Witam.
Mam na imie Lukasz od roku jestem posiadaczem vw t4 lift carravel z 97 roku silniczek 2,5 tdi.
Mam 2 pytania.
Po walce z webasto wszystko gra lecz...
Czy w panelu sterowania webasto o takim
http://obrazki.elektroda.net/8_1289488824.jpg
jest podswietlenie gdyz jest to irytujace ze trzeba zaplac oswietlenie kabiny by cos ustawic.
I drugie pytanie tez zwiazane z webasto a dokladniej z przekaznikiem zalaczajacym ladowanie w 2 akumulatorze. U mnie on wogule nie reagowal i nie ladowal 2 aku. Prad docieral do przekaznika ale nic wiecej wiec zrobilem tak ze po przekreceniu kluczyka przekaznik sie otwiera. Impuls zawiadujacy otwarciem wzialem z skrzynki bezpiecznikow. Ale powiedzcie mi jak jest w tych naszych t4 fabrycznie.
Pozdrawiam Lukasz.
podswietlenie panelu webasto.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
misiek1988
- Forumowicz T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4 lift
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
-
tomas19tdi
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: podswietlenie panelu webasto.
zaroweczka jest wlutowywana do plytki sterownika,musisz rozebrac panel.Ja wstawilem zamiast zaroweczki diode.Jesli chodzi o ladowanie 2 aku,to usiebie zrobilem tak ze dopiero przy odlaeniu idzie impuls ze zbudzenia ladowania,tak podpowiedzieli koledzy z forum za ,ktorm bardzo dziekuje.. <up>
-
misiek1988
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4 lift
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: podswietlenie panelu webasto.
Witam pamieta ktos moze w takim sterowniki webasto jak wyzej na zdjeciu na ktory pin mam dac napiecie by sprawdzic sterownik w domu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk