[2.5 TDI ACV] Dymek mgiełka z klimatyzacji
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
[2.5 TDI ACV] Dymek mgiełka z klimatyzacji
Witam!
Ostatnio jak się zrobiło ciepło to coś dziwnego dzieje się z moją klimatyzacją. A mianowicie tylko z tych środkowych tuneli leci taka delikatna mgiełka(dymek) bez zapachu. Generalnie mnie to nie przeszkadza bo klima chłodzi fest a nawet bardzo dobrze. Objaw można zaobserwować na poniższym filmiku. Co to może być?
https://youtu.be/8wO1d3MZR2U
Ostatnio jak się zrobiło ciepło to coś dziwnego dzieje się z moją klimatyzacją. A mianowicie tylko z tych środkowych tuneli leci taka delikatna mgiełka(dymek) bez zapachu. Generalnie mnie to nie przeszkadza bo klima chłodzi fest a nawet bardzo dobrze. Objaw można zaobserwować na poniższym filmiku. Co to może być?
https://youtu.be/8wO1d3MZR2U
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Re: [2.5 TDI ACV] Dymek mgiełka z klimatyzacji
Faktycznie o tym nie pomyślałem. Wcześniej woda kapała pod autem a teraz nie. Jak zlokalizować ten wylot wody żeby go przetkać.
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Jakaś dziwna sprawa bo woda dostała mi się do kanałów nawiewu. Jest jej tyle że jak skręcam w lewo to nawiew przestaje działać i wylewa się na podłogę. Idę teraz wszystko rozkręcać. A nie mam pojęcia od czego zacząć :/Probe041 pisze:Za środkowym schowkiem idzie rurka z nagrzewnicy
EDIT:
Rozebrałem to dziadostwo wyciągnąłem tą rurkę ale ona była drożna a woda nie leci. więc wsadziłem tam do nagrzewnicy śrubokręt i zaczęła się lać woda - dosyć sporo. Trochę potrwało zanim znalazłem butelkę. Potem zaparkowałem auto tak żeby stało pochyło i jeszcze trochę tej wody wyleciało. Potem zrobiłem rundkę i zauważyłem że sporo się wylewa jak skręcam w lewo. Więc kierunek do najbliższego ronda i tak z 10 kółek i prawie całą butelkę napełniłem :). W sumie tak ze trzy litry to tam było napewno :d
http://s19.postimg.org/6bzizsqnj/2015_06_15_21_30_22.jpg
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Niezłego tam grzyba musisz miec jak się w środku aż zatkało i woda nie spływała
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Właśnie że nic mi nie śmierdzi a zatkało się od tej pianki którą kanały wentylacyjne są wyłożone. Nie wiem jak u was ale u mnie się czasem zdarza że kawałek tej pianki wyleci przez nawiew. Pewnie się to już w środku wszystko rozpada ze starości :)Probe041 pisze:Niezłego tam grzyba musisz miec jak się w środku aż zatkało i woda nie spływała
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Od kiedy to pianka jest w kanałach wentylacyjnych w T4????
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Nie zaglądałem do środka ale jak jest nawiew na maksa włączony to od czasu do czasu coś takiego piankowego czarnego wylatuje. Ostatnimi czasu nawet sporo tego było i to mi właśnie odpływ zatkało.Probe041 pisze:Od kiedy to pianka jest w kanałach wentylacyjnych w T4????
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
jak ci gąbka czarna wypada to niedługo w zimę powiesz ze nie ma ogrzewania w aucie a nagrzewnica gorąca :)) na klapie zimne ciepłe powietrze w mieszalniku jest naklejona ta gąbka a jak się wykrusza od starości to będzie przewiewna i nie będzie prawidłowo kierowac powietrzem
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
no cóż auta nie młodnieją. A jakbym tak chciał wymieniać wszystko co już nie wygląda jak nowe to bym musiał całą wypłatę w auto zapakować. Klima i ogrzewanie działa dymek(mgiełka) już nie leci więc dla mnie jest git.