Nowy "namiot" do dachu podnoszonego, koszt, wykonawca?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 31
- Model:
- Auto: California Exclusive
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Nowy "namiot" do dachu podnoszonego, koszt, wykonawca?
Byc moze bede musial dorobic nowy namiot czy jak to zwal do podnoszonego dachu, ktos moze polecic kogos kto moglby to zrobic?
Jaki koszt?
Jaki koszt?
-
karlaappetina
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 westfalia
- Kontakt:
Re: Nowy "namiot" do dachu podnoszonego, koszt, wykonawca?
Podłączam się pod pytanie, również szukam speca od dachowych namiotów:-)
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Sugeruję nie zlecać nikomu w kraju bo na 99,9% będą to robić pierwszy raz i bbedzie to wyglądało średnio, że nie wspomnę o doborze materialu i zamków. Na ebay.de jest firma która sprzedaje namioty do podnoszonego dachu i jest to wyrób jak oryginał. Zakupu trzeba dokonać nie przez ebay.de a przez ich sklep internetowy to bedzie taniej jakieś 30euro czyli lekko ponad 300eur. Koszt wysyłki do pl jest akceptowalny. No i mozna sobie zamowic namiot z oknem z przodu i po bokach
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Znalazlem pana w Lodzi polecanego na forum T3.
Ponoc dobry i cena tez ok bo w granicach 500-700 pln.
Jeszcze nie korzystalem wiem nie wiem jak wychodzi na koniec ;).
Ponoc dobry i cena tez ok bo w granicach 500-700 pln.
Jeszcze nie korzystalem wiem nie wiem jak wychodzi na koniec ;).
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Jeżeli jest to gość co szyje przedsionki i firma mieści się na ul. Deca bodajże to porządny gość, ma pojęcie i można się dogadać.
Robi różne dziwne rzeczy i można mu wytłumaczyć nawet przez telefon i meilem (rozumie co się do niego mówi), będę robił autorski daszek do busa u niego, bo ten z Juli to się nadaje do ......
Robi różne dziwne rzeczy i można mu wytłumaczyć nawet przez telefon i meilem (rozumie co się do niego mówi), będę robił autorski daszek do busa u niego, bo ten z Juli to się nadaje do ......
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
niebieski-n2 pisze:Jeżeli jest to gość co szyje przedsionki i firma mieści się na ul. Deca bodajże to porządny gość, ma pojęcie i można się dogadać.
Tak, to ten, rozmowa byla konkretna i gosciu komunikatywny wiec mam wrazenie ze bedzie ok.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
jaka cena taka jakość materiału i zgodność z wyrobem oryginalnym.vw_man pisze:niebieski-n2 pisze:Jeżeli jest to gość co szyje przedsionki i firma mieści się na ul. Deca bodajże to porządny gość, ma pojęcie i można się dogadać.
Tak, to ten, rozmowa byla konkretna i gosciu komunikatywny wiec mam wrazenie ze bedzie ok.
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Niekoniecznie.vwyogi pisze:jaka cena taka jakość materiału i zgodność z wyrobem oryginalnym.vw_man pisze:niebieski-n2 pisze:Jeżeli jest to gość co szyje przedsionki i firma mieści się na ul. Deca bodajże to porządny gość, ma pojęcie i można się dogadać.
W Polsce pokutuje jeszcze model biznesu "za jedno zlecenie kupie se mercedesa" czyli "dac przegieta cene i patrzec czy klient padnie i sie nie podniesie czy sie podniesie i zaplaci placzac". Zalezy od podejscia do biznesu. Mozna miec wiecej pracy i nizsze ceny , mozna tez odwrotnie. Tez jest kwestia rejonu Polski, Wawa, moze byc i 2x razy drozsza i ze wzgledu na wyzsze zarobki, wysokosc czynszy no i tez dosc powszechny juz wspomniany model biznesowy. O ile wiem ten pan nie pojawil sie nagle tylko ma juz przeszlosc udokumentowana poprzednimi zleceniami. Na marginesie na to samo zlecenie w innej firmie dano mi cene 2000pln :), praktycznie cene nowego namiotu w Niemczech.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
założenia teoretycznie OK, zgadzam się, ale poproś naszych kolegów z forum T3 o pokazanie zrobionego dachy przez kogokolwiek z kraju i porównaj z oryginałem. Znam forum t3 bo sam jestem/byłem jego użytkownikiem przez wiele lat bo miałem kilak T3, ale namiotu zrobionego idealnie, zgodnie z oryginałem to nie widziałem, oczywiście wszystkiego nie widziałem i może taki jest i jak jest to bym poprosił o linka. rozumiem, że różnica w cenie ma znaczenie bo to kilka dobrych stówek, ale są rzeczy na których nie można/nie powinno się oszczędzać
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
vwyogi pisze:założenia teoretycznie OK, zgadzam się, ale poproś naszych kolegów z forum T3 o pokazanie zrobionego dachy przez kogokolwiek z kraju i porównaj z oryginałem. Znam forum t3 bo sam jestem/byłem jego użytkownikiem przez wiele lat bo miałem kilak T3, ale namiotu zrobionego idealnie, zgodnie z oryginałem to nie widziałem, oczywiście wszystkiego nie widziałem i może taki jest i jak jest to bym poprosił o linka. rozumiem, że różnica w cenie ma znaczenie bo to kilka dobrych stówek, ale są rzeczy na których nie można/nie powinno się oszczędzać
Zgoda, nie wiem, nie widzialem, zarobiony jestem. ;).
Mysle ze Niebieski bedzie wiedzial niedlugo to nam powie.
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czy udalo sie komus znalesc kogos dobrego do uszycia namiotu?
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Kupilem namiot u pana w Lodzi i jestem zadowolony.
Jedyna sprawa to to ze zamowilem material nieoddychajacy i to byl blad bo nieoddychajacy jest gumowany i nie wiem jak to sie bedzie zachowywalo w lato. Samo uszycie jakosciowo spoko.
Jedyna sprawa to to ze zamowilem material nieoddychajacy i to byl blad bo nieoddychajacy jest gumowany i nie wiem jak to sie bedzie zachowywalo w lato. Samo uszycie jakosciowo spoko.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Wrzuciłbyś jakieś zdjęcie i napisał z ciekawości jaki koszt?
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
niebieski-n2 pisze:Wrzuciłbyś jakieś zdjęcie i napisał z ciekawości jaki koszt?
Jak zaloze to wrzuce, koszt plus minus 700 PLN.
-
michut4
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Bardzo bym prosił namiar do Łodzi też bym się skusił na namiot :)
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
http://www.przedsionki.pl/michut4 pisze:Bardzo bym prosił namiar do Łodzi też bym się skusił na namiot :)
-
woycieh
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Być może komuś się przyda, trafiłem na takie firmy:
http://krawiectwoplona.pl/oferta/namioty-na-westfale
I jeszcze jedna pani, która szyje namioty dla swojego syna, on zajmuje się renowacją samochodów i przeróbkami T4 w UK.
Zgubiłem namiar na tą kobietę, ale tutaj jest strona syna: http://eterniaworks.co.uk/ można napisać na email, z pewnością pomoże.
Nie korzystałem z usług tych osób, także nie wypowiem się nt. jakości wykonania.
I jeszcze jedna pani, która szyje namioty dla swojego syna, on zajmuje się renowacją samochodów i przeróbkami T4 w UK.
Zgubiłem namiar na tą kobietę, ale tutaj jest strona syna: http://eterniaworks.co.uk/ można napisać na email, z pewnością pomoże.
Nie korzystałem z usług tych osób, także nie wypowiem się nt. jakości wykonania.
-
vw_man
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
woycieh pisze:Być może komuś się przyda, trafiłem na takie firmy:
Kup w UK, tanio bedzie ;).
flax pisze:Dzieki.
Sory, nie widzialem.
Tak to ten pan z Active Life.
Dobra komunikacja i mozna zaufac.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 21:01 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
woycieh
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Sory, pogubiłem się w ost. postach, ale dla jeszcze wyjaśnienia - pani od namiotów była spod Łodzi chyba, w każdym razie z Polski, syn stacjonuje w UK :)
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Gdyby ktoś szukał osoby, która uszyje nowy namiot to mogę dać namiary. Kobieta jest z Bielska Białej. Dawno nie miałem do czynienia z tak komunikatywną i obeznaną w temacie osobą. Kobitka tylko się tym zajmuje. Szyje nawet na europe do t1 t2 t3 t4 itd. Wie o co chodzi. Lift, przedlift, westfalia, reimo, carthago wszystkie te nazwy nie są dla niej niczym nowym. Na życzenie zrobi co się wymyśli. Jedno okno dwa trzy. Kolor do wyboru. Moskitiery zamki itd. Materiał produkowany w Łodzi. Tak jak w oryginale: bawełna impregnowana. Robi wysyłkowo wg swoich wzorów lub wg przysłanego starego. Cena od 650 do 850 w zależności co się wymyśli. Ja zamówiłem z trzema oknami dwa boczne otwierane na zamek i moskitiera stała. Przednie okno dwa zamki . Zasłonka na zamku i moskitiera też na osobnym zamku więc można wyjść :) uszyty więcej niż idealnie. Dzisiaj zakładałem. Leży jak fabryczny. Polecam
-
javor3791
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Witam
czy jest szansa na jakikolwiek kontakt do tej Pani z Bielska bo szukalem w internetach i nic
mam t4 californie( wlasciwie ja skladam z czesci i namiot mam w rozsypce)
pozdr i czekam na kontakt
czy jest szansa na jakikolwiek kontakt do tej Pani z Bielska bo szukalem w internetach i nic
mam t4 californie( wlasciwie ja skladam z czesci i namiot mam w rozsypce)
pozdr i czekam na kontakt
-
javor3791
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
-
Zglanowany
- Początkujący T4
- 5
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Multivan 1994
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Wspomniana 'Pani Bożena' cały czas szyje namioty. Mój (jak się okazało cały czas oryginalny) był porwany i nieco podgnity. Zdjąłem, wysłałem jako wzór. Nówka kosztowała mnie 970 zeta (koszty dwóch przesyłek wliczone w cenę). Oryginalny namiot został spakowany i odesłany do mnie (będzie mi w przyszłości służył jako kolejny wzór.
W temacie Powolniak (Mój Bus), można zobaczyć, jak się namiot prezentuje. Ma nieco inną konstrukcję od oryginału - zostały wyszyte dodatkowe boczne okna (oryginał miał tyko jedno z przodu). Moskitiera przednia jest odpinana na suwak. Dodatkowo, zostały wszyte gumki na wszystkich rogach i dodatkowe tasiemki z boków, które zdecydowanie ułatwiają jego poprawne składanie. Trzeba tylko uważać, bo pani jest perfekcjonistką. Ja wybrałem tylko kolor dachu, ale okazało się, że szycie opóźni się o kilka dni, bo czekała na dostawę suwaków, które będą pasowały pod kolor materiału. Jak jej powiedziałem, że dla mnie takie detale nie mają znaczenia, więc jeśli ma pod ręką suwaki o innym kolorze, to może szyć dalej, żeby kolejki nie powiększać. Dowiedziałem się (z lekkim uśmiechem w głosie), że mam nie przesadzać :)
Materiał jest oddychający, zabezpieczony przed wilgocią, ale pewnie trzeba się będzie zainteresować tematem impregnacji na kolejne lata.
W temacie Powolniak (Mój Bus), można zobaczyć, jak się namiot prezentuje. Ma nieco inną konstrukcję od oryginału - zostały wyszyte dodatkowe boczne okna (oryginał miał tyko jedno z przodu). Moskitiera przednia jest odpinana na suwak. Dodatkowo, zostały wszyte gumki na wszystkich rogach i dodatkowe tasiemki z boków, które zdecydowanie ułatwiają jego poprawne składanie. Trzeba tylko uważać, bo pani jest perfekcjonistką. Ja wybrałem tylko kolor dachu, ale okazało się, że szycie opóźni się o kilka dni, bo czekała na dostawę suwaków, które będą pasowały pod kolor materiału. Jak jej powiedziałem, że dla mnie takie detale nie mają znaczenia, więc jeśli ma pod ręką suwaki o innym kolorze, to może szyć dalej, żeby kolejki nie powiększać. Dowiedziałem się (z lekkim uśmiechem w głosie), że mam nie przesadzać :)
Materiał jest oddychający, zabezpieczony przed wilgocią, ale pewnie trzeba się będzie zainteresować tematem impregnacji na kolejne lata.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Zwróc uwagę podczas deszczu na tył namiotu. Woda ścieka z całego dachu na namiot. Mój uszyty u pani Bożenki właśnie tam przecieka. Następny uszyłbym już z innych materiałów niż bawełna impregnowana. Coś nowocześniejszego na bazie poliestrów i w 100% nieprzemakalnego. Nie musi oddychać. Po tą są trzy okna i i górne okienko wentylacyjne.
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Na namioty polecam materiał Dralon. U mnie dwie sztuki Maggioliny właśnie z niego - oddychają i nie przepuszczają wody. Przypuszczam, że impregnacja tez robi swoje. W "sztuczne" na namiot bym się nie pakował - kupiłem kiedyś Quechuę Poliester Ripstop i po jednym wypadzie w ciepłe kraje poszła w odstawkę bo nie dało się w niej spać.