T4 long 2000r ajt

Twoje auto, Twoja historia. Zdjęcia, zmiany, mody i codzienność z T4.
ODPOWIEDZ
zelmerek07
Początkujący T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: Transporter
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

T4 long 2000r ajt

Nieprzeczytany post autor: zelmerek07 »

Witam wszystkich na forum.
Z tym powitaniem to tak na dwa razy, bo muszę przyznać sie, że z forum korzystam ponad 3 lata jednak nigdy nie miałem niestety czasu napisać.

Moja t4 long 2000r została sprowadzona z Niemiec w 2005 roku, z przebiegiem 130tys km, była to wersja holenderska, zaraz po sprowadzeniu dołożyliśmy kanapę i szyby z tylu, zarejstrowaliy na 8osob. Silnik 2.5tdi ajt 88km zaraz po sprowadzeniu wgrana mapa (ok 110KM ).
Obecnie na liczniku ma 360tys km i trzyma sie dobrze. Wymieniłem zawieszenie, tarcze, klocki, zakonserwowalem podwozie, nowe sprzęgło i kilka innych rzeczy. Muszę przyznać ze za każdym razem forum okazywało sie bardzo pomocne[emoji3]
Teraz mam juz kupiony tłumik kompletny i nowy rozrząd będę wymieniał na dniach, czekam jednak ponieważ chyba będę musiał zając sie skrzynia, ale to napisze w innym temacie.

Powiem szczerze ze takich samochodów jak t4 jyz nie produkują. Mam dwóch znajomych, kupili t5 jeden po 2 a drugi po 1,5 roku sprzedawali i wracali do t4.
Najbliższe plany to właśnie naprawa skrzyni(jeśli sie okaże ze to to)
Prawdopodobnie po nowym roku będę musiał sie rozstać z t4, bo od roku nie jestem juz kawalerem, a na święta szykuje mi sie niezły prezent -pierwsze dziecko. A żona jak to żona jechac pojedzie ale zaparkować T4 long w mieście to jest rzecz niemożliwa (Ja w tym nie widzę problemu żadnego, ale życia nie oszukasz jak to mówią...)
Mimo to stwierdziłem ze wypada napisać, szczególnie że będę potrzebował jeszcze rady.
Ale sie rozpisalem :)

Kilka zdjeć na szybko:
Http://pokazywarka.pl/du6gbn/

Pozdrawiam:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Re: T4 long 2000r ajt

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

zewnętrznie rewelacja, ten kolor w połączeniu z dolną dokładką klapy oraz daszkiem na górze wygląda rewelacyjnie, jedyne co w przyszłości możesz zrobić to tą ostatnią kanapę założyć oryginalną bo to co teraz jest to w oczy kole.

środkowy rząd siedzeń bardzo dobre rozwiązanie zrobiłeś napewno jest to lepsze niż oryginalne bo masz regulacje oparcia pleców czego w oryginalnych dwójkach brakuje.
zelmerek07
Początkujący T4

14
Model:
Kontakt:

W środkowym rzędzie sa oryginalne były 3, jedno wyciąłem żeby sie lepiej wsiadało bo 7 osób mi wystarcza, a z zewnątrz takiego kupiłem ale do tej pory tylko jednego widziałem w takiej wersji.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

W środkowym rzędzie są oryginalne ale przednie, co nie zmienia faktu że ktoś się ostro nakombinował ;-)
zelmerek07
Początkujący T4

14
Model:
Kontakt:

Szczerze to nie wiedziałem:) były 3 koło siebie takie właśnie jak kupiłem i myślałem E tak ma byc. Ale wygodne sa bez dwóch zdań :)
peters
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 13
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 70 razy
otrzymal podziekowanie: 35 razy
Kontakt:

Re: T4 long 2000r a

Nieprzeczytany post autor: peters »

Witaj kolego. Byłem w tej samej sytuacji co ty bo musiałem kupic cos bardziej osobowego tez dla siebie ,żonki i dziecka. Na razie swoich T4 nie sprzedałem i dobrze zrobiłem gdyz powiem szczerze inne auta mam na myśli dostawczego -osobowe typu sharan alhambra czy touran nie dorównają T4 nawet do pięt. VwT4 to auto ma smak gdyz sie przy ńim cokolwiek robi,naprawia czy udoskonala. Wiec dobrze sie zastanów czy warto je sprzedać. Ja mam w dwóch busach ścianę grodziowa ale na upartego mógłbym ja wyjąc i zrobic cos bardziej przestrzennego. Aby było wiecej miejsca na fotelik i inne sprawy. Fakt troche inacźej sie jeździ autem takim jak T4 a inacźej Sharanem (moc mam podoba w obu autach). Ale te auta sa niedopracowane ,typowa masówka dla ludzi co pracują i dupę woza. Szybciej w przeszłości sie pozbędę tego Sharana niz mojego 18 letniego busa. Wiec teraz jakbym miał kupic teraz to chyba tez była brana pod uwagę wczesniej ale jej mało jest Toyota avensis Verso tez 7 osobowa,tylko te silniki benzynę na gaz by trzeba zrobic a Diesel awaryjny. Teraz na prawdę nie ma co kupic. Piekny ten twój T4 po lifcie i nawet siedzenia masz wiec odpuść sobie każda osobówkę bo bedziesz żałował słono. Tez jednego mam poliftowego. Ale juz nie jest tak solidnie wykonany jak auto z lat 90.
olaf19777
Forumowicz T4

12
Model:
Auto: T 4 lift
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: olaf19777 »

Super szkoda sprzedawać ja mam trójce urwisów i long daje rady
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

szkoda nie szkoda jeden sprzeda to straci a drugi co kupi to zyska
już niewiele t4 można spotkać takich które są ponad 8 lat w jednych rękach a wiadomo o takie auta przez taki czas sie dba
Gabryiel
Nowy T4

10
Tematy: 0
Model:
Auto: szukam
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Gabryiel »

Cześć, ładna sztuka, jak się sprawował silnik przez ten czas na nowej mapie, jakie wrażenia, jakieś problemy, warta taka modyfikacja zachodu ?
zelmerek07
Początkujący T4

14
Model:
Kontakt:

Cześc, mapa byłą wgrywana w 2006 roku wiec sam nie wiem czy wtedy juz tak robili jak trzeba, ale po wgraniu auto wyraznie ozyło, spalanie zalezy jak sie jedzie 7 do maks 9 litrów, mi pali tak koło 8 przy w miare dynamicznej jezdzie. Z silnikiem nie miałem zadnych problemów poza czujnikami od turbiny, ale z tym nic mapa nie ma wspolnego. Turbine mam orginalną, bez regeneracji i do tej pory smiga, a wiekszość bez mapy ma juz powymieniane. Ogólnie myślę że warto.
Gabryiel
Nowy T4

10
Tematy: 0
Model:
Auto: szukam
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Gabryiel »

Czyli warto! dzięki za odpowiedz, a jakie jest zdanie forum na temat takiej modyfikacji?
ps. proszę o pw jak będzie Pan sprzedawał auto.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Bus”