Montaz telewizora LCD.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maverick606
- Nowy T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 lift
- Kontakt:
Montaz telewizora LCD.
Witam. Nosze sie z zamiarem montazu telewizora lcd dla pasazerow tylnych rzedow siedzen w moim t4. Robil ktos juz cos takiego? Generalnie chodzi mi o to w jaki sposob go zawiesic,bo reszta jest dla mnie jasna i oczywista. Jakies sugestie?
-
maverick606
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: Montaz telewizora LCD.
Mysle ze max 19 cali. To bedzie telewizor,nie monitor wiec wazyc bedzie pare kilo i zastanawiam sie jak go zamocowac zeby to w miare stabilne bylo,nie drzalo no i nie spadlo ;D
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Lcd montuje się z powodzeniem do wzmocnienia pod listwą łączącą podsufitki.
http://www.weetjewel.com/tips_en_trucs/ ... speler.htm
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
mowa jest o 19calach a nie o 7 calach to troszke innaczej trzeba zrobićgrzesiex pisze:Lcd montuje się z powodzeniem do wzmocnienia pod listwą łączącą podsufitki.
dostepne są telewizory w tym rozmiarze o wadze nie przekraczajacej 1,3 kgmaverick606 pisze:Mysle ze max 19 cali. To bedzie telewizor,nie monitor wiec wazyc bedzie pare kilo i zastanawiam sie jak go zamocowac zeby to w miare stabilne bylo,nie drzalo no i nie spadlo ;D
19cali jest za duza do t4 17 wystarcza w zupelności wiem bo montowalem ale to twoja decyzja
problem polega na tym ze to wzmocnienie miedzy podsufitkami jest bardzo wąskie i musisz je poszerzyć do wielkości podstawy montowanego telewizora tak aby calosć byla stabilna po montarzu i nie uszkodziła podsufitki
problem tez pojawia się gdy masz podsufitke z nawiewami bo tu wtedy nalezy zastosowac inne rozwiazanie .....
19cali zamontowane w T5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
andrewa a mozesz powiedziec jakie??? u mnie sa nawiewy, mam zamontowany monitor 7 cali a chce wlasnie 17..
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
ento pisze:andrewa a mozesz powiedziec jakie??? u mnie sa nawiewy, mam zamontowany monitor 7 cali a chce wlasnie 17..
jeśli nie masz szyber dachu z przodu to nalezy zrobić dodatkową podstawę pod monitor daj mi kilka dni to fotki porobie jak dojedzie do mnie kol Glanu ze swoja teczką
-
maverick606
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
w oczekiwaniu na fotki zapodaje linka do sklepu z LCD i nie tylko .....
http://allegro.pl/my_page.php?uid=11191561
solidny partner do wspołpracy przesyłki błyskawicznie dostarczane z wymianą nie ma problemu itd...
http://allegro.pl/my_page.php?uid=11191561
solidny partner do wspołpracy przesyłki błyskawicznie dostarczane z wymianą nie ma problemu itd...
-
Dizel
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
A po co ci tv ?? Monitor jest lepszy.Sam mam 10,4 " i to wystarcza.By oglądać programy naziemnej telewizji cyfrowej,(bo innej nie będzie) trzeba mieć odbiornik telewizyjny z dekoderem MPEG-4 lub kupić sam dekoder, tzw. set-top box i podłączyć go do odbiornika.Więc zakup odbiornika tv to zbędny wydatek kasy.Już lepiej zakupić radio z tv :)maverick606 pisze:Mysle ze max 19 cali. To bedzie telewizor,nie monitor wiec wazyc bedzie pare kilo i zastanawiam sie jak go zamocowac zeby to w miare stabilne bylo,nie drzalo no i nie spadlo ;D
-
maverick606
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Po to ze monitor zazwyczaj ma tylko wejscie vga. za cene monitora z wejsciem component (aby podlaczyc jakies zrodlo obrazu - na przyklad odtwarzacz dvd,lub radio z takim odtwarzaczem co za tym idzie dodatkowy koszt) mam praktycznie tv np. z wbudowanym wejsciem usb lub odtwarzaczem dvd a wiec wszystko w jednym. Nie mam zamiaru odbierac tym tv tylko odtarzac filmy z dvd/pendriva. Do tego mam zestaw glosnikow 5.1 .
-
starter
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Ja wczoraj zamówiłem sobie ten sprzęt
http://allegro.pl/dvd-samochodowe-10-2- ... 12724.html
za 350zł mam DVD i TV 10.2'oraz 300gier,tylko poczekac musze do 30 dni
a ma ktoś może linka do jakiejś aukcji na której mógłbym kupic mocowanie mojego TV DVD do sufitu?o samo mocowanie mi chodzi które by trzymało monitor,resztę sobie jakoś przerobię
edytuj posty - nie pisz jednego pod drugim
http://allegro.pl/dvd-samochodowe-10-2- ... 12724.html
za 350zł mam DVD i TV 10.2'oraz 300gier,tylko poczekac musze do 30 dni
a ma ktoś może linka do jakiejś aukcji na której mógłbym kupic mocowanie mojego TV DVD do sufitu?o samo mocowanie mi chodzi które by trzymało monitor,resztę sobie jakoś przerobię
edytuj posty - nie pisz jednego pod drugim
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
starter pisze:a ma ktoś może linka do jakiejś aukcji na której mógłbym kupić mocowanie mojego TV DVD do sufitu?o samo mocowanie mi chodzi które by trzymało monitor,resztę sobie jakoś przerobię
podejrzewam że to nic nie da bo ten sprzęt nie ma funkcji obracania obrazu a do góry nogami to raczej kiepsko oglądać ... w zestawie torba do mocowania w zagłówku
jeżeli już to doradzam taśmę typu rzep dostępną w castoramie troszkę inwencji krawieckiej i gotowe ...
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 18:50 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia i literówki
Powód: ortografia i literówki
-
starter
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
no ale jeżeli jest mocowanie to już moja sprawa jak zamocuję monitor,chodzi mi o mocowanie do uchwytu do sufitu,a na TV sam zrobię sobie mocowanie w takiej pozycji żeby nie był odwrócony obraz