Kratki nawiewu.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Mazur
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Kratki nawiewu.
Witam.
Mam problem z kratkami nawiewu. Dokładnie chodzi o kratkę od "klimy" (te dwie środkowe,zimne).
Lewa spsuła się,ten włącznik(kółko obrotowe) lata jak smród po gaciach,prawie że o 360* mogę go obrócić,jednakże nie mogę włączyć nawiewu przez tą kratkę... Da radę to jakoś naprawić czy trzeba cały nawiew kupić?
Druga sprawa to jak sprawić by wszystkie włączniki kratek nawiewu ciężej chodziły? O co chodzi. Ja je na maxa otworzę,a one po przejechaniu kilku metrów po naszych pięknych drogach zamykają się do połowy... Przez co słabiej dmuchają,a za tym idzie zimniej w aucie...
Proszę o radę.
Mam problem z kratkami nawiewu. Dokładnie chodzi o kratkę od "klimy" (te dwie środkowe,zimne).
Lewa spsuła się,ten włącznik(kółko obrotowe) lata jak smród po gaciach,prawie że o 360* mogę go obrócić,jednakże nie mogę włączyć nawiewu przez tą kratkę... Da radę to jakoś naprawić czy trzeba cały nawiew kupić?
Druga sprawa to jak sprawić by wszystkie włączniki kratek nawiewu ciężej chodziły? O co chodzi. Ja je na maxa otworzę,a one po przejechaniu kilku metrów po naszych pięknych drogach zamykają się do połowy... Przez co słabiej dmuchają,a za tym idzie zimniej w aucie...
Proszę o radę.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: Kratki nawiewu.
witaj kolego jutro postaram się dokladnie odpowiedziec na posta musze fotki porobić ...
masz dwie kratki czy 3 na środku ?
masz dwie kratki czy 3 na środku ?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
w tej sytuacji zapakuje je razem z gałką bo tez mam takowe ze starej deski <01>Mazur pisze:Witaj ;)
Kratki mam dwie na środku.
moze jednakpotrwać kilka dni bo musze poszukać w pudelkach <hi>
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
ja u siebie zastosowałem druciarstwo - pomiędzy kratkę a kółko włożyłem kawałek czarnego plastiku który uniemożliwia samoistne kręcenie się kółka
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
musisz wyjać sama kratke i przygiąć tą obrączkę stalową po sprawie .... jednak najczęściej jest tak ze plastik pod obrączka jest wyłamany i ta metoda nie zdaje egzaminuMazur pisze:Też tak właśnie o tym myślałem,ale może jest jakiś sposób na to inny.
w tym wypadku wymiana lub naklejenie na zewnetrzna część kawalka np filcu takiego jak stosowanego jako podkladka pod meble załatwia problem ..... <hi>
nie to kolega ma szczęście ze sie nie pozbylem takich elementow podczas przeprowadzki <01>Mazur pisze:Jesteś WIELKI kolego ;)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Nie potrzeba poradnika, wyjmujesz obie kratki (wystarczy podważyć po bokach), odkręcasz dwie śruby i wyciągasz nawiew.
-
Mazur
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dokładniej tą część ruchomą mam podważyć z lewej i prawej?
Tak samo z kratkami kierowcy i pasażera?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
tak dokładnie na pionowej powierzchniMazur pisze:Dokładniej tą część ruchomą mam podważyć z lewej i prawej?
slimak pisze:odkręcasz dwie śruby i wyciągasz nawiew.
tylko po co jak ma problem z częścia ruchomą
foto relacja z wyjmowania i to o czym mowa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
ja ostatnio wymieniłem wszystkie nawiewy a srodek zamowiłem na allegro koszt 50 zl z przesyłką koszt nie duży bez zabawy z drutami wymiana chwila czasu i kawa do tego
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
środek w sensie panel środkowy ?najbi pisze:a srodek zamowiłem na allegro koszt 50 zl z przesyłką koszt nie duży bez zabawy z drutami wymiana chwila czasu i kawa do tego
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... category=0
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
andrewa1 pisze:środek w sensie panel środkowy ?najbi pisze:a srodek zamowiłem na allegro koszt 50 zl z przesyłką koszt nie duży bez zabawy z drutami wymiana chwila czasu i kawa do tego
tak dokładnie Andrzeju środek kratki nawiewu to co pod linkiem jest i przy okazji zrobiłem lewy i prawy plus sterowanie na tył opisywałem to w poscie
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=11&t=77&start=440
tylko widze ze zdjęcia nie wchodzą nie wiem czemu <bezradny>
-
Mazur
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Doszła paczka Andrewa1!
Wielkie dzięki!
Jednakże ja chyba źle wytłumaczyłem. Kratki nawiewu mam sprawne,nie działa mi otwieranie jednej kratki nawiewu,te kółeczko co kręci się góra-dół i otwiera się poziomą klapkę która otwiera i zamyka nam dopływ powietrza.
Przepraszam za słaby opis sytuacji...
Czyli potrzeba mi chyba całego panelu środkowego,lub porada jak to ustrojstwo naprawić.
Wielkie dzięki!
Jednakże ja chyba źle wytłumaczyłem. Kratki nawiewu mam sprawne,nie działa mi otwieranie jednej kratki nawiewu,te kółeczko co kręci się góra-dół i otwiera się poziomą klapkę która otwiera i zamyka nam dopływ powietrza.
Przepraszam za słaby opis sytuacji...
Czyli potrzeba mi chyba całego panelu środkowego,lub porada jak to ustrojstwo naprawić.
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jak andrewa1 wysłął tobie kratke to jest to to samo i powinno chodzic jak nie to z tego co andrewa1 wysłał wymień jak wysłął oczywiscie kratke czyli to co pod linkem podanym od andrewa1
a sprawdz przy okazji czy nie odczepiły sie te jak to nazywam motylki do otwierania nawiewu sa dwa elementy w srodku które pracują ze sobą bo moze byćtak ze sie odczepiły i jest lużne
środek w sensie panel środkowy ?najbi pisze:a srodek zamowiłem na allegro koszt 50 zl z przesyłką koszt nie duży bez zabawy z drutami wymiana chwila czasu i kawa do tego
a sprawdz przy okazji czy nie odczepiły sie te jak to nazywam motylki do otwierania nawiewu sa dwa elementy w srodku które pracują ze sobą bo moze byćtak ze sie odczepiły i jest lużne
-
Mazur
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
http://allegro.pl/vw-t4-kratka-nawiewu- ... 22000.html
Z tej aukcji potrzebuję ten cały panel na dole ;)
W weekend spróbuje wyjąć swój,zobaczę jak to wygląda w sprawnej części. Może coś wymodzę.
Cytuj:
Ok,to rozwiązałem. Ciężko rozłożyć nawiew na kawałki... Dokładniej to wyjąć ten włącznik z obudowy...
Podkleiłem po zewnętrznej kartką techniczną(podkładka filcowa była za gruba) i jest wypaśnie teraz.
Co do panelu środkowego. Wyciągnąłem go i okazało się że brakuje tam tego cięgła,co łączy włącznik z "przepustnicą" powietrza.
kolego - nie pisz postu pod postem tylko edytuj poprzedni
Z tej aukcji potrzebuję ten cały panel na dole ;)
W weekend spróbuje wyjąć swój,zobaczę jak to wygląda w sprawnej części. Może coś wymodzę.
Cytuj:
Ok,to rozwiązałem. Ciężko rozłożyć nawiew na kawałki... Dokładniej to wyjąć ten włącznik z obudowy...
Podkleiłem po zewnętrznej kartką techniczną(podkładka filcowa była za gruba) i jest wypaśnie teraz.
Co do panelu środkowego. Wyciągnąłem go i okazało się że brakuje tam tego cięgła,co łączy włącznik z "przepustnicą" powietrza.
kolego - nie pisz postu pod postem tylko edytuj poprzedni