Ja walcze u siebie już 1miesiąc bo czasu nie ma i powiem że na lakierze mały bąbel a po czyszczeniu dziura, masakrachmielik pisze:Walczę z rudą i nie jest to moja żona.....Miały być tylko zaprawki a zapowiada się grubsza robota...
Nie spodziewałem sie że pęknięcie lakieru na długości 1 cm może zrobić takie rdzawe placki...
ChmielikoBUS EWOLUCJA
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: ChmielikoBUS EWOLUCJA
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Parę fotek z walki z rudą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2018, 18:58 przez chmielik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pomarancza
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Kontakt:
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Ehh żeby te nasze busiki tak nie rdzewiały, to swoim bym jeździł do końca życia <vw>
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dlatego jak rdzewieją trzeba im pomagać aby mogły jeździć nimi do końca życia...
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dalsza część masakry...........
Zderzak i grill jeszcze przed podkładowaniem
http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/IMAG1399.jpg
A teraz dobre informacje ..........skończyłem składać busa <yes> i wczoraj byłem w trasie <yahoo> ....niesamowite jak tym się jeżdzi a jak idzie..
Zaczęło się od małych pęknięć na lakierze które wyczaiłem po zimie ...miałem szybko zrobić i cieszyć się jazdą
Ale jak to bywa w takich sytuacjach diabeł tkwi w szczegółach .
Zacząłem go powolutku szlifować aby nie za dużo uszkodzić lecz jak sie okazało że z małej dziurki jest placek 20x20 to przy innych w ruch już poszedł ciężki sprzęt.
Jak się potem okazało że muszę pomalować prawie całego busa to i poszły zderzaki do malowania oraz grill.I takim to sposobem z małej robótki "robienia zaprawek" spędziłem w MONSTER Stodoła 4 miesiące.
Lecz co by nie było tak różowo to jak skończyłem malowanie to ja szczęśliwy że już odpalam i jadę a tu kupa padł akumulator no więc ładowanie i na drugi dzień
podejście nr 2 Oczywiście dalej zadowolony odpalam ....no dobra pali ale dymi i nie reaguje na gaz...
To ja już lekko zirytowany jak to wjechał dobry a jest zepsuty coś nie tak ...jak sie potem okazało porwał skurczybyk szmatę z pod maski i zatkał dolot.
Jak już sie z tym uporałem to
Podejście nr 3 zobaczymy czemu intecoller zapluty olejem a jak są dodał gazu to potem dwie godziny sie myłem z oleju.....a czemu to tak ....więc fon do specjalistycznej firmy ROTEX której prezesem jest nasz forumowy kolega ROTOR i on mi na to sprawdzaj turbinę i do boju.....
I tak to podejscie nr 3 skończyło sie tym że tego samego dnia przed północą tuliłem turbinę do własnej piersi, aby na drugi dzień z rana oddać ją wstrętnemu kurierowi który będzie nią rzucał i poniewierał.
Co zrobic jak trzeba było jechać do lekarza gdzie miała masaże oraz liftig odmładzający połączony z SPA...A tak na prawdę to wiadomo regeneracja itp....z tym że jak do mnie po 3 dniach wróciła to wyglądała tak ładnie że myślałem że to nie moja ...że w szpitalu podmienili albo coś .
Aż musiałem zadzwonić do lekarza ROTEX-a czy sie czasem nie pomylił .....a on jak to prawdziwy doktor spokojnie wytłumaczył że to jest na pewno moja i że była prana w pralce oraz jedną nogą na złomie a operacja sie udała i wszystko będzie dobrze....No tak ale ja delej nie mogłem uwierzyć że to moja i oglądam ją z każdej strony i sobie przypomniałem że kiedyś miała obciętą nóżkę i patrze jest ledwo zobaczyłem ale jest i tak to poznałem moją turbinę po obciętej nóżce.
Więc mocno przytuliłem turbinkę do piersi i pobiegłem zakładać...A co do wykonania roboty pełen profesjonalizm jeżeli o firmę ROTEX nawet dostałem w komplecie wszystkie śrubki oraz uszczelki do kolektorów oraz turba....Polecam każdemu w ciemno ......a co do kasy to myślę że podobnie a nawet jak by wszystko policzył to sporo taniej....
Podejscie 4
założyłem turbinę i biegnę do samochodu aby odpalić i odjechac w sina dal gdzie oczy poniosą a
rozum nie jest w stanie pojąć.....a tu kupa na to ja QWA no bo przecież sie klocki hamulcowe wysypały
Sobota wieczorem i znowu dupa blada do zobaczenia za tydzień...
Podejscie nr 5
Sobota godzina 11.30 na Godowskiej człowiek cieszący sie na razie dobrym zdrowiem fizycznym acz nie zdiagnozowany jeżeli chodzi o zdrowie psychiczne zabiera sie za składnie busa do kupy a klocki zostawimy na koniec.......No to co składanko i zbliża sie ruda wieczorowa porą czas na piwko do mnie żecze ....a ja cały dzień o suchym pysku bo przecież zmienie wieczorem klocki i sie karnę po wsi ...
Zmieniłem klocki i zadowolony że już mogę i już za momencik zaraz się zacznie zacznie się kręcić.....
Lecz cos mnie podkusiło jak przechodziłem obok tylnej częsci mego pojazdu złapałem za tłumik a tan nie powiem jak sk..&(*&)( odpadł i został na glebie i dalej nigdzie nie pojechałem ale za to nachlałem sie piwska....
Podejscie nr 6
Kupiłem tłumik zakładam i składam busa do końca ....jak juz tyle czekałem to chce wyjechac na gotowo
i tak do wieczora a wieczorem wszystko poskładane wyjeżdzam ze Stodoły i ciesze sie że wszystko działa i mogę jechać lecz było już pużnym wieczorem więc co kontrola świateł.....
O kurza stopa tak napisałem bo jak bym to napisał co wtedy powiedział em to bym dostał bana ....
No co nie ma dwóch tylnych kierunkowskazów i co sie mogło stać instalacja padła ...bezpiecznik ...
zgniotłem wiązkę czort wie ide do tyłu sprawdzam żarówkę no dobra więc co drugą też dobra i co dalej .......znowu kurde nie pojade.. ale z głupiego przekładam żarówkę z przeciwmgielnego i szok działa jeden no to do drugiego to samo działa drugi więc przepaliły sie dwa kierunkowskazy na raz żecz teoretycznie niemożliwa...........A żarówki poprzepalały sie nie na drucikach lecz w metalowej podstawie bi potem bańki wypadły.....
No i w końcu się karnołem busikiem pod remizę na festyn......a cieszyłem sie jak murzyn blaszką dalej tak cieszę jeszce mi wyskakuje bład Climatronika ale na razie nie wiem czy to robić czy nie bo jednak mnie trochę kasy to szarpnęło .....ale jaki piękny jest....
Zderzak i grill jeszcze przed podkładowaniem
http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/IMAG1399.jpg
A teraz dobre informacje ..........skończyłem składać busa <yes> i wczoraj byłem w trasie <yahoo> ....niesamowite jak tym się jeżdzi a jak idzie..
Zaczęło się od małych pęknięć na lakierze które wyczaiłem po zimie ...miałem szybko zrobić i cieszyć się jazdą
Ale jak to bywa w takich sytuacjach diabeł tkwi w szczegółach .
Zacząłem go powolutku szlifować aby nie za dużo uszkodzić lecz jak sie okazało że z małej dziurki jest placek 20x20 to przy innych w ruch już poszedł ciężki sprzęt.
Jak się potem okazało że muszę pomalować prawie całego busa to i poszły zderzaki do malowania oraz grill.I takim to sposobem z małej robótki "robienia zaprawek" spędziłem w MONSTER Stodoła 4 miesiące.
Lecz co by nie było tak różowo to jak skończyłem malowanie to ja szczęśliwy że już odpalam i jadę a tu kupa padł akumulator no więc ładowanie i na drugi dzień
podejście nr 2 Oczywiście dalej zadowolony odpalam ....no dobra pali ale dymi i nie reaguje na gaz...
To ja już lekko zirytowany jak to wjechał dobry a jest zepsuty coś nie tak ...jak sie potem okazało porwał skurczybyk szmatę z pod maski i zatkał dolot.
Jak już sie z tym uporałem to
Podejście nr 3 zobaczymy czemu intecoller zapluty olejem a jak są dodał gazu to potem dwie godziny sie myłem z oleju.....a czemu to tak ....więc fon do specjalistycznej firmy ROTEX której prezesem jest nasz forumowy kolega ROTOR i on mi na to sprawdzaj turbinę i do boju.....
I tak to podejscie nr 3 skończyło sie tym że tego samego dnia przed północą tuliłem turbinę do własnej piersi, aby na drugi dzień z rana oddać ją wstrętnemu kurierowi który będzie nią rzucał i poniewierał.
Co zrobic jak trzeba było jechać do lekarza gdzie miała masaże oraz liftig odmładzający połączony z SPA...A tak na prawdę to wiadomo regeneracja itp....z tym że jak do mnie po 3 dniach wróciła to wyglądała tak ładnie że myślałem że to nie moja ...że w szpitalu podmienili albo coś .
Aż musiałem zadzwonić do lekarza ROTEX-a czy sie czasem nie pomylił .....a on jak to prawdziwy doktor spokojnie wytłumaczył że to jest na pewno moja i że była prana w pralce oraz jedną nogą na złomie a operacja sie udała i wszystko będzie dobrze....No tak ale ja delej nie mogłem uwierzyć że to moja i oglądam ją z każdej strony i sobie przypomniałem że kiedyś miała obciętą nóżkę i patrze jest ledwo zobaczyłem ale jest i tak to poznałem moją turbinę po obciętej nóżce.
Więc mocno przytuliłem turbinkę do piersi i pobiegłem zakładać...A co do wykonania roboty pełen profesjonalizm jeżeli o firmę ROTEX nawet dostałem w komplecie wszystkie śrubki oraz uszczelki do kolektorów oraz turba....Polecam każdemu w ciemno ......a co do kasy to myślę że podobnie a nawet jak by wszystko policzył to sporo taniej....
Podejscie 4
założyłem turbinę i biegnę do samochodu aby odpalić i odjechac w sina dal gdzie oczy poniosą a
rozum nie jest w stanie pojąć.....a tu kupa na to ja QWA no bo przecież sie klocki hamulcowe wysypały
Sobota wieczorem i znowu dupa blada do zobaczenia za tydzień...
Podejscie nr 5
Sobota godzina 11.30 na Godowskiej człowiek cieszący sie na razie dobrym zdrowiem fizycznym acz nie zdiagnozowany jeżeli chodzi o zdrowie psychiczne zabiera sie za składnie busa do kupy a klocki zostawimy na koniec.......No to co składanko i zbliża sie ruda wieczorowa porą czas na piwko do mnie żecze ....a ja cały dzień o suchym pysku bo przecież zmienie wieczorem klocki i sie karnę po wsi ...
Zmieniłem klocki i zadowolony że już mogę i już za momencik zaraz się zacznie zacznie się kręcić.....
Lecz cos mnie podkusiło jak przechodziłem obok tylnej częsci mego pojazdu złapałem za tłumik a tan nie powiem jak sk..&(*&)( odpadł i został na glebie i dalej nigdzie nie pojechałem ale za to nachlałem sie piwska....
Podejscie nr 6
Kupiłem tłumik zakładam i składam busa do końca ....jak juz tyle czekałem to chce wyjechac na gotowo
i tak do wieczora a wieczorem wszystko poskładane wyjeżdzam ze Stodoły i ciesze sie że wszystko działa i mogę jechać lecz było już pużnym wieczorem więc co kontrola świateł.....
O kurza stopa tak napisałem bo jak bym to napisał co wtedy powiedział em to bym dostał bana ....
No co nie ma dwóch tylnych kierunkowskazów i co sie mogło stać instalacja padła ...bezpiecznik ...
zgniotłem wiązkę czort wie ide do tyłu sprawdzam żarówkę no dobra więc co drugą też dobra i co dalej .......znowu kurde nie pojade.. ale z głupiego przekładam żarówkę z przeciwmgielnego i szok działa jeden no to do drugiego to samo działa drugi więc przepaliły sie dwa kierunkowskazy na raz żecz teoretycznie niemożliwa...........A żarówki poprzepalały sie nie na drucikach lecz w metalowej podstawie bi potem bańki wypadły.....
No i w końcu się karnołem busikiem pod remizę na festyn......a cieszyłem sie jak murzyn blaszką dalej tak cieszę jeszce mi wyskakuje bład Climatronika ale na razie nie wiem czy to robić czy nie bo jednak mnie trochę kasy to szarpnęło .....ale jaki piękny jest....
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 16:05 przez chmielik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Będa i zdjęcia po SPA tylko ogarnę i pojade na wieś .......bo na razie ciesze sie jazda .....a samochodzik zapitala jak nigdy dotąd..
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
No tak, po Twoich ostatnich excesach z bonusami od Smerfów, to fakt, pojęcie względne... <38>Probe041 pisze:Z tym zapitalaniem to pojęcie względne <55>
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
No to fajnie, że skończyłeś. Nie będziesz już wyciągał z mojej szopy części na "krzywy ryj". ;)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
i "zatrudniał" ludzi na urlopie do montowania tych części "na krzywy ryj" <cool>ronin36 pisze:Nie będziesz już wyciągał z mojej szopy części na "krzywy ryj". ;)
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
No to prosze fotki........nic sie nie zmieniło po za tapicerką.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2018, 19:07 przez chmielik, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Auroton
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 szmata 9 EP
- Kontakt:
Widzialem wczoraj na zywo w Rzeszowie w korku, szkoda ze nie pogadalismy choc 5 min ale cislem do Bydgoszczy zeby przed 1 w nocy pauze zrobic :) potem sobie pomyslalem ze moglem dac Ci wlepke z portu Radomsko bo widze tyl wlepami zaklejony :D fajnie bylo spotkac na szosie, auto fajne masz, nie ma t4 za bardzo w tym kolorze. Do nastepnego spotkania na drodze. Pozdro
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
No fakt ja też czasu za bardzo nie miałem bo szkodnika na trening musiałem zawieźć ale może następnym razem sie uda.....A co do wlep to miałem przy sobie forumowe ale powiem ci nawet nie pomyślałem...
Tak do następnego ... na trasie .
Tak do następnego ... na trasie .
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dla wszystkich zainteresowanych fotki uzupełnione....
Teraz jeszcze do wymiany deska na miękką.....już rok leży ale nie ma czasu. Ale może w tym roku sie uda.
Teraz jeszcze do wymiany deska na miękką.....już rok leży ale nie ma czasu. Ale może w tym roku sie uda.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Chmielik, ale na śniadanie to chyba smalec był <śmiech>chmielik pisze:Dla wszystkich zainteresowanych fotki uzupełnione....
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Cieszy mnie że ci się podoba ......dzięki za miłe słowo.Rysio25 pisze:Witam , piękny projekt szacun <england>
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Widzę że jesteś specem od malowania żółtków powiedz mi taką rzecz na wiosnę będę robił poprawki na lakierze jak mi nabiją do spreja żółtą farbę zda to egzamin czy się w to nie bawić malowane będę tylko progi ranty nadkoli od środka i parę małych pierdół .
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak zda to egzamin..... z tym że jak nie masz doświadczenia to łatwiej będzie ci sie malowało bazą i potem bezbarwnym. A jak nie to zwykły akryl i też powinno sie udać.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Dzięki kolego ja mam zwykły akryl na samochodzie , myślę jak mi dorobią ten kolor nabiją do spreja to będzie ok . Jeszcze raz dzięki.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak konserwuje jak tylko jest okazja ....ostatnio był u mnie Cezary to żeśmy konserwowali ... <01>
Że cho cho na drugi dzień byłem delikatny jak tylna część małolata <szok>
Że cho cho na drugi dzień byłem delikatny jak tylna część małolata <szok>
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Prosze bardzo nie wiedziałem że moje naklejki są tak popularne że mozna je dorobić .....ale chyba i Stercia jest tam na obrazku
http://nysa.lento.pl/naklejki-vw-t1-t2- ... 21176.html
http://nysa.lento.pl/naklejki-vw-t1-t2- ... 21176.html
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
To są fotki które umieszczone są na naszym forum , poprostu skopiowane stąd...
Oprócz tego , Kiedys ktos na allegro sprzedawal spryskiwacze reflektorow do t4 i tez fotki były z naszego forum ktore sam obrabialem i tu wrzucalem , takze popularni jestesmy w kopiowaniu od nas fot ;)
Oprócz tego , Kiedys ktos na allegro sprzedawal spryskiwacze reflektorow do t4 i tez fotki były z naszego forum ktore sam obrabialem i tu wrzucalem , takze popularni jestesmy w kopiowaniu od nas fot ;)