Witajcie Panowie
Szukam haka do mojej teczki, ma ciągać co jakiś czas max 1500 kg przyczepa z ładunkiem.
Co powiecie o tym haku?
http://allegro.pl/nowy-hak-holowniczy-v ... 99873.html
Jest na allegro dwóch konkurentów i jeden na drugiego smaruje. W/w sprzedawca ma najmniej negatywów typu, że coś nie pasuje.
Pozdrawiam
Hak do t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kimon
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Doka
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Hak do t4
Witaj,
Hak wygląda solidnie a jak coś nie będzie pasowało to odsyłasz na koszt sprzedającego w ciągu 14 dni ( prawo konsumenckie ) :)
Hak wygląda solidnie a jak coś nie będzie pasowało to odsyłasz na koszt sprzedającego w ciągu 14 dni ( prawo konsumenckie ) :)
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Hak do t4
Kolego kupiłem dokładnie taki sam hak mam go już dwa lata. Jakość powłoki lakierniczej o kant czterech liter trzeba go malować (ja w tym roku muszę go wymontować i pomalować tak jak ma być) co do wytrzymałości targałem nim już ok 2500kg i krzywda żadna mu się nie stała. Dobra rada jak będziesz go montował to skręć go sobie ultra delikatnie tak żeby były spore luzy na każda stronę dopiero jak przykręcisz te blachy do nadwozia skręć to wszystko porządnie do kupy. Zanim zamontujesz te blachy do podłużnic porządnie oczyść z syfu podłużnice tzn twarda szczotka ryżowa i przetrzyj syfu tam jest kupa :P I jeszcze jedna dobra rada ode mnie kup sobie to http://allegro.pl/wiazka-dedykowana-7pi ... 21445.html Uwierz mi bardzo się opłaca to jest plug & play wszystko wpinasz w prawą lampę z tyłu oryginalne wtyczki w oryginalne złącza żadnego cięcia instalacji. Oczywiście na aukcji nie jest na zdjęciu ta wiązka która ma być. Dostaniesz wiązkę kabli i przerywacz z kontrolką do kierunków i gniazdo 7 PIN. Kontrolkę montujesz gdzieś na kokpicie i wpinasz w przerywacz całe okablowanie jest w komplecie. Poza tym że masz wszystko nie naruszone z kablami masz taki plus że jak masz podpięta przyczepę to po włączeniu kierunku miga Ci ta kontrolka jak przyczepy nie masz to nie miga jakby spaliła Ci się żarówka w przyczepie to kontrolka nie będzie migać co oznacza usterkę. Poza tym wiązka jest tak zrobiona że jak podłączasz przyczepę to po włączeniu przeciwmgielnych świeci się tylko w przyczepie a w samochodzie jest rozłączona po odpięciu przyczepy światło tylne przeciwmgielne działa normalnie. Uwierz mi warto dołożyć te 140zł. Podłączenie wiązki zajęło mi dokładnie 15 minut z montażem gniazdka do haka ułożeniem wiązki tak żeby to ładnie wyglądało :) Co do nie pasowania to uwierz mi po to mówię o luźnym skręceniu :P otwory w całej konstrukcji są tak że będziesz miał wrażenie że nie pasuje dopiero jak całość zamontujesz na auto i skręcisz na siłę to się "ułoży" tak jak ma być.