Zmiana Climatronika

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
hajba
Nowy T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: Multivan
Kontakt:

Zmiana Climatronika

Nieprzeczytany post autor: hajba »

Witam Mam pytanko posiadam multivana z konca 97roku na zielonym Climatroniku i potrzebuje zmienic na niebieski,i co musze sobie zorganizowac do zamontowania??Czy niema mozliwosci go tylko przepiac??
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Re: Zmiana Climatronika

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Z tego co wiem to zmiana panelu nic nie da. Po pierwsze w niebieskim całym "mózgiem" systemu jest panel w desce a przy zielonym jest osobno sterownik i panel. Co za tym idzie cała instalacja jest inna. Przy niebieskim masz również osobny sterownik na tył z instalacją.

Może jest ktoś kto już próbował tak się bawić ale obawiam się, że jedyna droga to kupno kompletnego niebieskiego klimatronika i wymiana całości...
hajba
Nowy T4

11
Model:
Kontakt:

Ok dziekuje za podpowiedz moze jeszce ktos sie odezwie co juz przerabial ten temat...z jednym gosciem rozmawialem co bralem od niego graty i wlasnie gadal ze potrzebny sterownik i instalacja a drugi ze mozliwe ze tylko podpiac niebieski i wole sie dowiedziec zeby na darmo zakupow nienarobic <wink>
xxxkamil
Znawca T4

13
Tematy: 8
Model:
Auto: Zwykły TRANSPORTER
podziekowal za post: 55 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: xxxkamil »

W sumie to nie wiadomo czemu chcesz zmieniać bo nie podałeś przyczyny ale jeśli ci chodzi tylko o zmiane koloru to w zielonym zmienić diody podświetlania z zielonych na niebieskie i gotowe <57>
hajba
Nowy T4

11
Model:
Kontakt:

wiem wiem ze tymi diodami w zielonym klimatronie ze łatwo zmienic i bylo by po problemie,ale mam juz caly panel srodkowy z wlacznikami z kratkami i z klimatronikiem z lifta i poprostu chcem zmiane na niebieski <38>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”