć)
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chmielik pisze:Ale jak połamie to ty Andrzejku płacisz .......
jak zwykle polemizujesz pisze ze się da .....
piszę ze lekko ,delikatnie jest to chyba oczywiste ze nie siłowo
poniewaz nie jest to pierwsza deska którą rozbieram i składam piszę ze da się to zrobić i nic nie połamać i uszkodzić <england>
-
kaczaza5
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Heh jeszcze ze dwa posty i mnie Panowie podpuścicie :-P
Zobaczę jak wyjdzie u mnie z czasem i chęciami. Może spróbuję to jakoś delikatnie wyciągnąć. Pęknięte i tak już jest w dwóch miejscach <13>
Zobaczę jak wyjdzie u mnie z czasem i chęciami. Może spróbuję to jakoś delikatnie wyciągnąć. Pęknięte i tak już jest w dwóch miejscach <13>
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Odradzam. Ja połamałem rameczkę. Z własnej głupoty co prawda ale jednak. Deskę miałem do zdemontowania i zabrałem się w odwrotnej kolejności:)
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
olek pisze:Z własnej głupoty co prawda . Deskę miałem do zdemontowania i zabrałem się w odwrotnej kolejności:)
no to nie odradzaj jakbyś prawidlowo i delikatnie do tematu podszedł to byś nie połamał
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Często jak radio kradną to te ramki środkowe łamią wiem z wlasnego doświadczenia
-
lukaszk
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
podepnę się, jaki materiał będzie najskuteczniejszy ? myślę o wyciszeniu jak będzie deska rozbierana do dokładki klimy
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
użycie opcji szukaj nie boli, jest tego na forum pełno !!
http://www.t4-forum.pl/search.php?keywo ... mit=Szukaj
http://www.t4-forum.pl/search.php?keywo ... mit=Szukaj
-
bogus105
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Witam,
Koledzy więc jak to z tą ramkę (radio, popielniczka, przyciski, ogrzewanie, itp...)? Mam T4 z 1992 - stary typ deski. Czyli mam odkręcić wszystkie wkręty od ramki, następnie co? Wyczytałem wcześniej, że można delikatnie wcisnąć dolną część ramki do środka deski i wysunąć ją w dół deski rozdzielczej. Deskę trzeba wcześniej poodkręcać od spodu (gdzie i jakie śruby???), odchylić ja i niby ramkę można delikatnie przepchnąć przez szparę powstałą przez odchylenie deski???
Proszę o parę słów nt. tego triku... W końcu udało mi się kupić ramkę i mam jedną szansę, żeby ją wmontować do osiołka bez połamania:/
Jeszcze jedno - jak jest z tunelami prowadzącymi powietrze do kratek nawiewu? Ja to mam wszystko rozwalone i nie wiem jak one nawet wyglądają.
Macie Koledzy może jakieś zdjęcia z akcji wyciągania ramki - jakiś tutorial?
Pozdrawiam!
Koledzy więc jak to z tą ramkę (radio, popielniczka, przyciski, ogrzewanie, itp...)? Mam T4 z 1992 - stary typ deski. Czyli mam odkręcić wszystkie wkręty od ramki, następnie co? Wyczytałem wcześniej, że można delikatnie wcisnąć dolną część ramki do środka deski i wysunąć ją w dół deski rozdzielczej. Deskę trzeba wcześniej poodkręcać od spodu (gdzie i jakie śruby???), odchylić ja i niby ramkę można delikatnie przepchnąć przez szparę powstałą przez odchylenie deski???
Proszę o parę słów nt. tego triku... W końcu udało mi się kupić ramkę i mam jedną szansę, żeby ją wmontować do osiołka bez połamania:/
Jeszcze jedno - jak jest z tunelami prowadzącymi powietrze do kratek nawiewu? Ja to mam wszystko rozwalone i nie wiem jak one nawet wyglądają.
Pozdrawiam!
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja tego nie potrafię i nie wiem jak to da się zrobić no ale może.....bogus105 pisze:Witam,
Poczytaj temat jest w temaciebogus105 pisze:Jeszcze jedno - jak jest z tunelami prowadzącymi powietrze do kratek nawiewu? Ja to mam wszystko rozwalone i nie wiem jak one nawet wyglądają.