witam , na forum swojego drugiego auta spotkałem się z twierdzeniem że reduktor należy wymieniać po przekroczeniu 50tys. km , czy to prawda ?
p.s. mam AAC z 1995 zamontowałem LPG II generacji zaraz po sprowadzeniu go w 2006roku (miał wtedy 56tys. km najechane) a teraz ma jakieś ~160 tys. km , jak sądzicie czy powinienem coś wymieniać przy instalacji gazowej? (pomijając filtr lpg)
wymiana reduktora w autach z LPG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: juz nie t4 :(
- Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: wymiana reduktora w autach z LPG
ja osobiscie jezdzilem autami z LPG nawet po 400 tys km bez wymiany reduktora , ale byly tez auta w firmie ktore przejechaly 100 tys i zaczynaly sie dziac cuda [ nierówna praca duze zuzycie gazu itp] zawsze konczylo sie wymiana reduktora bo bylo taniej i szybciej niz go reanimowac .
wszystko zalezy jak bedziesz dbal o filtr i na jakich stacjach gaz bedziesz tankowal.
ja tankowalem zawsze na firmowych stacjach i powiem ze pozniej sytuacja sie w firmie poprawila z reduktorami bo mielismy nakaz tankowania na firmowych a nie tych malych . tylko ze my robilismy od 700 do 1200 km dziennie
wszystko zalezy jak bedziesz dbal o filtr i na jakich stacjach gaz bedziesz tankowal.
ja tankowalem zawsze na firmowych stacjach i powiem ze pozniej sytuacja sie w firmie poprawila z reduktorami bo mielismy nakaz tankowania na firmowych a nie tych malych . tylko ze my robilismy od 700 do 1200 km dziennie
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
no ja zazwyczaj tankuje na takiej stacji krak-gaz i robie ~400km tygodniowo i ostatnio w tym miesiacu zauważyłem kłopoty w swoim T4 , miałem 1,5 tony na pace i jak jechałem pod górkę to nagle tak zaczęło szarpać jakby przerwy w dostawie gazu były ,po przełączeniu na benzyne jechało normalnie a potem znowu sie samo naprawiło i dojechałem 150km normalnie do domu. jeszcze jedno raz na postoju (jakiś tydzień przed tym poprzednim incydentem) jak go odpaliłem (silnik był ciepły) to coś tak dziwnie buczeć zaczęło i na gazie i na benzynie ale nie miało to wpływu na osiągi auta , wydaje mi sie że są to pierwsze objawy do myślenia nad tą instalacją LPG i reduktorem.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 8:32 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka
Powód: literówka
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Robiłem regenerację parownika w Felicji 1.3. Reduktor Asterik, 160 000 na nim nalatane było. Wymieniałem membrany dlatego, że nie chciał na gazie jechać, zanim nie rozgrzałem ok 2 min. Co cię okazało.... połowa kanałów zawalona czymś podobnym do asfaltu, aż się dziwiłem że gaz przez niego leciał. Za membrany zapłaciłem 50 zł. Autko do dzisiaj chodzi jak szalone.