Witam
Proszę Was o pomoc w małej przeróbce w ogrzewaniu mojej taczki. Moja konsola wygląda tak, mam przełączniki suwakowe standard na przód, regulacje temperatury i siły nawiewu tylnej nagrzewnicy oraz temp i siłę nawiewu klimy tył. Otóż przy przełączenie suwaka na nawiew na szybę przednią rozłącza się ogrzewanie tyle. W zimę woże często ludzi i jest dylemat, widzieć gdzie jadę czy ogrzać ludzi z tyłu.
Jak się do tego zabrać, czy jest to też kwestia zaworu czy wystarczy zasilić dmuchawę?
Rozłączanie nawiewów
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
skiwojownik
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Carevelle
- Opis: wersja USA, 1993, klimatyzacja, el. szyby i lusterka, LPG,
- Kontakt:
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Rozłączanie nawiewów
Jesli masz klime to chyba jest to oryginalne rozwiazanie
U mnie jest tak samo
Nie wiem co dokladnie konstruktor mial na mysli,ale albo chodzilo o zbyt duzy pobor pradu podczas pracy klimy i obydwu nawiewow
Albo o to ze podczas nadmuchu na szybe,przednia nagrzewnica pracuje zawsze w obiegu otwartym powietrza,a tylna zawsze z powodu swojej konstrukcji w zamknietym
U mnie jest tak samo
Nie wiem co dokladnie konstruktor mial na mysli,ale albo chodzilo o zbyt duzy pobor pradu podczas pracy klimy i obydwu nawiewow
Albo o to ze podczas nadmuchu na szybe,przednia nagrzewnica pracuje zawsze w obiegu otwartym powietrza,a tylna zawsze z powodu swojej konstrukcji w zamknietym
-
skiwojownik
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Carevelle
- Opis: wersja USA, 1993, klimatyzacja, el. szyby i lusterka, LPG,
- Kontakt:
Re: Rozłączanie nawiewów
Wiem, natomiast muszę to zmodernizować bo jest to denerwujące (zabawa wajchą - trochę szyby, trochę tyłu)
A jeśli chodzi o pobór prądu to wątpię ponieważ przy nawiewie na szybę uaktywnia się możliwość włączenia klimy na tył, czyli nawiewu z podsufitki (może to taki nawiew na tylne szyby).
Bawić się z suwakowym regulatorem nawiewów czy tylną dmuchawą?
Pozdrawiam
A jeśli chodzi o pobór prądu to wątpię ponieważ przy nawiewie na szybę uaktywnia się możliwość włączenia klimy na tył, czyli nawiewu z podsufitki (może to taki nawiew na tylne szyby).
Bawić się z suwakowym regulatorem nawiewów czy tylną dmuchawą?
Pozdrawiam