Witam - zgniłek landrynka :)
-
doge2
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter T4
- Kontakt:
Witam - zgniłek landrynka :)
Witam wszystkich, postanowiłem w końcu założyć tutaj konto :)
Mojego busika posiadam od 2001r, sprowadzony z Niemiec od takiego niemieckiego " Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne :
obecnie przebieg 199tyś, wiem że śmieszny ale oryginalny , silnik chodzi jak pszczółka a jest to 2.0 aac z gazem Landi Renzo. Ostatnio wymieniałem przednie zawieszenie bo było jeszcze fabryczne. Samochód niestety...rdzewieje na potęgę ale już ma wspawane nowe blachy i czeka na lakiernika
Samochodem przejechałem 170 tyś km i stwierdzam że to najlepszy samochód jaki miałem i mam, nigdy go nie oddam <cool>
Mam jeden wielki problem ze spalaniem, borykam się z nim w sumie od zawsze!!! Może ktoś będzie wiedział o co chodzi bo "mechaniory" i "gazowniki" mówią że to normalne.
Powiem tak, mój busik... od zawsze pali 20-25L gazu... benzyny coś koło 17L na sto. I mówię tu o jeździe "na pusto po mieście" w trasie tak przy 90-100km/h pali 19L gazu a benzyny 15L. Silnik jest zdrowy, nie bierze oleju, rozrządy wymienione, świece, przewody, kopułka, nowy parownik, to nic nie zmieniło, również gaz był regulowany myślę że tak z 20 razy i bez zmian. Słyszałem opinie że to auto tyle pali ale wciąż nie mogę w to uwierzyć,
Oto autko:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55BA7EBE[/url]
Mojego busika posiadam od 2001r, sprowadzony z Niemiec od takiego niemieckiego " Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne :
obecnie przebieg 199tyś, wiem że śmieszny ale oryginalny , silnik chodzi jak pszczółka a jest to 2.0 aac z gazem Landi Renzo. Ostatnio wymieniałem przednie zawieszenie bo było jeszcze fabryczne. Samochód niestety...rdzewieje na potęgę ale już ma wspawane nowe blachy i czeka na lakiernika
Samochodem przejechałem 170 tyś km i stwierdzam że to najlepszy samochód jaki miałem i mam, nigdy go nie oddam <cool>
Mam jeden wielki problem ze spalaniem, borykam się z nim w sumie od zawsze!!! Może ktoś będzie wiedział o co chodzi bo "mechaniory" i "gazowniki" mówią że to normalne.
Powiem tak, mój busik... od zawsze pali 20-25L gazu... benzyny coś koło 17L na sto. I mówię tu o jeździe "na pusto po mieście" w trasie tak przy 90-100km/h pali 19L gazu a benzyny 15L. Silnik jest zdrowy, nie bierze oleju, rozrządy wymienione, świece, przewody, kopułka, nowy parownik, to nic nie zmieniło, również gaz był regulowany myślę że tak z 20 razy i bez zmian. Słyszałem opinie że to auto tyle pali ale wciąż nie mogę w to uwierzyć,
Oto autko:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55BA7EBE[/url]
-
SANCZO
- Stały bywalec
- 11
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Witam - zgniłek landrynka :)
Wydaje mi się, że trochę za dużo, mogę się jednak mylić ale może coś z sondą nie tak jeśli posiada (bo nie znam tego silnika) albo czujnik temp. Może dobrze byłoby wyczyścić przepustnicę .
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Spalanie to jakaś masakra, coś chyba nie tak. Czy ktoś to diagnozował ? Fachowo ?
-
doge2
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter T4
- Kontakt:
Tak, jeździłem do gazowników i mówią że to chyba normalne... ogólnie autem się drożej jeździ niż bmw 750 w benzynie :P.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=7&t= ... 52#p147152
Tam proszę kontynuować... Tu wkrótce zajedzie śmieciara.
Tam proszę kontynuować... Tu wkrótce zajedzie śmieciara.