Podkręcamy 1,9td ABL
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Podróże to moja pasja.
Tarifa Ronda Tropea. - Lokalizacja: OPOLE
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: Podkręcamy 1,9td ABL
smile
To se ne da.
Musi pozostać TD. Za dużo w niego wpakowałem.
Ma chodzić przez najbliższe 200 tyś czyli kilka dobrych lat.
Czy ktoś wie jakie może być minimalne ciśnienie oleju przy głowicy, u góry ?
To se ne da.
Musi pozostać TD. Za dużo w niego wpakowałem.
Ma chodzić przez najbliższe 200 tyś czyli kilka dobrych lat.
Czy ktoś wie jakie może być minimalne ciśnienie oleju przy głowicy, u góry ?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Sprawdź jeszcze panewkę na wałku pośrednim.
Czujnik brązowy jest ok. 2000 obr 2bar minimum przy filtrze
Możesz jeszcze zmienić filtr oleju, może felerny jest
Czujnik brązowy jest ok. 2000 obr 2bar minimum przy filtrze
Możesz jeszcze zmienić filtr oleju, może felerny jest
-
urq
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 x 2
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Wpakowałeś kilkaset zł w wymianę pompy fabrycznej na nową, zamiast kupić czujnik oryginał za parę gr...
Nie chcę pisać, a nie mówiłem... <england>
Nie chcę pisać, a nie mówiłem... <england>
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Hej
Mówiłem mechanikowi o tym wałku pośrednim. Sprawdzali go. Na starej pompie nie miał luzów. Nowa - wiadomo, jest dobra.
Filtr założyłem Filtrona. I chyba jutro zmienię na Mana.
Mechanik na jutro zamówił niebieski czujnik EPS - taki jaki podobno podaje instrukcja.
Ten co mam wymieniał mi inny mechanik, więc nie wiem jakiej to jakości czujnik. Może on robi tyle zamieszania.
Na manometrze przy różnych przegazówkach ciśnienie nie spadało poniżej 0,5 bara ( mówię o górze ).
Może ten czujnik brązowy jest badziewiasty i zaczyna łapać już przy 0,5 bara ? I dlatego pojawia się mruganie tej kontrolki. Mam założone dwie kontrolki - jedna na górę a druga pod szary czujnik - na spód. Ta kontrolka od szarego czujnika nie mruga. Po zapaleniu silnika gaśnie praktycznie od razu a druga kontrolka od góry - gaśnie po 2-3 sekundach.
Przy filtrze nie sprawdzaliśmy ciśnienia. Ale powiem aby mi to jutro sprawdzili.
Na ile jest ważne te ciśnienie u góry ? Czy coś się tam mogło zapchać ?
Mówiłem mechanikowi o tym wałku pośrednim. Sprawdzali go. Na starej pompie nie miał luzów. Nowa - wiadomo, jest dobra.
Filtr założyłem Filtrona. I chyba jutro zmienię na Mana.
Mechanik na jutro zamówił niebieski czujnik EPS - taki jaki podobno podaje instrukcja.
Ten co mam wymieniał mi inny mechanik, więc nie wiem jakiej to jakości czujnik. Może on robi tyle zamieszania.
Na manometrze przy różnych przegazówkach ciśnienie nie spadało poniżej 0,5 bara ( mówię o górze ).
Może ten czujnik brązowy jest badziewiasty i zaczyna łapać już przy 0,5 bara ? I dlatego pojawia się mruganie tej kontrolki. Mam założone dwie kontrolki - jedna na górę a druga pod szary czujnik - na spód. Ta kontrolka od szarego czujnika nie mruga. Po zapaleniu silnika gaśnie praktycznie od razu a druga kontrolka od góry - gaśnie po 2-3 sekundach.
Przy filtrze nie sprawdzaliśmy ciśnienia. Ale powiem aby mi to jutro sprawdzili.
Na ile jest ważne te ciśnienie u góry ? Czy coś się tam mogło zapchać ?
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
urq >> obawiam się, iż możesz mieć rację.
Ale teraz przynajmniej wiem, że pompę mam też nową i nie badziewiastą, więc powinna pochodzić trochę.
Ale teraz przynajmniej wiem, że pompę mam też nową i nie badziewiastą, więc powinna pochodzić trochę.
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
chemik211 >> były nowe - jak dawałem głowicę - jakieś 15 tyś km temu. Kupiłem całą nową głowicę. Wszystko w niej było powymieniane.
Silnik teraz chodzi bardzo cicho. Miałem kiedyś Forda galaxego z 1.9 PDK, ten 115 KM. To w porównaniu z tamtym ten silnik chodzi o połowę ciszej. Jak ostatnio przyjechałem do kolegi, to myślał, że w ogóle mam wstawionego jakiegoś francuza, rodem HDI, bo tak cicho i miękko chodzi. Nic nie klekocze.
Tak, że luzów na szklankach nie ma. We wcześniejszej głowicy je miałem, to wiem co to znaczy je mieć :)
Nie wiem jak u Was ale jak ja jadę na piątce to silnika powyżej 80 km/h juz praktycznie nie słychać, tylko opony, wiatr itp. W aucie można po cichu gadać.
Trochę, mnie wnerwia to małe ciśnienie, bo w czwartek mam trasę do Austrii. Jakieś 1300 km razem.
Silnik teraz chodzi bardzo cicho. Miałem kiedyś Forda galaxego z 1.9 PDK, ten 115 KM. To w porównaniu z tamtym ten silnik chodzi o połowę ciszej. Jak ostatnio przyjechałem do kolegi, to myślał, że w ogóle mam wstawionego jakiegoś francuza, rodem HDI, bo tak cicho i miękko chodzi. Nic nie klekocze.
Tak, że luzów na szklankach nie ma. We wcześniejszej głowicy je miałem, to wiem co to znaczy je mieć :)
Nie wiem jak u Was ale jak ja jadę na piątce to silnika powyżej 80 km/h juz praktycznie nie słychać, tylko opony, wiatr itp. W aucie można po cichu gadać.
Trochę, mnie wnerwia to małe ciśnienie, bo w czwartek mam trasę do Austrii. Jakieś 1300 km razem.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Jak jest luz to właśnie objawia się niskim ciśnieniem i silnik przez to głośniej nie pracuje
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Rozumiem, ale czy w ciągu 15 tys km mogły by się szklanki wyrobić ? Były nowe , markowe INA.
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
probe >>
Sprawdź jeszcze panewkę na wałku pośrednim - czekaj czekaj.
O którym ty wałku mówisz, bo może ja myślę o innej części ?
Czy masz na myśli wałek, który napędza pompę ?
Sprawdź jeszcze panewkę na wałku pośrednim - czekaj czekaj.
O którym ty wałku mówisz, bo może ja myślę o innej części ?
Czy masz na myśli wałek, który napędza pompę ?
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wałek pośredni (napędzany paskiem rozrządu) napędza pompę wakum a ta napędza pompę oleju i jest osadzony na panewce również i też tam może gubić ciśnienie ( o ile wał jest ok )
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
W szklankach z biegiem czasu osadza sie olej I zakleja ja w srodku
Ja wymienilem szklanki przy swapie I motor przyjemniej klekocze
Chmielnik wez stara szklanke wsadz do srodka nakretke I scisnij imadlem
Zobaczysz jaki kit w niej siedzi
Szklanki do cisnienia oleju niewiele maja wspolnego jak sa stare to motor mocniej klekocze I przy tym dostaja zawory I ich gniazda
Szklanki do cisnienia oleju niewiele maja wspolnego jak sa stare to motor mocniej klekocze I przy tym dostaja zawory I ich gniazda
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
I tu się mylisz jak powstanie za duży luz między popychaczem a gniazdem to silnik straci ciśnienie, gdyż tamtędy olej pod ciśnieniem dostaje się do popychaczy , a popychaczy lepiej nie zgniatać tylko rozbierać https://www.youtube.com/watch?v=GJHlQyigHkIszczepek76 pisze:W szklankach z biegiem czasu osadza sie olej I zakleja ja w srodku
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zgadza sie tam jest taka tuleja miedziana z czasem wymienna po ktorej suwa sie czpien zaworu
A mi chodzilo sa szklanka nie ma nic do cisnienia
A mi chodzilo sa szklanka nie ma nic do cisnienia
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mi chodzi o gniazdo popychacza a nie prowadnice zaworową a to są dwie różne rzeczy,gniazdo jak się wyrobi to głowica na śmieci
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Hej
Głowicę zakładałem 15 tys temu. Zrobiona, prawie bez luzów. Generalnie w stanie bardzo dobrym.
Dziś zmieniłem na olej 10w40 Shell + filtr Boscha. Wymienione czujniki na nowe EPS. Jak na razie kontrolka się nie zapala.
Jutro mam trasę 1300 km ( już ja dwa dni przekładam ) z przyczepą. Zobaczymy, co się będzie dziać.
Mechanik mi powiedział, że jak jest ciśnienie o okolicach 0,5 bara na głowicy na wolnych obrotach to nie ma się co martwić spodem, bo tam na pewno jest ciśnienie.
Na rozgrzanym silniku mam na spodzie :
900 obr : około 1 bara ( i tu jak mocno podeptałem to kontrolna zaczęła migać, widać olej się mocno nagrzewa )
2000 obr : około 2 barów
4000 obr : około 4,3 bara.
Muszę jednak dodać, że dopóki BOST pina nie założyłem, to nigdy kontrolki nie migały a teraz po konkretnej jeździe zaczęły.
Wniosek jeden - olej bardziej się nagrzewa.
Jako ciekawostka : widziałem dziś dwa transportery ABL-e. Jeden w ogóle nie miał czujnika w głowicy ( oryginalna zaślepka ). A kolejny miał na spodzie czujnik brązowy - czyli 0,35 bara. Auta mają nastukane po kilkaset km, i nic im nie ma. Zresztą po karoseriach widać, że swoje mają za sobą :) .
Tak, czy owak. Zastanawiam się czy nie założyć jakiejś zewnętrznej chłodnicy oleju. Na pewno trochę by to pomogło na temp. oleju.
Macie jakieś pomysły skąd pobrać olej ?
Zastanawiam, się czy można by było pobrać olej z rurki powrotnej z turbo. ?
A chyba najlepiej by było aby zastąpić oryginalną chłodniczkę tą zewnętrzną.
Czy jest jakiś patent aby to zrobić ?
Pozdrawiam
Tomek
Głowicę zakładałem 15 tys temu. Zrobiona, prawie bez luzów. Generalnie w stanie bardzo dobrym.
Dziś zmieniłem na olej 10w40 Shell + filtr Boscha. Wymienione czujniki na nowe EPS. Jak na razie kontrolka się nie zapala.
Jutro mam trasę 1300 km ( już ja dwa dni przekładam ) z przyczepą. Zobaczymy, co się będzie dziać.
Mechanik mi powiedział, że jak jest ciśnienie o okolicach 0,5 bara na głowicy na wolnych obrotach to nie ma się co martwić spodem, bo tam na pewno jest ciśnienie.
Na rozgrzanym silniku mam na spodzie :
900 obr : około 1 bara ( i tu jak mocno podeptałem to kontrolna zaczęła migać, widać olej się mocno nagrzewa )
2000 obr : około 2 barów
4000 obr : około 4,3 bara.
Muszę jednak dodać, że dopóki BOST pina nie założyłem, to nigdy kontrolki nie migały a teraz po konkretnej jeździe zaczęły.
Wniosek jeden - olej bardziej się nagrzewa.
Jako ciekawostka : widziałem dziś dwa transportery ABL-e. Jeden w ogóle nie miał czujnika w głowicy ( oryginalna zaślepka ). A kolejny miał na spodzie czujnik brązowy - czyli 0,35 bara. Auta mają nastukane po kilkaset km, i nic im nie ma. Zresztą po karoseriach widać, że swoje mają za sobą :) .
Tak, czy owak. Zastanawiam się czy nie założyć jakiejś zewnętrznej chłodnicy oleju. Na pewno trochę by to pomogło na temp. oleju.
Macie jakieś pomysły skąd pobrać olej ?
Zastanawiam, się czy można by było pobrać olej z rurki powrotnej z turbo. ?
A chyba najlepiej by było aby zastąpić oryginalną chłodniczkę tą zewnętrzną.
Czy jest jakiś patent aby to zrobić ?
Pozdrawiam
Tomek
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mam zewnętrzną chłodnicę oleju u siebie, przekładka pod filtr oleju z termostatem mocala, węże i chłodnica zewnętrzna 16 rzędowa przed wszystkimi chłodnicami. Polecam
Odnośnie czujnika brązowego w podstawie filtra to już totalne druciarstwo, ale niech każdy robi jak uważa :)
Odnośnie czujnika brązowego w podstawie filtra to już totalne druciarstwo, ale niech każdy robi jak uważa :)
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Probe, zdaje się nabywałeś swoją chłodnicę oleju na ebay.de, możesz rzucić jakiś link ? Też jestem zainteresowany montażem bo latem na autobanach pewnie oliwa dostaje mocno, jak to się przekonam jak zamontuję wreszcie zegar od temperatury oleju.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
A powiedz jak ktoś to zrobił bez luzu jak to gniazdo jest nienaprawialneTomek40 pisze:Hej
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Akurat tej oferty nie ma już, ale wystarczy wpisać w szukajkę: olkuhler satz / olkuhler 16 reihen i znajdziesz. Można też tutaj http://fmic.pl/44-uklad-chlodzeniaostryt4 pisze:Probe, zdaje się nabywałeś swoją chłodnicę oleju na ebay.de, możesz rzucić jakiś link ? Też jestem zainteresowany montażem bo latem na autobanach pewnie oliwa dostaje mocno, jak to się przekonam jak zamontuję wreszcie zegar od temperatury oleju.
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
chemik211 >> może źle się wyraziłem. Nie chodziło o brak luzu, tylko nie było luzów. Czyli gniazda w b. bardzo dobrym stanie. Wiem, że tego się nie naprawia, choć spotkałem się z opinią, iż można napawać. Ale to już inny temat.
Generalnie głowicę kupiłem z W-wie, a mój majster stwierdził, iż jej stan jest naprawdę OK. Przed kupnem jej, wypytałem faceta czy gniazda nie mają luzów aby się kolejny raz nie załatwić. Głowica przyjechał do mnie z wałkiem, zrobiona i splanowana. Szklanki wymienione, gniazda zrobione, zawory nowe itp. Praktycznie głowica po całkowitej regeneracji. Nawet nie była nigdzie pęknięta. Naprawdę stan b.dobry.
Dlatego nie wydaje mi się aby coś z nią było nie tak.
Mechanik mi powiedział, że jak dalej się będzie zdarzać mruganie kontrolki to zdejmą miskę, wsadzą smok do oleju i kręcąc sprawdzą gdzie i ile cieknie. Nie znam się na tym, czy tak się da ale brzmi to sensownie. Zobaczymy.
Probe041>> też uważam z tym brązowym czujnikiem, że to przesada. Ale sam widziałem - był taki wsadzony.
Odnośnie chłodnicy : o ile ci spada temp. oleju. Robiłeś jakiś pomiar ?
Ja mam już kupione zegary, muszę je zainstalować.
Sam jestem ciekaw, ile stopni może mieć olej po podjeździe pod dobrą górkę ?
Widziałem, też na jakimś forum miskę olejowa z dwoma wyprowadzeniami pod chłodnicę zewnętrzną.
Dobrze to wyglądało. Gość pisał, iż zamontował do tego pompę wymuszającą obieg sterowaną termostatem.
A powiem szczerze, że w misce zrobić otwory to żaden problem :)
Generalnie głowicę kupiłem z W-wie, a mój majster stwierdził, iż jej stan jest naprawdę OK. Przed kupnem jej, wypytałem faceta czy gniazda nie mają luzów aby się kolejny raz nie załatwić. Głowica przyjechał do mnie z wałkiem, zrobiona i splanowana. Szklanki wymienione, gniazda zrobione, zawory nowe itp. Praktycznie głowica po całkowitej regeneracji. Nawet nie była nigdzie pęknięta. Naprawdę stan b.dobry.
Dlatego nie wydaje mi się aby coś z nią było nie tak.
Mechanik mi powiedział, że jak dalej się będzie zdarzać mruganie kontrolki to zdejmą miskę, wsadzą smok do oleju i kręcąc sprawdzą gdzie i ile cieknie. Nie znam się na tym, czy tak się da ale brzmi to sensownie. Zobaczymy.
Probe041>> też uważam z tym brązowym czujnikiem, że to przesada. Ale sam widziałem - był taki wsadzony.
Odnośnie chłodnicy : o ile ci spada temp. oleju. Robiłeś jakiś pomiar ?
Ja mam już kupione zegary, muszę je zainstalować.
Sam jestem ciekaw, ile stopni może mieć olej po podjeździe pod dobrą górkę ?
Widziałem, też na jakimś forum miskę olejowa z dwoma wyprowadzeniami pod chłodnicę zewnętrzną.
Dobrze to wyglądało. Gość pisał, iż zamontował do tego pompę wymuszającą obieg sterowaną termostatem.
A powiem szczerze, że w misce zrobić otwory to żaden problem :)
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Hej
Wróciłem z trasy i kontrolna w głowicy nie mrugała.
Dziś założyłem wskaźniki :
http://www.poland4.com/busforum/in_005.jpg
http://www.poland4.com/busforum/in_006.jpg
http://www.poland4.com/busforum/in_007.jpg
Nie wiem czy to norma, ale u mnie wskaźnik temp. i ciśnienia oleju jest ciepły ( szybka )
a wskaźnik Bost zimny. Czy też tam macie ? Nie wiem czy dobrze to podłączyłem.
Jak się okazało, przy zakręconym MBC turbo daje mi 0,8 atm. Czyli chyba całkiem jeszcze dobrze, o ile wskaźnik dobrze pokazuje.
Teraz zwiększyłem ciśnienie do około 1 atm. Nie czuję jakiegoś wiele większego Poweru. Dobrze przyspiesza ale d...y nie urywa. Zobaczymy jak trochę pojeżdżę, bo dziś tylko mała przejażdżka była aby sprawdzić czy w ogóle to działa. Aby podłączyć pozostałe dwa wskaźniki muszę kupić ten reduktor gwintów.
Pytanie : do ilu mogę bezpiecznie dźwignąć ciśnienie na turbo ? Tak aby uszczelkę nie wydmuchało ?
IC jest spory ( z 2,5 tdi ) więc raczej głowica temp. wytrzyma.
Pozdrawiam
Wróciłem z trasy i kontrolna w głowicy nie mrugała.
Dziś założyłem wskaźniki :
http://www.poland4.com/busforum/in_005.jpg
http://www.poland4.com/busforum/in_006.jpg
http://www.poland4.com/busforum/in_007.jpg
Nie wiem czy to norma, ale u mnie wskaźnik temp. i ciśnienia oleju jest ciepły ( szybka )
a wskaźnik Bost zimny. Czy też tam macie ? Nie wiem czy dobrze to podłączyłem.
Jak się okazało, przy zakręconym MBC turbo daje mi 0,8 atm. Czyli chyba całkiem jeszcze dobrze, o ile wskaźnik dobrze pokazuje.
Teraz zwiększyłem ciśnienie do około 1 atm. Nie czuję jakiegoś wiele większego Poweru. Dobrze przyspiesza ale d...y nie urywa. Zobaczymy jak trochę pojeżdżę, bo dziś tylko mała przejażdżka była aby sprawdzić czy w ogóle to działa. Aby podłączyć pozostałe dwa wskaźniki muszę kupić ten reduktor gwintów.
Pytanie : do ilu mogę bezpiecznie dźwignąć ciśnienie na turbo ? Tak aby uszczelkę nie wydmuchało ?
IC jest spory ( z 2,5 tdi ) więc raczej głowica temp. wytrzyma.
Pozdrawiam
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wiecej powietrza = wiecej paliwa pasowalo by pompe podkrecic na dawce
A pompe masz z transportera czy z golfa z bost pinem
Mi w te lato w najgorsze upaly temperatura oleju nie przekroczyla 100º-105º a cisnienia nie spadlo 0, 7-0, 8 bar
A fajne zegarki ja mam z audi 80
A pompe masz z transportera czy z golfa z bost pinem
Mi w te lato w najgorsze upaly temperatura oleju nie przekroczyla 100º-105º a cisnienia nie spadlo 0, 7-0, 8 bar
A fajne zegarki ja mam z audi 80
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Hej
Masz rację. Chyba trochę musiałbym zwiększyć dawkę. Czy wiesz jaką śrubą i o ile ?
Nie chciałbym czegoś zanadto rozregulować.
Pompę mam z golfa, ( AAZ, 75 KM ). Pin kupiłem osobno.
To ciśnienie 0,7 - 0,8 bara gdzie miałeś, na głowicy czy na spodzie przy filtrze ?
Pozdrawiam
Tomek
Masz rację. Chyba trochę musiałbym zwiększyć dawkę. Czy wiesz jaką śrubą i o ile ?
To ciśnienie 0,7 - 0,8 bara gdzie miałeś, na głowicy czy na spodzie przy filtrze ?
Pozdrawiam
Tomek
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Wujek Google <england>Tomek40 pisze:Hej
Pozdrawiam
Tomek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1103266
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Dzięki.
Probe041
Mam pytanie : Czy jak zamontowałeś tą zewnętrzną chłodnicę oleju i ten adapter z termostatem to jak płynie olej na tą dodatkową chłodnicę to obieg normalny jest zamknięty ? Czy zawsze olej płynie normalnie a jak się termostat otworzy to dodatkowo płynie część oleju przez zewnętrzną chłodnicę ?
Pozdrawiam
Tomek
Probe041
Mam pytanie : Czy jak zamontowałeś tą zewnętrzną chłodnicę oleju i ten adapter z termostatem to jak płynie olej na tą dodatkową chłodnicę to obieg normalny jest zamknięty ? Czy zawsze olej płynie normalnie a jak się termostat otworzy to dodatkowo płynie część oleju przez zewnętrzną chłodnicę ?
Pozdrawiam
Tomek
Ostatnio zmieniony 09 lis 2015, 17:03 przez Tomek40, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czujnik mam przy filtrze oleju na trojniku I to jest prawidlowe miejsce mierzenia cisnienia oleju
Zaraz za pompa I po przefiltrowaniu gotowe cisnienie robocze
Z ta regulacja dawki to ostroznie zeby nie przecholowac pol obrotu 3/4 to max w lewo
Zaraz za pompa I po przefiltrowaniu gotowe cisnienie robocze
Z ta regulacja dawki to ostroznie zeby nie przecholowac pol obrotu 3/4 to max w lewo