centralny zamek zamyka po uruchomieniu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
artua2
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Multivan T4 1997
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
centralny zamek zamyka po uruchomieniu
Witam, kiedy kupilem swojegi multika miałem problem z centralnym czego powodem byly dość zmęczone silniczki i pekniete spreżynki w drzwiach pasażera i kierowcy. wymontowalem wszystko, dorobilem sprężynki przsmarowalem silniczki i zamki zaczeły działac cicho i co wazne centralny przestał świrować.
jedno co pozostało to samodzielne zamykanie po uruchomieniu zapłonu a po jego wyłączeniu auto się otwiera... da sie to wyłączyć?
jedno co pozostało to samodzielne zamykanie po uruchomieniu zapłonu a po jego wyłączeniu auto się otwiera... da sie to wyłączyć?
-
artua2
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Re: centralny zamek zamyka po uruchomieniu
nie mam ale w aucie jest zamontowany alarm do którego niestety nie mam pilota o ile w ogóle byl...
firma alarmu to clifford, by uruchomić auto muszę wprowadzic kod na takiej 2 przyciskowej klawiaturce która jest od alarmu
firma alarmu to clifford, by uruchomić auto muszę wprowadzic kod na takiej 2 przyciskowej klawiaturce która jest od alarmu
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Musisz znaleźć schemat od tego alarmu lub instrukcje i sprawdzić gdzie jest wpięty lub czy jest możliwość wyłączenia autolocka
-
merlin
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Każdy auto alarm działa na "wyłączonych" przekaźnikach bo w innym przypadku szybko rozładowały by aku więc myślę że wyciągnięcie lub odcięcie zasilania od alarmu załatwi sprawę, uziemi alarm i jego funkcje , zastanawia mnie tylko ta klawiatura do kodów... na jakiej zasadzie to działa...
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mi nie chodziło o wycięcie alarmu tylko wypięcie go z centralnego zamka :)
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
artua2 pisze:nie mam ale w aucie jest zamontowany alarm do którego niestety nie mam pilota o ile w ogóle byl...
http://www.clifford.com/Support/Guides.aspx
-
waldisg
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravell 1998
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
A czy nie jest możliwe wyłączenie tej funkcji po podłączeniu pod komputer ? Ja miałem kiedyś taką funkcję w Passacie. Po uruchomieniu silnika zamykał zamki a po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków następowało odblokowanie drzwi - taki fabryczny antynapad. Niektóre auta miały tak ustawione, że po porzekroczeniu określonej prędkości ( ok. 20 km/h) następowało zaryglowanie drzwi. Jest możliwe wyłączenie tej funkcji przez komputer diagnostyczny.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Trzeba odnalesc instrukcje obslugi konkretnie od tego alarmu (marka/model), w wiekszosci nowszych alarmow poprzez kodowanie opcji alarmu moza wlączyc/wyłączyc blokade drzwi.
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kolega już dostał link do strony producenta z instrukcjami :-)
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2015, 16:45 przez Probe041, łącznie zmieniany 1 raz.
-
BKK
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
A masz oryginalny pilot od samochodu? Jeśli tak, to może być alarm bezpilotowy, a wtedy musisz zidentyfikować jego model np po obudowie lub układzie wyprowadzeń. I wtedy wyłączyć tą funkcję. Jeśli to jednak alarm pilotowy, a w tej chwili trzeba go odblokowywać wpisując kod awaryjny, to osobiście wymieniłbym na jakiś kompletny zestaw. Praca nie będzie trudna, bo wszelkie potrzebne sygnały są już w jednym miejscu. Opcja minimalna, to dostanie się do okablowania alarmu i przecięcie przewodów sterujących centralnym. Bo to, że centralny zamyka po włączeniu zapłonu a nie poruszeniu wskazuje na sterowanie z alarmu.
-
merlin
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Kolego a alarm koduje się własnie pilotem więc po co go mieć i nie uziemiać ? jak nie działa i jeszcze miesza centralnym???artua2 pisze:nie mam ale w aucie jest zamontowany alarm do którego niestety nie mam pilota o ile w ogóle byl...
-
artua2
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Dziękuję za link do strony producenta, znalazłem na niej instrukcję jak odłączyć automatyczne zamykanie/otwieranie... winę miał alarm ale była to jedna z jego opcji.