Lusterka boczne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
daniel01
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Lusterka boczne
Witam, mam problem z lusterkami ponieważ ustawie sobie je tak jak mi odpowiada przejadę kawałek i mam już je inaczej, czy jest jakiś sposób żeby trzymały się ona po ustawieniu bez ruchu żeby mi się nie zmieniały ?
-
Michalman
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Lusterka boczne
To z pewnością zamiennik. Miałem taki i czym prędzej pokleiłem i zreanimowałem uszkodzony oryginał.
-
daniel01
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Czyli co tylko zostało wymienić je na oryginały ? A w oryginałach jest możliwość regulacji. ?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
były wyły wersje na ręczne ustawienie i elektryczne. Jak elektryki do lusterek nie masz to można dorobić, trudne to nie jestdaniel01 pisze:Czyli co tylko zostało wymienić je na oryginały ? A w oryginałach jest możliwość regulacji. ?
-
daniel01
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Jest gdzieś na forum opis ? bo trochę to męczące jest jak jadę i mi lusterka się przemieniają.
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Multivan Syncro
- Opis: rocznik 1995
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Ja kupiłem zamiennik lewego lusterka (oryginał urwał mi drugi samochód).daniel01 pisze:Czyli co tylko zostało wymienić je na oryginały ? A w oryginałach jest możliwość regulacji. ?
Chodzi już chyba 2 lata, ma ogrzewanie i elektryczną regulację, dałem za nie w sklepie 150zł.
Jeden minus w stosunku do oryginalnego - trochę dłużej się rozmraża, widocznie lustro ma mniej ścieżki grzejnej. Zajrzyj do tych lusterek dlaczego się przesuwają, albo po ile są używane oryginały.
W serwisie chcieli za nowe 500-700zł/szt. w zależności od rodzaju lustra ;-)
-
Michalman
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Jak możesz to napisz co to za zamiennik, bo ja kiedyś kupiłem okropne paści ,które drgały i sie same przestawiały.
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Multivan Syncro
- Opis: rocznik 1995
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Ciężko mi teraz powiedzieć konkretnie, co to był za zamiennik, bo opakowanie mi chyba nie zostało, ale jak pamiętam, to chyba lusterko było włoskiej produkcji.Michalman pisze:Jak możesz to napisz co to za zamiennik, bo ja kiedyś kupiłem okropne paści ,które drgały i sie same przestawiały.
Najlepsze, że powiesiłem swego czasu już wszystkie psy na tym zamienniku, bo dość szybko przestała działać regulacja elektryczna.
Raz po raz ruszałem tą wajchą do regulacji, ale lusterko było martwe i jakie było moje zdziwienie jak kiedyś ruszając tym pokrętłem ,ono obróciło się o pół obrotu i regulacja zaczęła działać :-)
Okazało się, że pokrętło ma przełącznik do regulacji także prawego lusterka a kiedyś przypadkiem obróciłem je na taką pozycję.
Na usprawiedliwienie mojej niewiedzy mogę zrzucić to, że prawe lusterko ma lustro szerokokątne, praktycznie nie wymagające żadnej regulacji i nie przypuszczałem, że ma osobną regulację, zamazane też są oznaczenia na przełączniku.
Tak w zasadzie, to teraz nie wiem, czy ta regulacja prawego lustra jest, czy mam ją niesprawną ;-)